tag:blogger.com,1999:blog-5193946221005365837.post2358243165576178834..comments2024-01-20T18:19:38.221+02:00Comments on INCERTITUDINI: ( mic dejun acasă)INCERTITUDINIhttp://www.blogger.com/profile/02865829353742270155noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5193946221005365837.post-9593989946361351642022-07-13T10:59:25.754+03:002022-07-13T10:59:25.754+03:00O gasesti si pe yt...eu ti-am dat modul in care eu...O gasesti si pe yt...eu ti-am dat modul in care eu o prepar dupa ce am consultat mai multe retete.Cu mai mult sirop si mai putin zahar,,e mai sanatosiar mie imi plac parjiturile bine insiropate!O poti adapta desigur depa preferinta,gusta siopul sa fie pe placul tau.Am uitat,mai adaug si la sirop un zahar vanilat!Modarthttps://www.blogger.com/profile/17173656210670206413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5193946221005365837.post-54654604677069700822022-07-13T10:56:32.697+03:002022-07-13T10:56:32.697+03:00De portokalopita ai auzit?O prajitura greceasca cu...De portokalopita ai auzit?O prajitura greceasca cu iaurt si suc de portocale?<br />Poti sa o faci si cu suc de piersici daca iti plac asa mult!<br />E ceva rapid de facut si f delicios.<br />Un pachet de 400 g foi de placinta lepui de cu seara in tava foaie cu foaie creponatept ca sa se usuce bine.<br />A doua zi le sfarami facandu-le fulgi.<br />Intr-un bol mai mare bati cu mixerul 4 oua cu 100 zahar,vanilie pana se topeste zaharul.Adaugi treptat 200 ulei ,coaja de portocale,100 zeama portocale si in final 300/400 iaurt grecesc cu10%grasime de preferat.Poti folosi si iaurt de casa.<br />Peste pui fulgii amestecand bine si pui la cuptor 30/40 minute pana capata o culoare crem deasupra(verifici si cu scobitoarea daca e coapta.depinde si de cuptor la coacere)<br /><br />Inainte faci un sirop din 800 suc portocale cu 200 zahar ,coaja portocale si un baton scortisoara(optional) , lasi cca 10 minute la fiert.<br />Il lasi sa se raceasca!<br />Regula insiropare :sirop rece peste prajitura fierbinte scoasa din cuptor!<br /><br />Eu folosesc mai mult sirop(800lm) ,si zahar mai putin ,reteta origiala contine mai putin sirop si zahar dublu!<br />Folosesc suc de portocale cumparata,deoarece rareori gasesc portocale de calitate!<br />Mai adaug si esenta de portocale ... in blat si in sirop daca am!<br />Camd insiropezi ca sa se absoarba mai repede o strapung ici colo peste cu o scobitoare.<br />Cu o cana de lapte sau iaurt..e pur si simplu delicioasa!<br />Modarthttps://www.blogger.com/profile/17173656210670206413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5193946221005365837.post-35011066769033952952022-07-12T14:02:09.350+03:002022-07-12T14:02:09.350+03:00A fost o vreme ( erau copiii acasă), când pregătea...A fost o vreme ( erau copiii acasă), când pregăteam tot felul de prăjiturele. Între timp, copiii sunt părinți la casele lor, iar eu am înlocuit dulciurile cu fructe.<br /> Ador piersicile!INCERTITUDINIhttps://www.blogger.com/profile/02865829353742270155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5193946221005365837.post-32812789601262406432022-07-12T13:59:12.591+03:002022-07-12T13:59:12.591+03:00Da!! Ador floricele de câmp. Sunt aproape nelip...Da!! Ador floricele de câmp. Sunt aproape nelipsite de pe masa mea din bucătărie.INCERTITUDINIhttps://www.blogger.com/profile/02865829353742270155noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5193946221005365837.post-3642567802257187872022-07-12T09:12:09.176+03:002022-07-12T09:12:09.176+03:00Am uitat..imi place ideea cu ochiurile,am sa incer...Am uitat..imi place ideea cu ochiurile,am sa incerc si eu!<br />Noi suntem fani oua moi,dar rareori le nimerm cleioase catre moi asa cum dorim!<br />Apropos,iti plac prajiturile,placintele?Modarthttps://www.blogger.com/profile/17173656210670206413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5193946221005365837.post-23508399184835403492022-07-12T09:07:06.631+03:002022-07-12T09:07:06.631+03:00Eu as mai adauga si o floare sau un buchetel de fl...Eu as mai adauga si o floare sau un buchetel de flori galbene!<br />Nu stiu de ce,dar de ceva vreme am obsesia florilor galbene pe masa la micul dejun!<br />Ce mai faceti?Mi-e dor de vremurile trecute cand comunicam pe aceasta cale...imbatarnim se pare,sau doar asa e lumea,mereu schimbatoare????Modarthttps://www.blogger.com/profile/17173656210670206413noreply@blogger.com