marți, 10 aprilie 2012

ala bala

Ca și tine,  primesc zilnic tot felul de sfaturi, unele,  prin telefon, de la prietene, colege, rude, altele , aici.
Cineva  mi-a spus odată că un cactus, cât de mic ar fi, așezat la  fereastra camerei în care există calculatorul, înghite, în locul meu, radiațiile emise . 
M-am conformat. 
S-ar putea să existe oarece legătură între  ce mi s-a spus și supărarea țepoasei mele plante. de ce ? uite așa că nu mai vrea să înflorească. 
Mă tot gândesc dacă  nu comit, cumva,  un  păcat..ce zici?
Dacă vrei să afli istoria florii de cactus, poți citi aici-
http://incertitudini2008.blogspot.com/2008/07/alb.html
Ieri am primit un alt sfat.
 De data asta, nu am avut timp să verific dacă este aplicabil, așa că, până cumpăr  o portocală, pentru că despre ea este vorba, poți încerca tu.
Zice că, dacă   gătești  orice- curcan, purcel,  vițel, miel, rață pe varză sau fără varză,  este bine să  speli o portocală și să o așezi  în tava în care ai pregătit carnea pentru friptură, înainte de a  o pune în cuptor.
Toată grăsimea , pe care ar fi trebuit s-o înghiți, pentru că ar fi rămas în carne, se adună, ai ghicit, în portocală.
 Domnul care mi-a trimis rețeta zice că a făcut experimentul până la capăt, adică a secționat fructul și a găsit acolo toată grăsimea, care, altfel, i-ar fi afectat serios colesterolul.
Ar mai fi de adăugat că portocala nu afectează gustul mâncării.
 Ce zici, încerci? în fond, nu este nimic de pierdut , în afara spaimei de colesterol sporit  
(sau  asculți






20 de comentarii:

  1. Arfi interesant un purcelus cu portocala in rat la cuptor. Numai sa nu muste din ea! - NIMENI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă a ajuns în cuptor, nu cred că mai are vreo șansă, bietul de el!

      Ștergere
  2. o sa incerc :)
    cred ca daca o pui langa carnea de pasare, ii da o aroma deosebita :). acum de sarbatori e timp bun pentru experiente culinare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angela,
      Rețeta spune că portocala , fiind întreagă, nu schimbă gustul fripurii. Doar înghite grăsimea!

      Spor la treabă!

      Ștergere
  3. Ador portocalele,pur si simplu ori de cate ori mananc una ma simt mai bine,chiar cred ca au ceva miraculos.Imi place iar nespus parfumul cojilor lor,le pastrez pana se usuca...un fel de aromoterapie as zice,ma revigoreaza !In concluzie as da dreptate experimentului.Ori deduc ca dupa fiece masa ce contine carne ar fi indicat sa mananci o portocala,ma rog,zic si eu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, și mie îmi plac mult portocalele, de când mă știu.
      Nu știu ce să zic, așa o fi, cum spui tu, eu o să pun, totuși, portocala chiar la cuptor!

      Ștergere
  4. Tiiiii!
    Piesa aceasta e nemaipomenit de frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa-i, Vera, Anda Călugăreanu a fost o voce superbă!!

      Ștergere
  5. Iti voi urma indemnul vineri, cand voi face friptura.
    L

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Luli,
      Fii sigură că și eu voi face același lucru!
      Până atunci, vorba lui Modart, portocalele sunt niște fructe foarte bune, așa că eu mi-am cumpărat câteva.

      Ștergere
  6. Dacă textul se repetă, sterge unul, te rog.
    Nu ştiu ce am făcut dar după ce am apăsat "publicaţi", a dispărut totul!

    Spuneam că informaţia cu portocala în bucătărie nu e corectă!
    Am pus şi eu în oala cu cartofi şi portocala nu a adunat ŢcolesterolŢ!

    În schimb e minunată portocala Andei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ziceai că ești mare bucătar. Și te-am crezut..portocala adună grăsimea, nu colesterolul.
      Vrei să spui că l-ai văzut cu ochii tăi umblând ala bala prin oală?
      Anda, sigur că este faină !!

      Ștergere
    2. Două precizări:
      1 - habar nu am ce diferenţă e între grăsime şi colesterol; eu mănânc mere;
      2 - eu am lăudat oala, ea e cea care face minuni, eu doar bag in ea de toate şi mă închin când văd ce rezultă!

      Ștergere
    3. Clar- nu te afli în pericol.
      Tu poți mânca portocalele, fără să le mai coci!

      Ștergere
  7. Dar daca dupa ce curatam portocala, o rupem felii si o punem pe burtica, pe coapse , pe piept ? Are efect ? i daca da , cat trebuie sa stam asa ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne, ce ți-e și cu bărbații, auzi treabă- să pui felii de portocală prin diverse locuri și să aștepți să adune grăsimile.
      Imposibil!
      Merge doar la friputură de : purcel, miel, iepurel, vițel. Doamne, ferește să nu fie de cățel( din piață) că s-au mai văzut cazuri..
      p.s. nu știu cât timp trebuie să ții feliile de portocală pe locurile indicate.
      Trebuie să întrebi , cumva, un (o) nutriționist(ă).

      Ștergere
  8. Deci sa inteleg ca daca merge numai la friptura, atunci musai dupa o sedinta de solar ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mai musai, după aceea, 5 km pas alergător!( cu cât mai mult, cu atât mai bine)

      Ștergere
  9. Am sa testez si eu, sfatul acesta cu portocala, doamna Gina...

    Ce ma inveselit melodia, dupa o zi grea... Va multumesc mult.

    O seara minunata va doresc, doamna Gina! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ștef,
      Și eu sunt la capătul unei zile foarte obositoare.. o singură dată pe an vine Paștele!

      Oboseala trece!
      Seară frumoasă și liniștită îți doresc!

      Ștergere