duminică, 13 martie 2022

despre om sau despre primăvară

 Domeniile mele de cunoaștere,  ca ale multor  oameni, sunt limitate. Ele se  desfășoară, totuși, grație întâmplărilor și circumstanțelor, pe diverse ramuri.

  Bunăoară, ieri, în ciuda unei  mari oboseli acumulate în decurs de câteva săptămâni, în care  am tot alergat  prin  câteva instituții ale statului, care CHIAR STĂ, am  putut observa și eu lumea, mai pe îndelete.
Credința este ceva intim,  profund. 
Chiar nu discut, nu-mi permit. 
 O singură întrebare  mi-am pus, așa pentru mine, ființa care, când nu înțelege, ar vrea să afle un răspuns, cât de cât liniștitor.
Întrebarea pe care mi-am pus-o este  simplă de tot, doar că  în mintea mea ea s-a cuibărit într-o zi când  lumea  toată se gândește, cu frică, mai mult la moarte decât la viață.
Dacă tot s-a văzut și s-a aflat, din nou, că românul este  omenos, săritor, grijuliu, generos chiar,  mă întreb, oricât am vrut să n-o fac:

- ce fac, domne, preoții ( și dascălii) cu  atâtea prosoape, cu atâta mâncare, primite la parastase?
-  ce  fac niște oameni( am văzut într-o postare a lui  Flavius Obeadă  o femeie trăgând de două cărucioare, pe care le poți numi chiar căruțe,  în care erau stivuite  zeci de bidoane conținând ulei de floarea-soarelui) cu atâtea provizii?
Aș mai avea și alte nedumeriri.

Îmi doresc să vină primăvara adevărată!💓
Cu flori, gâze și soare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.