luni, 23 februarie 2015

Birdman

  Am trăit cea mai frumoasă și strălucitoare noapte, mai bogată chiar decât   trecerea  dintre ani. 
Eleganță, covorul roșu, statuete,
culori, discursuri frumoase,  glume, farse, staruri de ieri și de astăzi, ironii fine, muzică, lumină și lumini, lume bună, emoții, lacrimi de bucurie, rochii în croieli  deosebite, prestanță, prietenii, bijuterii, dorințe, visuri  și împliniri, furori, toate într-o  noapte  de vis.
Am mizat pe ”Birdman ”și  nu am greșit. Un film- alegorie, complex, frumos, rafinat, un film  suprarealist care  cuprinde tot ce vrei să afli despre speranță și   glorie. Multe  întrebări și puține răspunsuri :”La ce ne referim când vorbim despre dragoste?”, ”Egoul artistului merită călătoria”?, ”Trăim( trebuie să trăim) cu alegerile noastre?”, ”ce vrea consumatorul de film și de teatru în secolul XXI: sânge/crime...sau aiureli filozofice?”, „Ce este real dintr-un actor?” Să fie și el iubit pe pământul acesta, dar chiar iubit, pentru ceea ce este...` și de ce nu-condițía umană, în general...
Nominalizat de  nouă ori,  la cea de-a  87-a  gală de decernare a premiilor, "Birdman", de Alejandro Gonzalez Iñárritu, a primit de patru ori  Oscarul:pentru cel mai bun film, cea mai bună imagine, cel mai bun scenariu original şi cea mai bună regie.

Extraordinara  prestație a lui Lady Gaga, care și-a asortat  mănuși roșii de piele la o splendidă și cuminte rochie albă, a fost  felicitată chiar  de Julie Andrews. 
Oscar- un fenomen în care basmul se  trăiește, construindu-se! 


  


http://www.mediafax.ro/cultura-media/oscar-2015-birdman-castiga-premiul-pentru-cel-mai-bun-film-alejandro-i-arritu-cel-mai-bun-regizor-tot-

Un comentariu:

  1. http://stiri.tvr.ro/irina-margareta-nistor-despre-oscar-2015-as-fi-vrut-sa-ia-grand-budapest-hotel_56935.html

    RăspundețiȘtergere