marți, 10 mai 2016

mai presus de toate!


 
  În  2011, Steve Jobs, directorul  și cofondatorul „Apple”, a pierdut lupta cu cancerul pancreatic. 
La capătul unei vieți pe care  a dedicat-o unei cariere de excepție, cuvintele lui capătă o simbolistică  de ținut minte.
 "Am ajuns pe culmile succesului în lumea afacerilor. În ochii altora, viața mea este un simbol al succesului. Cu toate acestea, în afară de munca mea, nu prea am alte motive de bucurie. În final, averea este doar o “felie” de viață cu care sunt acomodat, obișnuit.În această clipă, zăcând pe patul de spital, filmul vieții mele mi se perindă prin fața ochilor. Realizez că toată recunoașterea, laudele, bogăția de care m-am bucurat au pălit, au devenit fără de sens în fața apropiatei morți.În întunericul camerei, mă uit la luminile verzi de la aparatele care mă țin în viață, aud sunetele  mecanice sacadate făcute de ele și simt respirația Zeului Morții apropiindu-se.
Acum când am făcut bani cât pentru trei generații, ar trebui să ne concentrăm pe alte aspecte ale vieții care nu au legătură cu partea financiară. 
Trebuie să fie ceva mai important de atât!
Să fie relațiile… să fie arta, să fie un vis neîmplinit din tinerețe...Fuga non-stop după bani transformă o persoană, cât de normală ar fi ea, într-o ciudățenie asemenea mie.
Dumnezeu ne-a lăsat simțurile ca să recepționăm dragostea, sentimentele celor din jur. Și nu iluziile false aduse de averi.Toți banii, toate proprietățile și investițiile din viața mea.. nu le pot lua cu mine în mormânt. 
Tot ce pot lua sunt amintirile scăldate în iubirea dată și primită. Acestea sunt adevăratele bogății care te vor urma, însoți mereu, dându-ți puterea și lumina care sunt necesare să mergi mai departe. 
Dragostea nu cunoaște distanță. 
Viața nu are limite.
Mergi unde vrei să mergi. 
Atinge vârfurile pe care vrei să le atingi. 
Totul se bazează pe două  lucruri: inima și mâinile tale...Atât.
Poți să angajezi pe cineva să conducă mașina în locul tău, să producă bani pentru tine. Dar nu poți plăti pe cineva să îndure boala în locul tău.Lucrurile materiale pierdute mai pot fi recuperate. 
Dar e un lucru care nu poate fi recuperat odată pierdut: viața.
Când o persoană intră în sala de operație, va realiza că există o carte pe care nu a terminat-o de citit - “Cartea trăitului sănătos".
Indiferent de etapa vieții în care ne aflăm acum, odată cu trecerea timpului, ne vom confrunta cu ziua în care cortina va cădea peste noi.
Pune preț pe dragostea pentru familia ta, iubește-ți consortul, prietenii.
Poartă-te bine cu tine. Prețuiește-i pe ceilalți" 
  Steve Jobs.

6 comentarii:

 1. O facatura ca atatea altele pe net!!!!
  A murit in 2011,iar aceste cuvinte apar virale abia in 2015 !
  E la moda se pare textul motivational atribuit unor celebritati,text preluat din alta parte cu anumite schimbari ici colo.,sau scris de cineva necunoscut si facut celebru prin asemenea false atribuiri de catre minti bolnave certate cu adevarul.

  http://foreverfulfilled.com/2015/11/truth-about-steve-jobs-last-words/
  http://wafflesatnoon.com/steve-jobs-last-words/

  RăspundețiȘtergere
 2. Si daca tot am facut cercetari,iata alta facatura despre ce i-ar fi raspuns Sean Connery in 1998 lui Steve Jobs.(cu semnatura cu tot) ;
  http://www.snopes.com/humor/letters/connery.asp

  ps:Ar fi fost frumos sa fie adevarat,in ambele cazuri...minciuna insa ramane,si e foarte,foarte grava!Pentru ca in acest ritm,maine poimane vei citi pe net cuvinte de sminteala sub semnatura unor sfinti,nu alta!
  Cartea ramane sursa de informare cea mai buna,cea mai veridica despre spusele cuiva!!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu am făcut cercetări. Nici comentarii.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma bag si eu ca musca-n zar,dar indiferent c-a zis sau nu,cuvintele merita citite,dar mai ales merita traite...
  Stii ,Gina,eu in fiecare zi ma rog nu pentru averi si bunastari,renume sau alte recunoasteri,ma rog sa am langa mine baietii sanatosi,cu calitatile si defectele lor,pe Sorin cu bune si cu rele,pe mami,pentru ca e MAMI,pe frati si,in general ,familia sa ramana sanatoasa si intreaga.
  Apai ,zica lume a ce-o vrea, dar viata merita traita FRUMOS!
  Pupici!

  RăspundețiȘtergere
 5. Perfect,Angi!
  Cred că acesta este mesajul, indiferent din partea cui vine el. Familia- înainte de toate! și, de ce nu, TU!
  Pupici, fată dragă!

  RăspundețiȘtergere