vineri, 25 decembrie 2015

ispita credinței

”Dumnezeu, desigur, face minuni, dar când binevoiește-și istoria Bisericii ne arată că nu sunt nici foarte dese și nici obțínute prin somațíi”, 
Nicolae Steinhardt, „Jurnalul fericirii„, pagina 183

LA MULȚI ANI, CU BUCURII !

10 comentarii:

 1. Miros de brad, parfum de flori, bat in ferestre uratori, clipesc pe cer mii de culori, fiti fericiti de sarbatori, acum si in anii urmatori!
  Craciun fericit!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ori de cate ori e Craciunul,nu pot sa nu-mi amintesc ca pentru venirea lui Iisus,au fost ucisi mai multi prunci la porunca lui Irod!
  Se pare ca Sacrificiul este piatra filozofala a crestinismului!
  Candva omului nu-i era atat de frica de moarte cand mergea la razboi,dar avea teama de Dumnezeu.Astazi, omul are o frica fantastica de moarte si nu prea mai are teama de judecata lui Dumnezeu.

  Nu doar ca minunile nu vin asa la cerere cand voim noi,dar si raspunsurile cerute la unele intrebari nu se arata usor,spunea un pastor intr-o emisiune. tv.
  De cele mai multe ori spunea el,nu-ti raspunde!
  Trebuie sa starui cautarea,rugaciunea.

  Lumea aceasta e stapanita de cel rau spune scriptura,asta putini o stiu,o inteleg ce inseamna.
  Interventia ,definitivatul ei ,incepe cu ceasul judecatii de apoi.
  Aici e inainte de toate,testul rabdarii si dragostei!

  RăspundețiȘtergere
 3. Citesc în carte că sfântul apostol Pavel a rămas cu vechea lui boală( de ochi) și după dobândirea harului:„Datu- mi-s-a mie un ghimpe în trup, un înger al satanei, să mă bată peste obraz.„

  RăspundețiȘtergere
 4. Dăruind vei dobândi, este o carte pe care unii ar trebui să o aprofundeze mai des! Din păcate astăzi primează banii care macină credinţa fix de acolo de unde ar trebui să pornească sprijinul. Multi Ierarhi au devenit afacerişti veroşi capabili să calce pe cadavre fără remuşcări. Cei cu vocaţie şi Har sunt o gură de oxigen în bussinesul Bisericii. Să nu uităm că Dumnezeirea este oriunde omul îşi lasă paşii chiar şi în ţărâna îmbibată cu vanităţile unora. Cu siguranţă nu poate fi băgată în paranteze şi nu i se poate pune graniţe de către clovni.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Uff! dragă Costea!
   Nu este prea frumos că spun: dăruiesc, cu tot sufletul, mă implic, atât cât pot eu în acțíuni ~de ajutorare, dar când, după o vreme, aflu ce s-a întâmplat cu banii adunați, mă cuprinde greațá.

   Ștergere
 5. Craciun fericit si numai bine!

  Azi au avut copiii de la scoala ultima activitate ,desi altii sunt demult in vacanta.I-am privit de la balconul micutei noastre biserici.Au fost ingeri,magi,regi ciobani.Au cantat colinde minunate.Am avut din nou aceeasi senzatie de bine pe care o am cand particip ,chiar daca din umbra,la un moment plin de emotii. Apoi,acasa am pus masa,am povestit,am spalat farfurii,am povestit...Acum e liniste.Maine mergem la mami..
  Acesta e Craciunul meu.

  RăspundețiȘtergere
 6. Îmi place Crăciunul tău! Voi păstrați ceva pur, firesc!
  Să ai parte de mult bine, Angi!

  RăspundețiȘtergere
 7. Fie ca noul an, 2016 să-ţi aducă binecuvântări şi ploi de bucurii!Cu drag îţi spun .LA MULŢI ANI!

  RăspundețiȘtergere