sâmbătă, 30 august 2008

Softul si viata de apoi

Intamplarea am auzit-o povestita astazi la pranz de unul dintre zidarii tocmiti sa termine o constructie , inceputa cam demult.

Tanarul narator, o sfarleaza data dracului , cum ii spun prietenii, este mare amator de parastase , pomeni si reuniuni , care se incheie cu mancare si bautura , oferite de persoane mai mult sau mai putin duse la biserica.

El si ceilalti doi meseriasi discutau despre ultimele evenimente petrecute ieri la Craiova , unde , la inmormantarea cuiva , persoana importanta, "nu spui cine", cea mai modesta masina era un Logan, al politiei.
Fiecare isi da cu presupusul despre mersul lumii , despre cum se fac bani multi in timp record, cum se cheltuiesc si cate si mai cate.

Asa am aflat cum a fost la trecerea in lumea dreptilor a unui rege , nu unul obisnuit , ci chiar regele romilor, Stanescu (cate capete incoronate or fi avand romii este dificil de stiut).

Daca "unsii lui Dumnezeu" isi luam cu ei ,"dincolo", comorile , regele din Costesti , probabil mare iubitor si cunoscator al tehnicii moderne , cica a fost inmormantat- termenul este deja depasit- intr-un cavou urias , cu instalatie de aer conditionat; printre altele , adica multe bijuterii, sabie , coroana, televizor , o considerabila suma in euro si in dolari -bani de buzunar , exclus mita - in somptuoasa incapere , i-au fost puse -un calculator cu imprimanta , coli necesare pentru activitatea pe o perioada nedeterminata si un fax .

Am ras cu lacrimi , auzind intamplarea.

Acum ma incearca un sentiment confuz , un fel de tristete inexplicabila. Lumea asta chiar s-a intors pe dos?

2 comentarii:

 1. Ştii, când am auzit de moda telefonului mobil în groapă, am zis că e pentru cei care poate nu-s morţi de tot, că au mai fost cazuri.
  Dar treaba cu internetul n-o pricep şi pace! :)
  O fi ceva gen cultura egipteană când faraonii plecau cu bagaje consistente...
  Sau e doar fală ţigănească...

  RăspundețiȘtergere
 2. Diana,
  Cred că este prostie, ridicată la rangul de megalomanie..
  Mulțumesc de vizită!

  RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.