marți, 12 august 2008

Din viata unui presedinte

Construit cu vedere catre marele parc natural al orasului , blocul are 3 scari , cu cate 4 etaje . Nu-si arata varsta , desi ploile si zapezile l-au biciuit vreme de 38 de ani . Copacii inalti , floricelele potrivite cu anotimpurile , iarba si jocul copiilor ii dau o alura cuminte.

De-a lungul anilor , comitetele de bloc s-au tot schimbat.
Tocmai a fost ales un nou presedinte , in aplauzele vecinilor de pe scara unde locuieste si spre surprinderea proprietarilor de pe celelalte doua scari.
Spre seara , purtatoarea de vesti contradictorii , o doamna respectabila de la parter , a soptit cuiva , cum ca domnul presedinte ar fi zis ca programul lui ar avea o deviza speciala..." pre multi am sa popesc...". Unii s-au mirat, altii n-au inteles cum o fi asta , cineva a spus ca nu crede , pana nu vede.
Prima careia i s-a servit "un leac de frica" a fost o doamna cu parul alb , mare iubitoare de flori , ingradite cu sarma , pazite cu toporul si cam sloboda la gura.

Meciul intre predintele-ales/aplaudat si doamna cu gradinita ( cativa spectatori-arbitri , din cauza caldurii!!! , stateau in spatele draperiilor ) s-a terminat cu scor egal. Zice tot purtatoarea de vesti ca presedintele ar fi primit niste bolovani prin diverse parti ale trupului , iar femeia ar avea bratele invinetite si ca si-ar fi scos certificat medical, sa-l dea in judecata , in toamna , cand vin avocatii din vacanta..

Pe usile blocului au aparut mai apoi niste anunturi , prin care celor care si-au depus la subsol diverse materiale iesite din uz , li se cerea - era fixat si un anume termen- sa -si duca obiectele unde vor voi . Nimeni n-a luat in seama invitatia.

Cine s-a sculat a doua zi de dimineata a trecut cu mare dificultate spre strada. Spatiul din fata scarii pe unde se intra in subsolul blocului era ocupat cu o gramada de "antichitati" : lustre, usi, ferestre, surubelnite , cauciucuri , bidoane, cutii de viteza, tevi, lavoare, arcuri , perne , un aragaz, rame , oglinzi , caramizi , ghivece , bucati de faianta, de gresie , butoaie , scanduri , jaluzele , jardiniere, carucioare , umbrele .

Vreme de vreo cateva ore, gramada pestrita aproape a blocat intrarea si iesirea din imobil , sub privirile uluite ale catorva persoane , care, de obicei , stau la taifas , pe cele doua banci , asezate fata in fata.
Au urmat negocieri intre domnul presedinte -ales/ aplaudat si persoanele afectate de situatie. Doua doamne si doi domni , de varste apropiate , infruntand arsita verii , au debarasat spatiul , carand din greu.
La sfarsit, obositi , s-au asezat pe bancute- domnul fuma tot timpul -unul abandonase deja , in timpul muncii- doamnele au primit apa minerala si prune.

Taraboiul a pornit spre seara , cand un tanar-sportiv dupa infatisare- a descoperit ca i-au fost duse la gunoi niste piese importante de la masina. In schimbul pretioaselor obiecte , zadarnic cautate de toata familia lui si de alte ajutoare, in cele doua containere, pagubasul voia"capul lui Motoc".

Rezultatul "dialogului ", stropit din belsug cu interjectii sonore, imperative zdrobitore si promisiuni , deloc atragatoare, a aparut in timpul stirilor de la ora 5.

In afise mari , lipite pe usile de la intrari , cu pixul , domnul presedinte-ales/aplaudat , printre altele , scria: CAUTATIVA ALT PRESEDINTE .( nu se stie cine - poate chiar dumnealui- a pus , unde trebuia , dupa aceea , linioara necesara) . Peste semnatura se vedea STAMPILA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu