joi, 14 iulie 2011

inedit! un strop de ieri,

                                               ceva de astăzi!
Închide ochii și gândește-te cât  a trecut  de când n-ai mai fost într-o tabără. 
Tu, băiatul cu rucsac de pânză decolorată  și pantaloni scurți de doc , ea, fata  cu fundițe în cozi, venită din nu știu care sat rătăcit pe hartă..
Seri cu lună plină, muzică, excursii, concursuri de ghicitori și de orientare turistică, dans sub cerul liber în inima Carpaților.
Studenți la Izvorul Mureșului!
Ți-o amintești pe unguroaica zdrahoană,  care închidea apa caldă tocmai când ajungeai, în sfârșit, după o zi toridă,   sub duș?
Foc de tabără în poiana cu pietre cărate  de râu...
Viața este frumoasă, băieți!! 
Zici că nu mai e ce-a fost?? Așa se întâmplă, vremea fuge ca nebună, n-ai cum s-o oprești..//
Niște entuziaști Silavaracald, Georgiana, Virtualkid, Doctorul. organizează ceva fain de tot!!
O tabără a bloggherilor!
Amănunte nu prea știu,
dar
 Nu-i scăpa din ochi!!
www.blogstock.ro
p.s. așa-i că te-ar  trage ața?

25 de comentarii:

  1. Cam de multişor n-am mai bătut cărări de munte...

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricât aş închide ochii, nu-mi pot aminti asemenea momente, pentru că nu le-am trăit. Poate, în imaginaţia mea de copil...
    Pentru mine, tabăra însemna... bostănăria. De cum luam vacanţă, împreună cu două surori mai mari şi vreo câţiva verişori, ne mutam la bostănărie, unde ne aflam în grija bunicii. Aveam cu noi şi vaca, şi cîteva găini, şi toate cele necesare. Foc "de tabărără" făceam în fiecare seară, folosind tot felul de materiale care, prin ardere, să scoată cât mai mult fum. Aşa mai scăpam de insistenţii ţânţari.
    Dacă ar fi să aleg acum între o tabără dintre cele mai dotate şi coliba acoperită cu iarbă în care ne petreceam nopţile, aş alege tot... coliba. Dar, neapărat, să fie şi bunica!

    RăspundețiȘtergere
  3. @biliuță,
    Mi-au dat lacrimile!!
    De ce, dintre toate icoanele, alegem, totdeauna, chipul bunicii?

    Ca elevă, n-am fost în tabără, pe atunci abia se organizau. La Valea Nandrei, aș fi putut merge, am avut pojar în plină vară!!
    Ca studentă, am fost de câteva ori, m-am măritat cam prea repede...
    Două tabere au fost extraordinare!- vara, la Izvorul Mureșului, și iarna, la Gârbova, la schi.
    Atunci am învățat să schiez.. n-am mai pus niciodată schiurile..
    Ca profesoară, am mers tot de două ori, cu fiecare copil , de fiecare dată, Arbănași , Sinaia!
    Amintiri dragi!!

    Mulțumesc frumos pentru puritatea gândurilor!!
    N-ai vrea anii aceia înapoi?

    RăspundețiȘtergere
  4. OFF-topic
    La "Live Traffic Feed" municipiul MEDIAS apare in judetul MURES, ori el e in judetul SIBIU. Pana acuma, caci noua reimpartire teritoriala cine stie unde il va duce.
    Nu am gasit o alta modalitate sa va anunt asta, dupa ce cititi mesajul puteti sa-l stergeti.
    Taberele ... am fost militar şi m-am saturat peste cap de tabere.
    Cele pentru elevi nu se prea faceau pe vremea mea, iar pustiului meu nici nu vrea sa audă de asa ceva. Oricum nu undeva fara calculator si internet. Oricum taberele nu mai sunt ce au fost odata. Mancarea, cazarea, supravegherea, petrecerile sau instruirea, toate lasa de dorit. Nici lemne pentru un foc de tabara nu au mai avut. Am auzit si de tabere unde copiii sunt tratati bine, dar astea sunt exceptii.
    De la un an la altul situatia e tot mairea. Deci atentie parinti, alegeti cu griga taberele unde va trimiteti copiii!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ooo,și ce frumos ar fi!Am redevenii într-o clipă din noi copii!

    RăspundețiȘtergere
  6. N-as vorbi despre cele 3-4 tabere prinse prea multii ani de scoala...
    Imi tin pacat ca i-am lasat, in acele veri, pe parinti cu ochii in soare...
    Nici nu am fost surprins cand fiicele mi-au facut acelasi lucru in fiecare an; chiar si dupa terminarea scolii, ne lasau cu grija firmelor lor si o tuleau sa se relaxeze...Ce-o mai fi si aia?

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoase ganduri au oamenii astia frumosi!
    Pentru cine n-a fost este o provocare,pentru cine a fost si nu i-a placut,poate acum se intoarce roata:),iar celor care au amintiri frumoase din copilarie...sa continuie spectacolul!:)

    Copil fiind,n-am mesr in tabere,doar Steluta,sora cea mare a avut o data acest noroc,la Savarsin,jud.Arad.Imi era atat de dor de ea in acea saptamana ,ca mi-am promis ca nu voi pleca de acasa in nici o vacanta.Poate ca n-a fost asa de greu sa-mi tin promisiunea,deoarece nici parintii n-ar fi avut bani sa ne trimita in tabara,eram trei copii...,iar ei aveau de construit o casa,doar ei doi si noi.N-a post chiar usor pentru ei.
    A!!!Era sa uit!Am participat la sfarsitul clasei a VII-a la o tabara de matematica.Adica ,zilnic,cate 4 ore de mate,timp de o saptamana,cu mai multi profesori.A fost o experienta scolara interesanta!La sfarsit n-am facut foc de tabara:),dar am primit niste diplome,in functie de rezultatele obtinute in acea saptamana.Atunci s-a demonstrat ca si elevii de la tara stiu atata matemetica ca si cei de la oras:).
    cam atat din copilarie,insa de cand conduc trupa de dansuri populare din Remetea,si de cand coregrafi din Szeged ne invata diferite dansuri,am participat,impreuna cu acei copii sau tineri la mai multe tabere de dans,in fiecare an cate doua,in diferite locuri din judet.Poate ar trebui numite cantonamente,deoarece zilnic se invata dans ,timp de o saptamana,cate 6 ore.E obositor,dar deja prieteniile legate de atatia ani iti da impresia ca esti intr-o familie mai mare,iar timpul zboara foarte repede.Anul acesta,chiar acum copiii mei sunt intr-o astfel de tabara de pregatire,dar am trimis cu cei mici,doua dansatoare mai vechi.Una dintre ele a terminat anul acesta facultatea,iar cealalta e anul III la pedagogic.In fiecare zi vorbim la telefon,si ma bucur ca totul e cum se poate mai bine.Cei mici sunt tare harnici!Fetele dau dovada de maturitate!
    Trupa mai mare,o parte din ea,deoarece marea majoritate lucreaza ,fiind in vacanta au nevoie de bani;),merg saptamana viitoare.
    Anul acesta viata ma opreste locului,dar ei pot zbura si singuri,din fericire,au atata experienta,incat indiferent unde merg lasa o impresie buna.Asa ceva face dansul din tinerii de azi!Ii educa!
    Acestea sunt taberele la care am participat,mai mult munca decat distractie,dar nimicnu e intamplator in aceasta viata.
    Daca in realitate ,anul acesta,taberele m-au ocolit,macar virtual sa nu scap ocazia.Unde mergem??:)Mi-am facut deja bagajele!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Casper7,
    Bine ați venit!
    De ce aș șterge comentariul? Spuneți lucruri atât de interesante?
    Aveți dreptate în privința taberelor.Sunt multe pericole.Și acolo, ca peste tot, sunt oameni buni și mulți oameni dezinteresați complet de ceea ce fac!
    Ca formă de socializare, sunt necesare! Păcat că nu ne civilizăm!
    O vacanță frumoasă puștiului dumneavoastră!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. nu am experimentat tabara in copilarie, dar ar fi interesant :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Vera,
    Cred că avem copilăria în noi!
    Doar momentul când ea să-și arate frumusețea îl găsim mai greu.
    O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Daurel,
    Cam așa este- părinții noștri așteptau vacanțele cu mai mare bucurie decât noi- eram ajutorul de care aveau nevoie.
    Noi ne-am lăsat copiii în tabere, cu toată dragostea!
    Au învățat multe lucruri bune! cu timpul, lucrurile s-au schimbat..

    RăspundețiȘtergere
  12. Angi,
    Ești extraordinară!! Am mai spus-o!! Tu chiar trăiești totul la temperatură maximă!Știu cum este în taberele speciale de pregătire, am fost, în mai multe rânduri, să pregătesc olimpici la Limba română! Am mai fost într-o tabără la Brașov pentru a-i pregăti pe tinerii care voiau să facă gazetărie. Erau foarte interesante!
    Cu dansurile, cred că este chiar frumos de tot!! Păcat că nu te mai duci..
    p.s. Înțeleg că tabăra despre care am vorbit este și virtuală, am primit o adresă, este afișată!!
    O zi frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sophie,
    Poate îți trimiți copiii!
    Există aici - tabără online, din câte înțeleg!!

    RăspundețiȘtergere
  14. No amu ase ! Ai deschis o cutie plina ....de amintiri deosebite. Pai la viata mea am fost intr/o singura tabara de vacanta. In rest am fost doar in tabere de gimnastica, de navomodele , adica la concursuri nationale. Dar tabara aceea singura , are amintiri frumoase. Acolo am tinut de mana prima fata. Pai sti tu Gina ce e in mintea unui pustan, cand nu poate dormi noaptea si se gandeste cum sa o tina de mana , maine ? Sau oare, poate sa o pupe?
    Mai, o chema Elena T....dis si era grecoaica. Mie ca pustan imi placeau blondele dar fata asta era o bruneta cu parul lung, frumoasa foc. Si canta superb.
    Vacantele le petreceam asa cum am mai scris odata , la mare la o matusa din partea mamei. O femeie deosebita, de la tara. Ii multumesc si acum si o iubesc nespus , chiar daca nu mai este.
    In legatura cu tabara blogerrilor e ceva bun. E chiar interesant si incitant.

    RăspundețiȘtergere
  15. @MIcuțul,
    Aveți voi, ardelenii, un mod fain de a vă depăna amintirile.
    Mă întrebi dacă știu cum e să fii puștan îndrăgostit- nu prea am cum să știu, eu , de, eram în ipostaza fetei temătoare!!
    Dar mi-am văzut băieții- puștani cam cum au trecut prin asemenea experiențe!
    Sunt foc de frumoase !!
    Ai pierdut-o pe grecoaică, îmi pare rău! Vezi cum, este? Întâmplările speciale nu se uită, se adună, undeva, într-un colțișor!
    Și vine așa , din senin un timp, când ies la iveală, cum ar tabăra despre care vorbim.
    p.s. ce-am fi noi fără amintiri??

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Gina
    Mie nu imi pare rau ca am pierdut/o. Fiecare urmeaza calea stelutei sale. Nu ramanem la aceeasi cas , la aceeasi masina , la aceeasi fata ....Amintirile acestea le depan si cu ...olteanca mea.
    Dar chiar ca m/ai provocat, fata asta grecoaica ear superba , dar avea o sora urata foc . Cum se poate asta ?

    RăspundețiȘtergere
  17. @Micuțul,
    Ce simpatic spui- cu olteanca ta!!
    Știi, eu am fost în Grecia, m-am uitat cu atenție la figurile lor; femeile au ceva straniu, sunt interesante, fără a excela!
    Au ceva din tulburarea mării.
    Tipa despre care vorbești era o excepție, sora ei era ceea ce am văzut eu!
    Frumoase sunt amintirile!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cred ca sora ei era facuta cu grecul. Ea cred ca era cu ardeleanul de la doi...

    RăspundețiȘtergere
  19. @Micuțul,
    Da de ce , musai, cu un ardelean?? p.s. circulă niște bancuri ..

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna Gina;

    Cred ca o tabara a bloggherilor ar fi in principal, virtuala? Interesanta idee.
    Am fost departe de computer cateva zile...m-am intors.

    Cu drag,

    irina

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Gina,
    Dacă tot ai adus vorba , află cât mai multe amănunte si spune-ne si nouă ! Dacă TABĂRA pentru BLOGGERI ar avea loc după 1 septembrie, as participa si eu cu mare drag , contracost bineânteles .
    Frumos scris despre cum era odată-n taberele scolare ! Pe vremea când eram elev la liceul militar, in vacanta mare mergeam in tabără la mare la Năvodari dar, din păcate, fetițele erau doar in gândul nostru că sefii nu ne lăsau să ne apropiem de ele pe plaja cu nisipul fierbinte despărtit de benzi tricolore ca să nu se amestece intre ei,școlarii pionierii si utecistii de ambele sexe din toate colturile tării . Doar in apa mării ne mai apropiam putin unii de altii ! Cu toate acestea , era frumos iar seara , chiar magic mai ales că , uneori, pe riscul propriu, plecam pe furis cu câte-o fetiță la o prăjitură si-o limonadă rece !
    Weekend plăcut !
    Alioșa.

    RăspundețiȘtergere
  22. Irina,
    Bine ai (re)venit!
    În principiu, da, dar există cred și varianta reală!

    RăspundețiȘtergere
  23. @Alioșa,
    Din câte înțeleg, milităria avea și pârleaz!!! Și nu l-ai ocolit!!
    p.s. detalii despre tabără sunt în link! Și pe blogurile amintite!
    O zi bună!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Tabere...Bran, Valea Mare, Nucşoara, Eforie, Tulcea, Voineasa, Năvodari, Slănic, Snagov....ce minunăţii...ce trăiri..

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.