să facă, nu gândim și nu făptuim la fel și nu e drept să-i judecăm pe alții după noi înșine„,
Margaret Mitchell , 8 noiembrie 1900, Atlanta? 16 august 1949, Atlanta.
În picuri lungi, dimineața își despletește răcoarea. Brusc, noiembrie și-a amintit că nu-i mai stă prea bine în dans nestingherit de frunze amețite .
Ce pânză frumoasă, dincolo de fereastra mea; mesteacănul își ține în degete firave buchete de bănuți portocalii, tăcut, bradul primește odihna de-o clipă a gureșelor păsărele, alungate de șmechere coțofene, în alb-negrul lor, limpezit de ploaie.
Răstoarnă cerul din barbă întrebări.
Nu prea mă pricep la zodii, și de m-aș pricepe, ce explicații să afli că, într-o zi de noiembrie a mult așteptatului secol XX, se ivea pe lume, tocmai în Atlanta, Margaret Mitchell, scriitoarea , care avea să dăruiască lumii un nemuritor roman ”Pe aripile vântului„? ( ți-o amintești pe Scarlet O, Hara„La urma urmei, și mâine este o zi...„)
Uluitoare ecranizări!
Și tot într-o zi de 8 noiembrie, în 1935, undeva, la periferia Parisului, venea pe lume irezistibilul Alain Delon, cu cei mai frumoși ochi albaștri din câți vor fi fost vreodată!
Și ca să nu uit, de astăzi, Mihai Șora intră în al doilea secol de viață. Cum să uiți că el ți-a dăruit ”Biblioteca pentru toți„, în care a adunat acele minunate cărți albastre și roșii care ți-au fermecat copilăria și adolescența ?
Ce toamnă!
http://www.one.ro/lifestyle/people-party/alain-delon-lucrurile-incredibile-din-viata-actorului-care-bat-orice-film-15301074
RăspundețiȘtergerehttp://www.agerpres.ro/flux-documentare/2015/11/08/documentar-115-de-ani-de-la-nasterea-scriitoarei-americane-margaret-mitchell-10-58-39
RăspundețiȘtergereVivien Leight, cei mai frumosi ochi verzi din film..eu nu pot absolutiza!
RăspundețiȘtergereSincer,nu mi-a placut filmul,poate ca romanul e mai bun!
Alain Delon..spunea candva ca americanii au distrus filmul...ii dau dreptate..doar clisee comerciale,dulcegarii,compromisuri.
Au in sange acta actoriei,dar regizorul,,spirit de telenovela!
Cartea este extraordinară, un roman despre război, scris de o femeie- tulburătoare personaje cu poveștile lor de viață într-o istorie aspră:
RăspundețiȘtergereDespre romanul ăsta aș tooot povesti! Ca și despre film: am iubit-o și am urât-o, deopotrivă, pe Scarlet, m-am identificat când cu ea, când cu Melanie!
Cât despre eroii masculini, ce să zic?
Si e singura ei carte!!!!
ȘtergereUna,dar ce cartesa inteleg!
Apropos de ce spuneam intr-o discutie despre avantul unora de a fi celebri,de a scrie cu carul...de mici de se poate...desi talentul lasa de dorit!
Se poate perfectiona,muncind!!!
ps:Cehov daca nu ma insel,nu a fost publicat in timpul vietii!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereAm citit atunci în Paris Match despre marea lor iubire, dar și despre tragedia vieții lui Romy Scheider...
RăspundețiȘtergerehttp://okmagazine.ro/people/imparateasa-romy-schneider/
Despre Romy..,doua filme retin"Bunul meu vecin Sam"(comedie) si "Trenul" (parca asa ceva)...aici mai mult tace,asta era rolul,doar frumusetea ei aparte glasuia!Mi-a placut mult ideea asta din scenariu,regie!
ȘtergereDoamne, câte filme ai văzut!!
ȘtergereSi bineinteles,Mireille Mathieu...cantand "Caruso"!
RăspundețiȘtergereMare artista,,pacat ca s-a cam prostit la batranete..no, ca am fost rautacios..de fapt,nu-i vina ei ca nu se poate decide...e vina celor din jur care nu o ajuta sa ia decizia buna.
Interese financiare pentru altii!
ps:Femeia asta a cam fost jucata de altii cum au dorit ei!Se pare ca din amabilitate nu poate spune NU cand e cazul!
Sau e prea atasata de propria imagine,cantand?
Nu-mi vine să cred că tu vorbești astfel despre MM.
RăspundețiȘtergereNu sunt de acord Gina,cu genul de artisti care imbatranesc si mor pe scena!Oricat de romantic rasuna unora, de filozofic ca imagine in sine!
ȘtergereVine o vreme cand lasi scena altora,ptr a urca cu gandul si simtirea pe cea mai inalta scena a inimii tale ce tine de resorturi extrem de intime si profunde...e cantecul tau nestiut decat de Dumnezeu inaintea marii treceri.
Artistul nu-i mai presus de Arta,iar Arta omeneasca nu-i mai presus de Creator!
Atasamentul de ceva lumesc,indiferent cat de nobil ar fi acel ceva,nu-i bun cand depaseste o anumita masura.
Rautacios in ghilimele,,o spun,zau, ptr binele ei.
Canta si astazi la rusi aceleasi cantece in manifestari grandioase in piata rosie...cantece cu fanfara militara care nu au nimic in comun prin vers si linie melodica cu asa orchestra si gen de manifestatie!
https://www.youtube.com/watch?v=hXjN1eSkBU4
ȘtergereNu știam ce se mai întâmplă cu MM.
RăspundețiȘtergereDa! ai dreptate, sunt jalnici actorii bătrâni, oricât ar încerca să pară altfel. Nu intru în detalii.
Același lucru pot spune și despre profesori: cine a conceput „pensia„, nu neapărat financiar, ci ca modalitate de a-țí trăi viața dincolo de încetarea unui mod de activitate, care ți-a ocupat cam 3/4 din viață, a făcut-o după ce s-a documentat, cred.
Se plâng unii dintre colegii de breaslă, pensionați de ani buni, că, aflați la catedră, se confruntă cu situații neplăcute. Cred că este firesc:copiii vor nu doar să le aduci „cunoștințe cu sacul„, vor și figuri plăcute, care să inspire optimism!
Nu spun mai multe.
Pai da,vine o vreme cand trebuie sa te retragi,,,toate lucrurile la timpul potrivit!
ȘtergereAltminteri pici cumva in ridicol,indifirent cine ai fost,ce stii!
Viecare varsta are estetica si ratiunea ei!
Necesita un anume climat!
In cazul MM...nu inteleg cum nimeni din familie(13 frati,surori) sau din orchestra ei(vreo 26 parca),sau dintre prieteni..nu o atentioneaza ferm//draga MM,ptr Dumnezeu, e cazul sa te retragi!
De fapt stiu de ce...banii,prin ea castiga orchestra,impresarul,isi ajuta familia,etc
Dar chiar e cazul sa mai cante live,vocea are proleme in registrul acutelor,linia melodica sufera pe alocuri,,,nu se poate!
Ar putea sa se dedice unor actiuni de caritate,sa promovezi tinere talente..uite asa cum o face Margareta Paslaru,,ptr care am toata consideratiunea cum gandeste,simte si procedeaza!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereTocmai faptul că suntem diferiţi şi ne comportăm diferit, asta face farmecul fiecăruia. Seară frumoasă!
RăspundețiȘtergere