luni, 25 noiembrie 2013

Ad Libitum25


Alexandru Tomescu și celebra vioară Stradivarius, pe care a câștigat-o luna aceasta pentru încă cinci ani, astă seară la Pitești, într-un extraordinar concert !

Cvartetul AD LIBITUM  -visul unor tineri muzicieni entuziaști ai anului 1988- a devenit , de multă vreme, o certitudine.

Câștigător a numeroase premii în țară și în străinătate, cel mai prețios fiind cel de la Evian , precum și nominalizarea la premiile Grammophone, echivalentul premiilor Grammy, Ad LIBITUM 25,cu prilejul aniversării unui sfert de secol de la creare, având în componență pe: Alexandru Tomescu , care l-a înlocuit din septembrie 2011 pe Adrian Berescu-vioară, Șerban Mereuță- vioară, Bogdan Bișoc -violă, Filip Papa -violoncel, întreprinde un turneu care cuprinde orașele: Pitești, București, Craiova.
În program:George Enescu-Cvartetul nr.2 în Sol major op.22
Ludwig van Beethoven-Cvartetul nr.11 op.95
Maurice Ravel-Cvartetul în Fa major.

3 comentarii:

 1. Lumea vine la concerte.
  Vine , mai ales la cele care îi dau senzația ..de participare, cumva.
  Aseară, mă uitam la aceste Valori..niște oameni extraordinar! câtă muncă! ce talent! curgeau pe frunți broboane...


  Prea puțină lume în sală..

  RăspundețiȘtergere
 2. Acum 25 de ani, când s-a înființat Ad LIBITUM, definiția cvartetului era: „o orhestră filarmonică întoarsă din turneu în străinătate”.

  Din păcate, nici astăzi nu prea mai stau multe talente să concerteze în Țară, din motive evidente.

  Așa că, fericiți cei ce ați fost în sală la concertul acesta, că a voastră a fost bucuria audiției!

  RăspundețiȘtergere
 3. Turneul aniversar din țară a fost precedat de o serie de concerte în Olanda, care s-au bucurat de mare, mare succes!
  Am citit un interviu cu violonistul Alexandru Tomescu:

  ”Aţi spune că în Olanda şi, în general, în alte ţări din Europa apetitul pentru muzică de cameră este mai mare decât în România?

  Da, este. În România, publicul pentru cvartet este doar într-un stadiu incipient în multe locuri şi trebuie educat, trebuie crescut. Tocmai în această idee ne-am propus ca împreună cu cei de la Quartz Media, care se ocupă de destinele Cvartetului inclusiv în România, să organizăm un turneu pentru a sărbători şi în România acest jubileu al Cvartetului şi, la sfârşitul lunii noiembrie, vom cânta nu doar la Bucureşti, la Ateneul Român, ci şi în alte câteva oraşe din ţară, tocmai pentru a putea să ne bucurăm şi să sărbătorim împreună acest moment frumos.„

  Ce să mai spun despre creșterea și educarea publicului piteștean??

  RăspundețiȘtergere