marți, 10 decembrie 2013

în ghetuțe colorate!

Am redescoperit  farmecul nopții Moșului Nicolae, când , mamă fiind,  a trebuit să-i povestesc  generosului bătrân, cu  barbă albă  și  vărguță fermecată, cât de cuminți sunt copiii mei.
În dreptul ușii, lustruite cum nu mai fuseseră vreodată,  ghetuțele  își aliniau , cuminți, visele către dâra de lumină.
Au trecut anii, copiii mei sunt bărbați...//
Londra  și-a încălțat cizmulițe strălucitoare!
 Seara își revarsă preaplinul albastru.
Magazine  luminate ca ziua,  ghirlande și  globuri, fețe vesele, copii bucălați, mare forfotă pe străzi..
Este seara mea norocoasă- o aștept de vreo câteva luni-Moșul  i-a încredințat  mezinului meu  britanic  două bilete  speciale.
 Cu o seară înainte,  văzusem cea mai grandioasă  realizare din câte aș putea vedea vreodată-Parsifal,  la Royal Opera House.( despre ea   voi povesti  într-o altă zi)
 Atâtea treburi am avut de pus la punct, timpul  ne-a cam fugit printre degete,  urcăm într-un taxi încăpător, coborâm aproape de cea mai apropiată stație de metrou, se anunță întârziere, nu, nu se poate, se scuză fiul meu, n-o să ni se întâmple chiar nouă, sunt calmă, alt taxi, la ora asta traficul în Londra este   năucitor, coborâm, alergăm, se zărește Stadion Wembley, Arena Square,  căutăm intrarea, ajungem,  concertul  atât de râvnit a început, pe toate posterele  lucioase    zâmbește  șarmantul rege al valsului, fiul meu nu știe cum să depășească momentul, undeva scrie că întârziații vor putea intra în  uriașa  cupolă după partea întâi a spectacolului.
 Ajungem  în fața intrării potrivite. 
Un minut și gata!
 Ne cerem scuze, londonezii sunt foarte calmi, găsim imediat locurile!
O mare de oameni, poate 15000.
Scena  gătită  ca într-un basm viu!
&The Johann Strauss Orchestra-figuri  atât de cunoscute- eleganță, strălucire, armonie!
 Iată-l!
A. Rieu!
Frumos, distins, șarmant, mângâie arcușul ca un magician,  nu scapă din ochi orchestra,  atent cu  fiecare detaliu,  vorbește cu publicul, pontos  cu delicatețe,  fiecare melodie  transmite altceva, nici nu se poate altfel, pe  uriașul ecran curg imagini din țara  de unde vine cântărețul, teme vechi reactualizate, instrumente  de tot felul, lumea este în delir-cum să nu fii?   douăzeci de piese, una mai frumoasă decât alta, compozitori  dragi- M.Willson, A. Ferraris, J. Strauss, A. Lara, N. Schultze, E. Gold, M. Mascagni, Kalman, Lehar, Rodgers, Lortzing, Puccini, Piazolla, Orff, melodii  tradiționale africane, un moment dedicat lui Nelson Mandela..
Nemuritorul, mereu  vrăjitul vals!
  Printre rânduri tineri și vârstnici își abandonează  toate grijile lor de oameni mari, cântă și  dansează,  de undeva,  plouă cu mii de baloane colorate, atâta veselie  nu  mi-am imaginat vreodată,  oamenii mari  au redevenit copii.
O mare de copii zgomotoși, veseli, exuberați!
A. Rieu- Muzicianul  potrivit într-un timp  agitat- a democratizat, în manieră   foarte atractivă,   muzica  cultă, prelucrând teme  universale, dar și specifice diverselor  popoare, piese pentru  gusturi  diferite.
Romantism, veselie, umor,  emoție înălțătoare, explozie de optimism și  de încântare!
Nota maximă- BUCURIA!

150 de minute  de trăire  la turație maximă!
Las fotografiile să vorbească!și un dar de la Ștef-


10 comentarii:

 1. Frumos! Imaginea cu baloanele este superba. Mare lucru sa vezi oameni dansand la un concert de o asemenea anvergura. La noi, daca doar te ridici sa faci o poza, sigur se gaseste cineva sa comenteze.

  Felicitari si multumim pt ca ati impartit cu noi bucuria unei seri de neuitat!

  RăspundețiȘtergere
 2. Crenguța,
  Sunt atât de frumoși oamenii veseli! Bucuria nu cunoaște granițe, are un singur limbaj- trăirea intensă!
  Pentru prima oară în viață , m-am aflat în mijlocul unei mulțimi atât de ..dinamice , nu am avut nicio reținere- erau acolo nu știu câte nații! mi-am strigat bucuria, am țopăit, am râs!
  M-am simțit de-a lor!
  Muzica este un balsam!

  RăspundețiȘtergere
 3. Imaginile au cantat pur si simplu!
  Ai fost tare cuminte de ai primit un asemenea cadou!
  Amintiri ce iti vor suna mult timp in urechi.:)
  Pupici!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Angi,
   Îi sunt recunoscătoare iubitului meu fiu, care face tot ce știe el mai bine, să mă bucure!
   De data asta, s-a întrecut pe sine!au fost două seri nemaipomenite!
   Tu, care ești o mare iubitoare de muzică și de dans, ai fi trăit întâlnirea cu acest magician la cea mai înaltă vibrație!

   Amintiri , zici? mă străduiesc să le tot revăd cu ochii sufletului!să le țin aproape!
   O zi bună îți doresc!

   Ștergere
 4. Fascinant : a trebuit sa ma impart intre placerea de a-mi umple sufletul cu relatarea "calda" , pe de-o parte , si bucuria ochilor de a privi imagini superbe , pe de alta parte ! Aveti harul si calitatea de a ne face sa simtim , alaturi de Dumneavoastra , momentele irepetabile pe care le-ati trait . Va multumim !

  RăspundețiȘtergere
 5. Da! cam așa s-a întâmplat și cu mine, și probabil cu oricare dintre miile de spectatori- să asculți , să vezi, să trăiești! scena, luminată feeric, se reîmprospăta pentru fiecare cântec; de - parte și de alta - două ecrane mari pe care se derulau imagini de pe scenă, dar și din Arenă. Iar în spate, pe fundal, impresionante imagini din țările aparținătoare compoziției interpretate.
  Și deasupra tuturor- el, magicianul, A. Rieu- strălucitor, grizonat, suplu, natural, pus pe glume ( foarte bune), atent la tot!

  Un spectacol tulburător!!

  Mulțumesc și eu pentru gândul bun!

  RăspundețiȘtergere
 6. Sărut mâna, doamna Gina.
  Fotografiile sunt încărcate de emoţii la fel şi fiecare cuvânt al dumneavoastră. Mă bucur enorm de mult că aţi primit acest dar minunat de la fiul dumneavoastră şi mă bucur foarte mult că l-aţi împărtăşit şi cu noi.
  Eu sunt foarte emoţionată acum, doar parcurgând postarea dumneavoastră, dar să fi fost acolo, cred că nu aş fi vrut să se termine vreodată concertul.
  Am văzut în imagini pe lângă membrii orchestrei conduse de marele muzician Rieu, şi pe Carlos Buono şi v-am adus o melodie care îmi place foarte mult. De fapt sunt topită după toată muzica lui Rieu, n-are sens să mă mai ascund.
  Vă îmbrăţişez cu mult drag, doamna Gina. O seară minunată vă doresc. :)

  http://www.youtube.com/watch?v=wyRpAat5oz0

  RăspundețiȘtergere
 7. Știu că ești o mare iubitoare de frumos , dragă Ștef!și mă bucur mult că-ți place muzica lui A. Rieu!
  Ce să-ți spun? a fost un spectacol grandios, plin de simțire, colorat, emoționant, deschis, strălucitor-un basm viu!
  Atâta bucurie nu am trăit niciodată!!

  Între noi fie vorba, nu prea cred că există femeie care să nu se fi îndrăgostit de acest adorabil vrăjitor, care este A. Rieu!!
  tipele erau în delir, pur și simplu.

  Carlos Buona s-a bucurat de multă admirație.
  Îți mulțumesc pentru dar! imediat îl pun la locul lui.

  Să fii iubită, fată dragă!!

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte frumos Gina! Amintiri de pus in rama sufletului. Alaturi de fiul tau, ce momente frumoase! O seara placuta si imbratisari calde de tot.

  RăspundețiȘtergere
 9. Da! au fost doua seri pe care le-am cusut frumos in suflet, cu ata rosie! si cu toata iubirea de mama!

  Zile si nopti frumoase iti doresc, fata puternica si optimista!!

  RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.