joi, 29 ianuarie 2015

dialogul sufletelor

 Cum altfel decât
extraordinar să fi fost concertul de astă seară?
Ambițioasa noastră tânără filarmonică, sub bagheta unui Mare Domn, pentru care vârsta înseamnă tinerețe fără bătrânețe, Maestrul Ilarion Ionescu-Galați, primit cu vizibilă și caldă admirație de un public iubitor, a interpretat cu artă și profesionalism ”Divertisment în Re major KV251,de Wolfang Amadeus Mozart, ”Concertul pentru violoncel și orchestră în la minor, op. 129, Concertul pentru pian și orchestră în la minor, op. 54, de Robert Schumann și Uvertura la Egmont de Ludwig van Beethoven.


Ne-au dăruit momente de mare plăcere soliștii: Ana-Maria  Radu, (oboi),Monica Florescu ( pian) Mackim Fernandez Samodaiev( Mexic, violoncel).
O seară frumoasă, cu muzică scrisă pentru pura plăcere intelectuală, alternanțé puternice între zbucium și căutare, întuneric și triumf, între tristețe și bucurie.
O seară , ca un succes al împlinirii cosmice, construită din unice armonii sonore !

Calde mulțumiri ”Filarmonicii Pitești”care, săptămână de săptămână, cu pasiune, multă muncă și tot atâta dăruire, ne apropie de lumina sunetelor!
Mulțumiri sincere, sufletului Filarmonicii noastre, Domnul Jean Dumitrașcu căruia îi datorăm privilegiul de a fi beneficiarii acestui lăcaș  de artă, generator de atâta frumusețe! atâta  frumusețe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu