vineri, 28 septembrie 2012

lectura de seară

Fericirea nu ți-o poate da cineva, cineva ți-o poate doar lua. 
 Ileana Vulpescu
Multe  s-au schimbat, vreme de un an, în viața acestei Doamne, pe care viața a învățat-o să fie mereu cu ochii în patru.
Citește interviul, sigur o să-ți placă răspunsurile!  
Fiecare femeie trece printr-o  epocă romantică, cel puțin atâta vreme cât iubește, dacă iubește sincer. Romantismul nu este  un curent, ci o stare de spirit.

http://www.revistatango.ro/celebritati/interviuri/ileana-vulpescu-dupa-parerea-mea-nu-este-de-lasat-nici-barbatul-nici-femeia-care-gasesc-dragostea-in-alta-parte-2188-p1.html

18 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Mie îmi place judecata asta-
   „ Trebuie sa ajungi la un echilibru. Indiferent ca este vorba de barbatul tau, de copiii tai sau de parinti, trebuie sa fii concesiv.
   Sa accepti ca oamenii nu sunt perfecti.
   Daca pornesti de la propria persoana, care este plina de defecte, nu poti sa le pretinzi celor din jur altceva. Bine, exista si defecte greu de suportat. Cand defectele cuiva devin un iad pentru viata ta, e mai bine sa rupi relatia, indiferent ca e vorba de o prietenie sau de iubire. Pentru ca o relatie care iti mananca sufletul, cu defectele pe care le are, e mai bine sa se incheie la timp.„

   Ștergere
 2. Romantism! Nu pot citi pagina la care faceti trimitere. Imi da eroare. Web, sau romantism?

  RăspundețiȘtergere
 3. http://www.revistatango.ro/celebritati/interviuri/ileana-vulpescu-dupa-parerea-mea-nu-este-de-lasat-nici-barbatul-nici-femeia-care-gasesc-dragostea-in-alta-parte-2188-p1.html
  Încercați să copiați.Nu înseamnă că plagiați!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Gina , hai sa jucam un joc.
  Cineva arunca o momeala si ceilalti sa raspunda .
  La subiectul acesta am senzatia ca tu cauti ceva anume. Nimic din ce spune respectabila doamna nu cred ca este ceva deosebit.
  Cineva, o alta doamna , adica prietena mea a pus o intrebare mult mai tare in aceasta seara. E obosita de la servici si m/a intrebat...
  ,, Tu ce crezi ? Am mai putea citi CIRESARII cu aceeasi placere ?,,
  Si eu imi aduc aminte scena cu lupii si cu coliba.
  Si cabana era atat de aproape.
  Tiiic, Tiiic !
  Vreau inapoi....

  RăspundețiȘtergere
 5. Cineva mi-a trimis linkul. Nu citisem interviul la vremea respectivă, dar scriitoarea și femeia Ileana Vulpescu mi-au plăcut totdeauna.
  În anul care a trecut de la data când a acordat interviul, i s-au întâmplat lucruri grave, aproape imposibil de suportat.
  Cam aici voiam să ajung- la viață, echilibru, feminitate, normal, dragoste, toleranță.
  Sunt lucruri simple.
  Ce este viața? un amestec de multe, foarte multe lucruri simple, pe care noi le complicăm.

  Doamnei tale i-aș răspunde că avem vârsta trăirilor noaste.
  Eu recitesc unele dintre cărțile care mi-au plăcut în adolescență.
  Altfel!
  Da, mereu vrem ”ceva„ ce am pierdut iremediabil, dar știi ce? l-am pierdut doar fizic.
  Faptul că-l vrem înapoi înseamnă că acel „ceva„ există în noi.
  Trebuie doar să-l redescoperim!

  RăspundețiȘtergere
 6. Vezi cum aflu eu cum gandesti tu ?
  Viata e o ...dilema. Are mai multe bune sau mai multe rele ? Toti avem probleme , toti incercam sa facem sau sa ne prefacem. Problema e ca la ,, poarta,, sa fim fericiti. Sunt multi foarte multi care in aceasta viata nu dau nastere la nimic ci dimpotriva strica si ceea ce au primit.
  Am invatat ca Sparta era o natiune dura. Dar reala .
  Minciuna si inselatoria au doborat/o.
  In ceea ce priveste subiectul, femeia, eterna poveste....

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vorbește o femeie. Dar nu doar despre femeie, vorbește despre viață.

   Nu mai știu unde am citit,încerc să redau din memorie-trăim într-o lume în care toate lucrurile se învechesc, inimile își schimbă ritmul.
   Doar timpul trece fără încetare.
   Cu sau fără civilizații precum cea spartană.

   Ștergere
 7. Mi-a placut acest citat:

  "Dorinta asta de a fi original… Am sa-l citez la nesfarsit pe El Greco care spunea: „Vrei sa fii original? Fa ca altii!“ Nici o calitate nu este mai valoroasa la un om decat bunul simt! Bunul simt mie mi se pare suprema dovada de inteligenta. Simtul masurii. Asa cum nu te duci la o inmormantare cu zurgalai in cap, si nici la o nunta sa bocesti, peste tot trebuie sa existe o balanta, in care bunul simt sa predomine."

  PS:De-ar gandi si altii ca domnia sa...printre altele m-m dus cu gandul la Zoe Dumitrescu Busulenga.Uitata,de ce oare?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fiindcă tot vorbim despre `măsură, nu doar ca semn al bunului-simț, ci și ca (re)cunoaștere a ceea ce suntem, iată un fragment dintr-un alt interviu-din 27 mai a.c-Blestemul românilor-
   „Eu am întîlnit o profesoară de franceză, care absolvise la Sorbona şi care nu ştia că româna e o limbă romanică! M-am oferit să-i spun eu care sînt cele 10 limbi romanice, dacă la Sorbona tot nu învăţase. S-a mirat: "Da, dar e atît de înrudită cu slava!"
   - "Ştiţi cît e de înrudită cu slava? Tot atît cît o să fie şi franceza cu chineza, cînd vă vor ocupa chinezii!".
   Alt caz: o fostă colegă, eminentă cunoscătoare a limbilor clasice, Lia Lupaş, lucra la o bibliotecă din New York. Trebuia să fie avansată şi a completat un formular, în care spunea ce limbi cunoaşte: printre altele, franceza, engleza, rusa. D-na care o examina a întrebat-o de ce a trecut şi rusa, doar limba ei maternă nu e slava? Ea a zis că nu, că româna e o limbă romanică. Motiv pentru care n-a mai fost avansată.
   Alt om cu multă carte, Dan Grigorescu, aflat la New York într-un post oficial, se duce la Biblioteca Municipală şi găseşte o singură carte în română, care era trecută la sectorul de limbi slave. I-a explicat directorului că româna e, o limbă romanică, s-o mute unde-i e locul. A doua zi, a găsit cartea tot la sectia "Slave". Deci, vina nu e numai a noastră, ci şi a încăpăţînării lor cretine, chiar dacă-s filologi.„

   Zoe Dumitrescu-Bușulega, splendidă ființă!
   Am scris ceva, trebuie să caut.
   Mie mi-a schimbat destinul, n-o spun cu prea multă bucurie, dar asta este viața. Îi păstrez un loc special în suflet.

   Ștergere
  2. Incredibil!...cand vine vorba de cultura unui neam ma gandesc ca cei studiosi ar trebui sa asculte cateva cantece in limba respectiva.Sonoritatile cuvintelor vorbesc de la sine.Definesc chiar un anumit tip de spiritualitate,ca si spatiul...

   Ștergere
 8. Intotdeauna mi-a placut echilibrul din scrierile Ilenei Vulpescu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poate că tocmai pentru asta, „Arta conversației„ este citită de multă lume. Și ”Candidați la fericire„. Și „„De amor, de amar, de inimă albastră„..

   Ștergere
 9. Am citit interviul Doamnei...Inteligente raspunsuri.
  Am devenit curioasa sa citesc si altceva scris de ea...
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 10. Buna ziua, doamna Gina!
  Spre marea mea rusine, abia astazi am reusit sa citesc si eu interviul doamnei Vulpescu si m-a impresionat foarte de mult, gandirea liberala a dansei si cred ca asta a si ajtat-o sa-si creeze propriile principii de viata sanatoase care iau adus succes in casnicie si succesul profesional!
  O seara minunata va doresc, doamna Gina, cu mult drag! :)

  RăspundețiȘtergere
 11. Buna ziua, doamna Gina!
  Spre marea mea rusine, abia astazi am reusit sa citesc si eu interviul doamnei Vulpescu si m-a impresionat foarte de mult, gandirea liberala a dansei si cred ca asta a si ajtat-o sa-si creeze propriile principii de viata sanatoase care iau adus succes in casnicie si succesul profesional!
  O seara minunata va doresc, doamna Gina, cu mult drag! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ștef,
   Există și un alt interviu foarte interesant, pe care cei doi soți-Vulpescu-l-au acordat , în urmă cu vreo doi ani.
   Și nu uita „Arta conversației„.

   Seară frumoasă!

   Ștergere