marți, 20 ianuarie 2009

lectie

capitolul 44.
De tinut minte: americanii au facut dintr-un moment istoric un spectacol sublim.
Milioane de inimi au batut la fel.

"...jur solemn....sa avansam din nou prin curentii inghetati, sa dam cadoul de libertate generatiilor viitoare..America este mai mare decat suma ambitiilor individuale ; oamenii ne vor judeca dupa ce vom construi, nu dupa ce vom distruge; ALIANTA,EXEMPLUL.....".OBAMA.

5 comentarii:

 1. subscriu [ a se vedea, daca ai rabdare si dispozitue, raspinsul dat pe blogul meu lui notopic1,...] dar, desi nu vreau sa struc senzatia de bie, iti sugerez sa citesti artic semnat de T R Ungureanu in Cotidianul.... si cand imi amintesc cu ce placere il citeam pe vrenea cand scria prin '88-'89 on Viata studenteasca si Amfiteatru.....]

  RăspundețiȘtergere
 2. mi-e teama ca Obama sa nu clacheze sub presiune. se asteapta un pic prea multe de la un singur om. e baiat fain si bine intentionat altfel si, lucru important, are simtul umorului. i-am citit o carte.

  RăspundețiȘtergere
 3. Voi, jurnalistii, vedeti zilele, noptile, istoria, altfel decat subsemnata, decat x...-oameni obisnuiti.Stiti, vedeti, auziti,analizati atatea..Va asemanati, dar, cu siguranta, va deosebiti( nu voi doi, ci ,in general).Mie imi placeObama, dar nu stiu sa spun precis de ce; imi place Omul care pare puternic, dar bland , carismatic, dar convingator.Cred ca anumiti oameni se nasc spre a conduce- unde, cand, cum,cat?- asta nu stiu cine decide.
  Evenimentul istorisc de ieri m-a impresionat, cumva, intr-un mod special.Este al 3-lea, in timpul caruia am senzatia ca multi, foarte multi oameni vibreaza la fel; s-a intamplat in 1989,la Revolutie, la moartea printesei Diana si aseara.Cred ca, din cand in cand, toti ne desprindem de realitate si credem in altceva; ceva care vine , parca, dintr-o alta lume.

  RăspundețiȘtergere
 4. Aşa este, spectacolul a fost grandios, vibraţiile la fel... Emoţia. Emoţie născută din licărul speranţei, din mari dezamăgiri, din disperare chair... Prea multe pe umerii unui singur om. Mi-e teamă că nu a fost decît un bun spectacol la care publicul a rezonat bine... Atît. Sunt chiar voci, destule, care zic ca Obama nu este decît o unealtă în chiar mîna cercurilor de interese care au pus la cale toată această mare criză (asta face parte din teoriile conspiraţiilor)... :)
  Cele bune

  RăspundețiȘtergere
 5. Si miturile pornesc de la un sambure de afevar..

  RăspundețiȘtergere