duminică, 26 aprilie 2015

prietenii știu de ce!

”În sfârșit, explicația pe care mi-o doream și o presupuneam, dar nu eram sigur!!!
Creierul vârstnicilor este mai lent, deoarece a acumulat o mare cantitate de cunoștințe.
Savanții consideră că oamenii nu se degradează mental odată cu vârsta, ci, pur și simplu, durează mai mult până ce-și amintesc de un lucru, deoarece ei au mai multe informații în creier. La fel cum, unui calculator al cărui  hard-disk e supraîncărcat, îi ia mai mult timp pentru accesarea unei informații.
Cercetătorii afirmă că încetinirea procesului nu reprezinta un declin al fenomenului cunoașterii. Creierul uman lucrează mai lent la cei în vârstă, spune Dr. Michael Ramscar, numai datorită faptului că a acumulat mai multe informații în  decursul timpului.
Creierul bătrânilor nu devine mai puțin eficient. Din contra, a adunat mai multe cunoștințe. De asemenea, cei în vârstă, adesea se duc în altă cameră să ia ceva, iar când ajung acolo, se întreabă pentru ce au venit. Aceasta nu este o problemă de memorie, ci o metodă naturală pentru a-i determina pe bătrâni să facă mai  multă mișcare !
Am o grămadă de prieteni cărora ar trebui să le trimit acest mesaj, dar nu-mi-i amintesc, așa că, vă rog pe voi să-l trimiteți mai departe prietenilor voștri, care poate sunt și ai mei.”

sursa  e-mail

6 comentarii: