din categoria- optimism (moderat)
În autobuz, la televizor sau la radio,prin ziare, în piață, în casă, între prieteni/colegi/vecini/cunoștințe , sub formă de întrebare sau de enunț conclusiv, tema este- câte euri are cutare aliment/legumă, fruct ?
În autobuz, la televizor sau la radio,prin ziare, în piață, în casă, între prieteni/colegi/vecini/cunoștințe , sub formă de întrebare sau de enunț conclusiv, tema este- câte euri are cutare aliment/legumă, fruct ?
Vorbim , ne ambalam, unii păstrează în plasa pentru cumpărături tabele, semne, nume, statistici ….
Știi care este culmea?
Toți se tem, dar toți cumpără .
De la aceiași producători.
De la aceiași producători.
La fel ca ieri, ca luna trecută, ca în urmă cu un an.
Aseară, am ajuns, absolut din întâmplare, într-un cerc de cunoscători, care mai de care, mai documentat. Cum nu –mi făcusem tema, neștiind că se face recapitulare pentru pregătirea meselor pascale, am ascultat cuminte.
Între musafiri, două fete, cu accent dulceag, venite din zona aceea care ne-a dat poeți , compozitori, boieri iubitori de neam, domnitori viteji .
Când discuția era mai aprinsă, una dintre ele zice, așa , cu un zâmbet pe toată fața- la noi nu sunt euri!!!
Toți cunoscătorii au amuțit.
Da, zice ea, chiar nu sunt!
Nu mai contează ce s-a spus după.
p.s.
1. din ce zonă crezi că veneau fetele?
2.ce se consumă pi acolo?
Până şi mama mea care locuieşte la ţară îmi zice într-o zi:
RăspundețiȘtergere" Dragu mamii, nu cumpăra de alea că-s pline de euroi"!
Ne-am distrat copios în acea zi...
Anonim,
RăspundețiȘtergereNu te supăra, când te vei semna, vei primi și opinii.
Sigur din Moldova. Moldovenii sunt singurii care nu mananca E-uri. Ei consuma doar: barabuli, fasoli, carni, ligumi :) :) :)
RăspundețiȘtergereLucia,
RăspundețiȘtergereSimpatică foc mama ta! O îmbrățișare de la mine!!!
Nu ne putem plânge că informația nu-și atinge scopul!!!
Cati,
RăspundețiȘtergereSă nu te superi că nu-ți public comentariul, dar s-ar inspira lumea! Îl „țin ” la secret!!!
Nebunie mare cu eurile acestea, interpretate şi exprimate în fel şi chip. Trecând peste partea amuzantă a situaţiei, adevărul este că nici nu mai ştim ce mâncăm şi în ce fel suntem afectaţi de ceea ce înghiţim...
RăspundețiȘtergereLa bună recitire, Gina!
Obsesie mare cu Euroaiele astea, vorba distinsei doamne de mai dus.
RăspundețiȘtergereŞtiu că parţial este edevărată această tărăşenie dar, nu m-am speriat prea tare de EEEE-e-lelele astea.
Cît despre zonăăăăă, ştiu da' nu spun! :)
Pfua,cred că dacă ne-am uita la fiecare produs câți euri conține am mânca doar ierburi și legume....Defapt nici alea că sunt modificate genetic...
RăspundețiȘtergereNu stiu ce mancam acum, dar, supermarketurile sa traiasca! In cele din care imi fac eu tona saptamanala de cumparaturi, 85% dintre produse sunt importate. C-or fi avand sau nu E-uri, nu stiu. Daca pana acum n-am patit nimic, inseamna ca sunt imun. Cred ca m-am imunizat prin copilarie cand, de cum incepea sa dea coltul ierbii, ma vitaminizam de nu ma vedeam. Mancam tot felul de buruieni direct de la mama natura apoi, cand fructele din zarzari abia se formau cam prin luna aceasta, mai acumulam niste vitamine devastand pomii, spre disperarea parintilor. Si tot asa cu fructe si legume, pana toamna tarziu. Rosiile si castravetii, aproape ca nu apucau niciodata maturizarea.Ce sa mai spun de pepeni?
RăspundețiȘtergereDar copiii mei, nu stiu ce inseamna asta. Ei s-ar putea sa fie victimele unei hraniri cu alimente necorespunzatoare. Doamne fereste!
Cris,
RăspundețiȘtergereAdică știi zona în care nu există euri?p.s.
Dacă trăim, înseamnă că, încă , nu este ( prea) rău..
Mese fără euri să ai!!
Tibi,
RăspundețiȘtergereȘi tu? vorba istoriei..
Câtă vreme nu se speriem, avem șanse!( de supraviețuire)
Vera,
RăspundețiȘtergereMai nou, se zice că ele sunt primele afectate..așadar, să fim optimiști, cum îmi spunea englezul de ieri!
@Ică Șt.O. Victor,
RăspundețiȘtergereMi-ai amintit gustul măcrișului, al frăguțelor de câmp, al merelor și perelor înghițite totdeauna cu mult înainte de coacere și al cireșelor în pârgă , din care ne făceam provizii pentru o zi, pândindu-l pe paznicul unei livezi până ațipea, după prânz.
Da, copiii și nepoțeii de astăzi se hrănesc altfel.
Să sperăm că nu este rău!
Ok, nu publica, dar promiti ca faci un post separat in care ma declari castigatoare? Ca, din cate vad, daca n-ai mai oprit de la publicare alte comentarii, inseamna ca am castigat! URA! Ai uitat insa un aspect: sunt maritata cu-n moldovean :)
RăspundețiȘtergereGina, cie stii tu di ce sî consumî pi-acolo? Ti traji, cumva di pi la iei?
RăspundețiȘtergereNu, nu vreau sa fiu rautacioasa, dar "ieu" cred ca acolo nu sunt E-uri, fiindca le-au distrus radiatiile de la Cernobâl ;-)
@Bianca,
RăspundețiȘtergereCorectă prima parte a răspunsului !
Fata nu cultivă, consumă!
Cati,
RăspundețiȘtergereDeocamdată ești câștigătoare absolută!
Jumătăți de răspuns sunt câteva, plus niște rețineri , din dorința de a nu0i favoriza pe musafirii care vor mai trece pe aici.
Oricum, felicitări! Și soțului tău, moldovean!
Sorina,
RăspundețiȘtergereMeseria m-a ajutat să aflu!
Nu-s di pi acolo..am câțiva prieteni, Cati este cea mai cea!!
p.s. doar gândul la Cernobâl îmi dă fiori..
Eu mă preocup, recunosc, de chestia asta cu alimentaţia (cât mai) sănătoasă pentru că vreau să aibă viitorii nepoţi o bunică nesclerozată şi sănătoasă. :P
RăspundețiȘtergereDe aia m-am apucat de cultivat şi conservat legume, de făcut pită în casă (n-am mai cumpărat pâine de ani de zile), cu făină din cereale integrale.
E adevărat că nu te poţi feri de E-uri, dar măcar le mai poţi reduce :)
da... spun eu: zona lirică! :)
RăspundețiȘtergereo seară minunată tuturor!
Ottilia
Zona ar fi Moldova. Acum cu ce se mananca pe la ei... e mai dificil! As incerca asa: barabuli, curechi, ardeli si crastaveti.
RăspundețiȘtergereAsta din auzite, ca aveam o vecina moldoveanca in copilarie.
Legat de afirmatia tinerei, in afara de barabuli, eu la fiecare din cele de mai sus gasesc macar cate un "e"! :))
Arcadia,
RăspundețiȘtergereLăudabilă și demnă de invidiat atitudine!
Acum, făcându-mi o „radiografie”, trebuie să recunosc că nu pregătesc pâinea în casă, deși îmi propun de ceva timp, cultiv legume, dar nu prea au rezistat până în toamnă, așa că mă pot declara o bunică fericită, dacă am mintea întreagă!
Îți sunt recunoscătoare pentru impuls!
Ottilia,
RăspundețiȘtergereMai degrabă zonă cu pronunție lirică!!!
Ruxi,
RăspundețiȘtergerePână acum câteva clipe, Cati era singura care răspunsese corect, ea și soțul ei fiind moldoveni.
Tu, fără să fii moldoveancă ești a doua câștigătoare, cu un puncataj ceva mai mare decât Cati, pentru că ai identificat în spusele Sorinei niște Euri.
Ideea este că moldovenii se hrănesc cu fructi, ligumi, barabuli, fasoli..
Felicitări!
Si eu incerc sa-mi feresc baietii de alimente cu "euri".Azi de exemplu am pus ceapa,vineri am pus mazare verde si cartofi in gradina mea.Inca in camara si in congelator am alimente cultivate si pastrate de anul trecut.
RăspundețiȘtergereFetele pot veni din multe locuri unde se mai munceste pamantul,dar nu pentru vanzare
Gina, iti multumesc, ma bucur ca am nimerit-o!
RăspundețiȘtergereComentariul lui cati mi s-a parut taare haios, asa ca-i o bucurie sa impartim... podiumul :), ba chiar as numi-o castigatoare unica!
Numai bine si o noapte buna tuturor!
E... provocare !
RăspundețiȘtergere... dubla provocare...
PS. "Egoul, eul personal, preexistã în inconstient, precum o sãmântã în Pãmânt si se dezvolã progresiv, încetul cu încetul. La început este vulnerabil si slab, simtindu-se permanent amenintat de a fi înghitit în masa inconstientului, pentru ca apoi, cu timpul si experienta, prin lãrgirea treptatã a câmpului de constiintã sã devinã din ce în ce mai ferm..."
( http://valmars.fateback.com/jung.htm )
Ruxi,
RăspundețiȘtergereCând îi voi spune lui Cati , va fi tare încântată, mai ales că-mi ceruse să-i dedic o postare, de laudă!
O zi frumoasă!
@Daurel,
RăspundețiȘtergereSunt și două câștigătoare ale dublei provocări!
Mulțumesc pentru trimitere!