marți, 22 iunie 2010

fara calcule

Durere mare. Toata lumea plange.
In televiziuni, prin ziare, in sala Parlamentului- cati mai trec pe acolo, ca vorba cuiva- multi au fost , putini au ramas, pe la cozi, cum care cozi? la izvor, ca, deocamdata, ceva se da , pe gratis, fara lista de asteptare, pe bancile din parc, cata vreme , ziua sunt libere.
De ce plange lumea? Plange cand vine vorba de pensii. Tinerii plang, ca li se taie din salarii, sa se dea batranilor. Pentru huzur. Altii suspina gandindu-se la ajutorul pe care nu-l vor mai primi de sub perna bunicilor, morti de inanitie.
Pensionarii nu plang. Nu mai au lacrimi. O viata intreaga le-au varsat , fara sa stie ca vor mai avea nevoie de ele. La propria inmormantare.
Pana ieri se povestea ca pensiilor li se va scurta coada cu 15%. Unii au mai lungit-o, adica au dublat partea care urmeaza sa ajunga inapoi la stat.
Altii vin cu o teorie si mai intunecata, cica in scurta vreme nu vor mai fi pensionari. Au citit pe 'Nasa despre radiatii solare'.
Propun un exercitiu . Optimist , in felul lui:
Un paznic de noapte moare in timpul zilei.
Intrebare: ce pensie va avea?

13 comentarii:

 1. Mai stiu si eu din categoria exercitiilor "optimiste"
  -----------------------
  Proiect de lege: "pensionarii care vor trece pe rosu fara sa se asigure vor fi premiati."

  RăspundețiȘtergere
 2. Manon,

  Stii vorba despre foc si fum, asa ca..

  RăspundețiȘtergere
 3. Lisandru Cristian:
  GINA (rătăciri în vreme); IOAN USCA (de centru); ATITUDINI (relansarea căderii); SUBCULTURA (nunta mută); FLAVIUS OBEADĂ (sictirul teilor în floare); WORLD OF SOLITAIRE (bancheri din Uniunea Europeană, uniţi-vă!)

  RăspundețiȘtergere
 4. "Cine cruta pe cei smecheri ii raneste pe cei buni" - Seneca

  RăspundețiȘtergere
 5. @ Andrei Pop,
  daca ne gandim la ce spunea Iorga, lucrurile ar fi cam asa:
  ' Nu exista oameni rai sau oameni buni exista doar oameni'.

  RăspundețiȘtergere
 6. Cand erem mica visam sa ajung invatatoare,apoi ma gandeam,ca mama, sa ajung sa pot sa-mi cresc nepotii,...acum stau sa ma gandesc ...oare mai are rost sa visez?

  RăspundețiȘtergere
 7. Angi, este minunat ca visul din copilarie ti s-a implinit. Cat despre dorinta de a-ti vedea nepoteii, sigur ca trebuie sa crezi si sa-ti vezi visul implinit!!
  Cred ca este dorinta tuturor femeilor- mame. Sa joace la nunta nepotilor lor!
  Cred in frumusetea acestui gand, oricat de grea ar fi viata!
  O seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 8. Cunosc un pensionar de varsta si o pensionara de boala, care sustin politica de reducere a pensiilor; MARE-I GRADINA...PS.Nici nu indraznesc s-o intreb pe sora-mea, pensionara de varsta, daca O FI BINE, O FI RAU ?

  RăspundețiȘtergere
 9. @ Daurel,

  Mi se intampla sa am discutii cu cate cineva cunoscut. Raman surprinsa, adica nu-mi vine sa cred... Apoi ma intreb daca nu cumva problema este tocmai la mine.

  RăspundețiȘtergere
 10. II mai pasa oare cuiva de batrani , altora decat coiilor acestora si poate nu doar din motive financiare ci pur si simplu, din dragoste....Cand devine un om batran?Televiziunile te fac batran de la 50 de ani...IN Romania batranii sunt sinonimi cu...stagnarea, involutia, inactivitatea...In alta lume, nu e asa...Si prin aceste pensii micsorate, batranetea se instaleaza tot mai devreme...Nu mai are nimeni nevoie de sfaturile lor, ale celor ramasi intelepti, i ciuda ofertelor de tot soiul...Stiu ce vreau sa spun, si printre cei c efac legi, sunt unii care s-ar putea numi "batrani"...dar fara intelepciunea lor..

  RăspundețiȘtergere
 11. Ai dreptate, Maria, deseori am auzit reporteri vorbind de batrani , atunci cand varsta era putin peste 50 de ani. Eu am opinia mea- intre ce zic oamenii si ce crede fiecare este mare diferenta. Varsta din acte este nerelevanta.
  Sunt atatea rele, ca nimeni nu mai are , cu adevarat,vreme pentru varstnici. Din nefericire, nici chiar familiile.
  Asa ca repet ce intrebi mai sus- o fi bine, o fi rau?
  Nu cred ca este bine, nicicum, daca lumea se vrea fara batrani.
  O seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 12. Gina, draga, paznicul tau nu va fi nici inlacrimat, nici nu va gusta umilinta reducerii pensiei pentru ca nu este viu. Dar pentru cei care inca sunt (inca) vii, pensionari sau nu, va fi vai si amar. Genocidul nu se desfasoara lent ci foarte rapid si nu stiu cati romani vor mai trai in primavara lui 2011!

  RăspundețiȘtergere
 13. Shanti,
  Dureros de realist.
  Atat de clar vazut , ca sperantelor le-a disparut de tot culoarea.

  RăspundețiȘtergere