vineri, 11 iunie 2010

ochelari progresivi
Oscaruri muzicale si trandafiri albastri //
La capatul unei zile toride, nu doar din cauza vremii, timp de doua ore, intr-o sala plina, am avut privilegiul de a simti bucuria , pe care, de prea putine ori in viata iti este dat s-o traiesti. Sub bagheta magica a dirijorului austriac Gottfried Rabl, filarmonica noastra a prezentat, intr-un concert extraordinar, pagini célèbre din coloana sonora a unor mari filme , rasplatite cu oscaruri, de-a lungul vremii.//
.....................................................................................................................................................................................
Acesti tineri frumosi ai timpului nostru
La intoarcerea acasa, mai mult de jumatate din masina era ocupata de niste studenti simpatici , cam zgomotosi. De pe locul meu, i-am putut vedea pe toti, erau vreo douazeci, mai multi baieti. Ca la comanda, in dreptul fiecareia dintre cele trei biserici pe langa care trece autobuzul, inceta orice soapta . Toti se inchinau.
Conteaza ca o faceau cu gandul la examenele trecute sau viitoare?
........................................................................................................................................................................
Captura

Acasa, am deschis televizorul.
Pe un post foarte solicitat , oameni mari discutau chestiuni mult mai arzatoare decat temperatura acestor zile de ciresar.
Asa am aflat ca s-a descoperit un robinet deschis, prin care 11( unsprezece) evazionisti inselau statul .
Sunt elevi din Vrancea, cu varste intre 11 si 18, ani care au distrat publicul din Focsani, jucand in Snoave cu Pacala sau Cocoselul neascultator. Contaminati de neascultare, n-au fost constienti , pe deplin, de calitatea lor de cetateni, dupa ce au castigat pentru prestatia artistica cate 30 ( treizeci) de lei.
Doar 5 dintre artisti si-au depus declaratia de venit la administratia locala. Ceilalti s-au sustras de la plata impozitului, inseland statul cu cate 7( sapte) lei de persoana, aducand astfel , cu sau fara stiinta, prejudicii bugetului tarii.
Institutia abilitata a ‘intrat pe fir’, somandu-i ca, daca in 48 de ore nu-si vor achita impozitele, , vor fi atacate conturile bancare ale parintilor sau vor primi amenzi de la 10 la 100 de lei, conform articolului 219/ alineatul 3 din OG. 92/2003, completata si modificata.
Ca sa se stie.

16 comentarii:

 1. Felicitari pentru ora de cultura!
  Cat priveste "marii evazionisti"... ce pot sa spun decat ca aici toti suntem vinovati si hoti, in afar de ei. :(
  Un weekend minunat!

  RăspundețiȘtergere
 2. Daca ar fi mai multi oameni interesati de genul asta de manifestari, ar fi o lume mult mai buna. Sunt absolut sigura.

  RăspundețiȘtergere
 3. Astfel de momente culturale sunt extrem de importante pentru sufletul nostru. Şi trebuie să-o oferim astfel de popasuri...

  RăspundețiȘtergere
 4. weekend placut, draga Gina si ai grija cu evaziunile fiscale :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Gabi, am incercat un moment de respiro, intr-o lume care da in flacari.
  O zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 6. Diana, sa stii ca asta este si convingerea mea, poate, un picut mai temperata. Ma refer la tonalitate.
  O zi frumoasa iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 7. (Si) eu sunt cred ca tinerii sunt in regula;in proportia cum au (am) fost mereu in Romania...; multi sunt plecati in strainatate, dar sunt la fel de promitatori.

  RăspundețiȘtergere
 8. Shanti, multumesc de atentionare-incerc, de cand ma stiu, sa fiu un cetatean cu spirit civic treaz.
  Zile frumoase si tie!

  RăspundețiȘtergere
 9. @Daurel, multumesc!
  Ma gandesc , deseori la un posibil raspuns pentru o interogatie retorica, pe care am citit-o undeva" Nu inteleg doua lucruri: neincrederea in oamenii tineri si in medicamentele ieftine". - Valeriu Butulescu, membru al USR, nascut in 1953, inginer si doctor in stiinte tehnice.

  RăspundețiȘtergere
 10. Ce bine ca ia prilejul de a sta cateva ore intr-o altfel de lume...una superba!Asa poti avea incredere in faptul ca nu sunt numai "imbecili "langa noi...(!postarea anterioara:().

  Cat despre tinerii care isi fac cruce cand trec pe langa biserici...ce sa spun...oare simt ceva sau o fac din automatism...

  Nu stiam eu da ce nu am primit decat 40% din salar luna aceast!!!Aha ,acei tineri dunt..."di vina"...nu m-as supara nici daca o luna n-as primi salar sa stiu ca toti tinerii au preocupari atat de...periculoase pentru stat...

  Un sfarsit de saptamana linistit!

  RăspundețiȘtergere
 11. Angi,

  Ca in oras exista filarmonica este un privilegiu!

  Noi stim la fel de bine ca tinerii au aripi! Doar ca trebuie ajutati sa invete sa zboare!
  Si mai stim ca sufletele lor trebuie deschise usor, delicat, cum se desfac petalele florii.
  Despre talentul lor , numai de bine!

  Zile frumoase si tie!!!

  RăspundețiȘtergere
 12. Am ramas stupefiat cand am citit acest caz. Din ce in ce mai interesant... Traim intr-o lume a spectacolului fara limite!

  RăspundețiȘtergere
 13. Florentin, da, cred ca a spune ca 'este posibil orice' , deja, este putin.

  RăspundețiȘtergere
 14. Parafrazând un alt comentariu, voi scrie doar că...Show must go on ! Și spectacolul continuă, și continuă...dar nu peste 30 de lei. Că mai sus de niște cifre e clientela, nu-i așa?! Doamne, Gina, mai bine închei, dorindu-ți un sfârșit de săptămână cât se poate de frumos!

  RăspundețiȘtergere
 15. Mirela,
  pana la urma, vorba cuiva, viata toata este o scena deschisa..

  RăspundețiȘtergere