sâmbătă, 21 februarie 2009

gura lumii sloboda

Saruturile in incinta peronului pot intarzia trenurile . De navetisti. Se poarta dantela. Fina. Nu peste tot. Nici oricand. Ciocolata nu dauneaza. Se ia direct . Din tir. Pe burta goala. Sau pe autostrada. La Rio, criza ajunge imbracata. Sumar. Niste parlamentari, ocupati cu bugetul, fac eseuri. Despre somn. Asa se nasc monstrii. Ai natiunii. Pentru alte vremuri. Astea au. O persoana- profesoara fara diploma- a dat in mintea fetitelor. Fara bichini. Vrea sa faca filme. Pentru adulti. Pardon. Pentru dolari. Canadieni. Sangele vienez curge. In baluri. Leul se zbate. Il dor labele.

14 comentarii:

 1. Gina,scurt si cuprinzator.Fain ai facut aceasta 'revista a presi".Nu am citit eu toate stirile,dar cateva le stiu destul de bine.
  Ti-am adus o melodie de la mine.
  http://www.youtube.com/watch?v=XHFWqk08tNY
  Kenny G.-Forever in love
  Weekend minunat!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mersi mult, tu imi esti sursa..ce ne-am face unii fara altii, unele fara unii, unii fara unele si ..ale cobinari de astea luate cate k.
  E faina!
  Zile frumoase!~

  RăspundețiȘtergere
 3. Ai un umor de o finete rara in textul asta, Gina! Jos palaria si pentru radiografia carpato-danubiano-pontica cu extensii universale.
  Sa mai scrii asa, draga mea! Te prinde de minune stilul! :))))

  RăspundețiȘtergere
 4. Imi place cum zici asta cu .. extensia .
  Multumrsc mult! Daca tu spui ma prinde, mai incerc.Sper ca " piata" sa-mi ofere"marfa'.Vin trufandalele asteade primavara...
  O seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 5. chiar ca da... si mie imi place acest gen telegrafic. cred la l-am mai observat intr-un at post al tau.
  chiar daca nus tiu de fapt despre ce vorbesti, intuiesc "cacofonia" pur romaneasca a evenimnetelor... imi imaginez ca-i si mai si cand ai si datele "problemei, dar chiar si asa, este superb!

  weekend frumos! :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Da, multumesc,asa simt eu 'pulsul" vietii,in ultima vreme- un amestec de bizarerii; printre ele trebuie sa-ti faci loc, incercand sa mergi normal , sau dand din coate..

  RăspundețiȘtergere
 7. lumsa, cred caiti datorez o completare; de ce folosesc, la sfarsit de saptamana amestecul asta de propozitii. Am trecut - si fac asta de cateva ori pe saptamana , pe langa un chiosc de ziare. Imi arunc privirea. Toate, dar absolut toate( vreo doua se tin mai pe sub celelalte, pentru ca sunt solicitate de persoane serioase, au, pe prima pagina, titluri, scrise cu litere mari, rosii, care iti intra, pur si simplu ,in ochi. Ele te anunta ca lumea continua sa- si arate dedesubturile nu totdeauna igienizate. Si atunci , imi vine sa rad ; dar nu numai atata; de asta cred ca totul este un talmes- balmes..
  o zi linistita!

  RăspundețiȘtergere
 8. ... Viata ca un talmes-balmes....
  o saptamama buna!

  RăspundețiȘtergere
 9. ... Viata ca un talmes-balmes....
  o saptamana buna!

  RăspundețiȘtergere
 10. In liceu faceam un exercitiu ciudata de genul: deschizi o carte si citesti pe diagonala... apoi inchizi cartea si povestesti continutul paginii. Mie nu mi-a iesit pasenta niciodata... dar era simpatica idea.

  Si eu patesc ca si tine in fata chioscurilor de ziare. Cuvinte, cuvinte disparate... si ma opresc aleatoriu doar la unele care imi spun ceva.

  articolul, telegrafic, simplu, la obiect... si totusi poti intelege tot... nu e precum citirea pe diagonala

  RăspundețiȘtergere
 11. Cred ca Tristan Tzara propunea un experiment///decupezi din ziare multe cuvinte, le amesteci , apoi le asezi, cum crezi; poate sa iasa un poem, dadaist.

  RăspundețiȘtergere
 12. vai cat de misto este explicatia ta!!!!
  adevarul este ca are sens total. cand esti invadat nu numai de multitudinea de stiri, dar si de patologicul, absurdul si contradictoriul situatiilor care te invaluie, imi imaginezca cel mai bine este sa treci razant prin ele si sa obtii... acel poem dadaist. :)

  cred ca pe la tine trebuie sa trec cel mai des pentru "stiri"... si asa abia fac fata cu timpul. :)
  mercic!

  manon,
  am incercat si eu cititul in diagonala... eu ii mai zic si in coluri. :) de fapt, functioneaza! pentru lecturi din care nu vrei sa obtii placerea cuvintelor... sa zicem ziare, merita.

  subscriu pentru talmes-balmes!:)

  RăspundețiȘtergere
 13. Asta si ziceam, draga lumsa, sa privim lumea in amestecul ei, s-o acceptam..dadaist, ca o fotografie facuta la minut, cu un aparat propriu.
  Multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere