luni, 13 august 2012

succesul,

 
Anunțată solemn de  bătăile impunătorului Big Ben,  glorioasă și fericită, la capătul a  303 întreceri sportive, la care au participat 204 națiuni, între care sportivii noștri au ocupat locul 27, extraordinara  manifestare  mondială a Jocurilor Olimpice, ediția XXX, organizată și găzduită  ireproșabil, pentru a III-a oară în istoria întrecerilor sportive  în M.B.,  de  către cea mai cosmopolită metropolă europeană, Londra,  în fața a 80000 de spectatori, și-a stins, pentru patru ani, flacăra.
Istorie!
Noaptea cea mai  lungă!
15 milioane de lire sterline!
Grandios spectacol!

Gandul

JOCURILE OLIMPICE 2012. 10 "ciudăţenii" de la evenimentul sportiv de la Londra


După ce a publicat propria listă a lucrurilor neobişnuite ori care au trecut neobservate la JO LONDRA 2012, BBC News revine cu o a doua listă, de data aceasta alcătuită de cititori.
Iată câteva dintre "ciudăţenile" semnalate de cei care au urmărit Olimpiada de la Londra:

1. Mulţi sportivi au avut limba albastră. Nici organizatorii LONDRA 2012, nici BBC nu au reuşit să ofere un răspuns sigur pentru aceasta. Totuşi, se crede că motivul ar fi băutura albastră a firmei Powerade, care se numără printre sponsorii Olimpiadei.
2. Imnul Marii Britanii este diferit. Întrebat de public de ce a sunat diferit imnul britanic pe toată durata Olimpiadei, BBC i-a contactat pe organizatori şi a aflat că "God Save the Queen" a fost rearanjat cu ocazia acestui eveniment sportiv.
3. Atletul cu numărul de concurs 2012 nu numai că nu a avut noroc, dar nici n-a apucat să participe la LONDRA 2012. Alfredo Arevalo, din Guatemala, a fost rezervă la proba de maraton şi nu a avut ocazia să concureze.

4. Mini-Mini-urile de pe gazon. Maşinuţele cu telecomandă făcute după modelul autoturismelor britanice Mini i-au intrigat pe mulţi dintre cei care au urmărit Olimpiada. BBC explică, însă, că rolul lor a fost să strângă de pe gazon ciocanele, suliţele sau discurile aruncate de sportivi.
5. Bicicliştii care pedalau pe malul apei, în rând cu canotorii. La fiecare probă de canotaj sau caiac-canoe, telespectatorii au putut observa mereu în fundal nişte biciclişti care pedalau în rând cu olimpicii. Potrivit BBC, cei de pe biciclete erau antrenorii sportivilor care vâsleau.
6. Lipsa podiumului pentru caiacişti, canotori şi canoişti. Cei care au urmărit probleme de canotaj şi de caiac-canoe au constatat că, spre deosebire de alte discipline olimpice, nu a existat un podium. Motivul nu este nici pe departe o proastă organizare, ci o tradiţie în aceste sporturi de a da dovadă de respect pentru adversari. De aceea, se obişnuieşte ca la festivităţile de premiere toţi să fie la acelaşi nivel şi doar culoarea medaliei să difere, în funcţie de locul ocupat. În plus, ar fi şi foarte complicat din punct de vedere practic să ai un podium, dat fiind că numărul sportivilor premiaţi diferă de la probă la probă.

7. Literele din jurul hipodromului, la proba de echitaţie - dresaj. Nici Federaţia Internaţională de Echitaţie nu ştie cu certitudine ce e cu aceste litere. Potrivit acestui for, literele au fost văzute pentru prima dată la Olimpiada din 1920, care a avut loc la Londra. Există mai multe teorii care încearcă să explice folosirea lor, una dintre ele fiind că fiecare literă reprezintă prima literă a oraşelor cucerite de romani.
8. "Şepcile" cailor. Caii care au participat la proba de echitaţie - sărituri peste obstacole au purtat un fel de şepci. Potrivit Federaţiei Internaţionale de Echitaţie, există două motive pentru care caii primesc aceste şepci: ca accesoriu (unele dintre ele au şi cristale pe ele), dar şi pentru a le proteja urechilede zgomotul din timpul probei.
9. Înotătorii cu două căşti. Un alt lucru care i-a intrigat pe cei care au urmărit Olimpiada au fost înotătorii cu două căşti. Principalul motiv pentru care mulţi înotători olimpici au ales să poarte două căşti este fixarea ochelarilor: întâi, pun o cască de înot din cauciuc, de care ochelarii se fixează mai bine. Pe urmă, pun încă o cască, de această dată de silicon, pe care au logoul ţării lor, a explicat pentru BBC Sharon Davies, campioană olimpică la înot.
10. "Musca" din cadru. Cel puţin două seri la rând, în 4 şi 5 august, de fiecare dată când era difuzat un cadru de deasupra stadionului pe care se desfăşurau probele de atletism, apărea şi un punct negru care se mişca şi despre care unii cred că ar fi fost o muscă (moartă sau vie, nu e clar) sau un păianjen. Nimeni din partea organizatorilor nu a reuşit să elucideze misterul punctului care apărea în cadrul respectiv, notează BBC.



Tu ce  spui?

6 comentarii:

  1. :)) Chiar nu am stat sa analizez ce nu e in regula cu Olimpiada, poate doar cu anumite note scoase ei stiu de unde, dar ce ai punctat aici e interesant, pe alocuri amuzant. Dar sa fim seriosi, nimic nu poate fi perfect, iar englezii trebuie sa inteleaga si ei asta:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Miiuța,
    Londra mi-a înfiat mezinul.
    M-a primit de trei ori, într-o formă de zile mari.
    De asta am folosit epitete!!
    Mie îmi place mult această metropolă agitată, ca un furnicar!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesante sunt intotdeauna "fetele nevazute ale lucrurilor"!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine m-au intrigat mult mai mult alte ciudăţenii: furtul de medalii pe criterii politice, arbitraje încă mult prea arbitrare,faptul că mass media a ţinut sub tăcere că a treia noastră medalie de aur a fost cîştigată de pm la proba de minciuni viteză...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.