luni, 5 mai 2014

voi toate le luati cu voi

Si iar le-aduceti inapoi!
Unele lucruri,  marunte, aparent total nesemnificative, vin de nicaieri, se astern asa, ca o emotie blanda, as zice, fara sa aiba  vreo anume forma de comunicare..
Ieri, ca si astazi, a plouat  cu mici, foarte mici  pauze de inseninare..
Undeva, intr-un sat, la vreo 12 km de oras, chemate prin invitatie scrisa, varstele s-au inghesuit  intr-o sala de clasa. 

Nu stiu cati de acolo  vor fi inteles rostul  constiturii unei asociatii culturale ~Rovine~, de la al carui botez s-au implinit doi ani.

 Cert este
ca oamenii se bucura revazandu-se, mai schimba vorbe, copiii se mai incurca spunand poezii prea lungi, in vremuri asa de iuti, mai lacrimeaza un domn,  cand isi asculta nepoata,  Baiazid  poarta ochelari, ploaia i-a cam turit coroana  lui Mircea, se ciocnesc oua rosii, lumea isi aminteste refrenul~Noi suntem romani~!

~Rovine~..
Sa fi primit Baiazid nu doar palme usturatoare pe obrazul lui  de sultan~purtat de biruinta~ pe locul  mlastinos de la poalele  Odaienilor, de unde, in zilele senine se vad coamele semete ale muntilor, cum poveste un cronicar strain?
Cine stie..//

In drum  catre casa,  imi place sa vad, cocotata in  varful unui stalp de telegraf, casuta unui cuplu de berze.
Or fi aceleasi locatare de acum trei/patru ani,  cand  cuibul s-a ivit acolo, suspendat intre cer si pamant, in curgerea zilelor si a noptilor?
Sa  fie pasarile astea calatoare in  lumea mare dornice sa se intoarca mereu in acelasi loc?
Ploua..
Tin in palma , pentru o clipa,  gandul  ca scriu  despre ceva care  face parte din   fragila noastra universala   fraternitate.

2 comentarii:

 1. "De din vale de Rovine
  Grăim, Doamnă, către Tine,
  Nu din gură, ci din carte,
  Că ne eşti aşa departe.
  Te-am ruga, mări, ruga
  Să-mi trimiţi prin cineva
  Ce-i mai mândru-n valea Ta:
  Codrul cu poienele,
  Ochii cu sprâncenele;"
  La asta mă gândesc acum, când ai povestit despre Rovine.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da.
  Daca ar fi sa glumim, dragostea ar fi aici refugiul din amenintarea razboinicului cu arc adevarat, indreptat spre tinta, in fata foii de scris ,prin care se trimit Doamnei ~`sageti ~magice!

  RăspundețiȘtergere