Stratford upon Avon//23 aprilie 1564-23 aprilie 1616, fiu de mănușar//
Două milioane de turiști vin anual în orășelul botezului și al veșniciei celui mai mare dramaturg englez.
Carmen, O zi în „patria „ celui mai adulat , dar și controversat poet, eseist, dramaturg englez, a fost un extraordinar moment de a cunoște lumea lui, bătând locurile cu piciorul.
Îţi mulţumesc că m-ai luat şi pe mine în vizita asta, atât cât s-a putut, pe calea blogului ! Mi-ar fi plăcut să fiu şi eu acolo. Poate, cine ştie, cândva voi reuşi. Frumoase locuri şi frumoase fotografii !
Un oraș de poveste. Cultură, civilizație, frumosul la el acasă. Remarc de fiecare dată grija pentru detaliu care aduce un plus de originalitate postărilor tale.
Când a venit ideea cu „miercurea fără cuvinte„, mi s-a părut nu doar nostimă..apoi, știi cum este- de gustibus est coloribusnon disputandum..tot încerc să mă opresc, nu știu ce vor oamenii, eu fac exact ce simt că vreau să fac. Am pus poze de dragul locurilor!
În privința (ne)cuvintelor, le simt adierea! Și vibrația!!
Gina, am ajuns si ma bucur sa-l gasesc aici, la tine pe...Shakesperare! La el acasa! Imagini graitoare, in care ai surprins esenta. Mi-ar placea sa urmaresc si una din pisele lui, jucata la el acasa! Oricum, sunt locuri sfinte, eu asa le spun si gata. Ma bucur ca impartasesti cu noi pagini din frumoasa ta excursie. :) Sper sa ma ierti ca am sosit mai tarziu, abia am fost pe la toti vizitatorii mei, am muuullltttt de lucru! Dar e bine. Te imbratisez cu mare drag! :)
M-am interesat din ce familie provine acest om: Iata ce am gasit: Programul scolii, reconstituit de Frippm arata precum urmeaza: Baiatul trebuia sa fie la scoala – spalat si hranit – la orele 7 dimineata iarna, si la 6,vara. Faceau rugaciunea si invatau la Latina, pana laorele 11, cand erau trimisi acasa, la masa. Acasa,baiatul cel mare(asa cum era Will) ajuta la gospodarie, tragea ale-ul in urcior, punea si taia fripturasi painea pentru parinti. Manca si el, apoi strangea masa si ajuta la spalatul vaselor. Pleca repede lascoal, unde programul continua, fara intrerupere, dela 1 la 5 p.m cu: logica scolastica, retorica sigreaca. Aveau doua dupa-amieze libere pe saptamana si o luna jumatate de vacant ape an.Programul, peste masura de incarcat, nu era de natura sa favorizeze placerea studiului. Dar datoritablandetii parintilor, care-l crutau de corvezile casei si deseori inchideau ochii cand Will mai lasa deoparte cartea, preferand sa admire, cu privirile pierdute, formele schimbatoare ale norilor de pe Avon, baiatul n-a dus-o rau cu scoala si a profitat suficient.
Nu stiu daca erau scoli pentru romani pe la 1570-1580;apoi, chiar daca ar fi aparut un talent, ce public era pe aici? Vreau sa zic: in Anglia conditiile erau coapte...
Mirela, La intrarea în casa- muzeu, se dau filme- imagini din operele cele mai cunoscute. Am mai văzut asta și prin alte locuri, dar la casa lui a fost altfel- adică excepțional! Mult succes în treburile tale îți doresc!
Frumoase fotografii dintr-o călătorie cu multe impresii. Îmi place să remarc grija "fotografului" de a surprinde aspecte esenţiale. O duminică frumoasă!
Instructiva revenirea! Pentru mine aceste fotografii sint sugestive. Iar faptul ca ele pot fi un exemplu si pentru noi, in promovarea oamenilor de cultura si reprezentativi din istoria Romaniei, este un gest evident de pretuit, de urmat. Frumoase si interesante dialogurile din cometarii, cu ceva mai deosebit cel al anonimului Daurel! A fost o bucurie si o instructie placuta ca am patruns in ''pagina'' aceasta cu frumuset Stelian Paiu
Faptul că am văzut aceste locuri de o frumusețe liniștită, tăcută a însemnat mult pentru mine. Voiam să scriu mult, ceva, ca o poveste..deseori m-am gândit. Am în casă o carte despre Shakespeare. Trebuie să-mi găsesc liniștea de a citi. Apoi, cred că o să povestesc.
Faine imagini.
RăspundețiȘtergerefoarte frumos
RăspundețiȘtergereGânguritu,
RăspundețiȘtergereRealitatea este mult mai frumoasă!!
Mulțumesc!
Sophie,
RăspundețiȘtergereUnele căsuțe din orășel par niște bucăți mari de turtă dulce!
Frumoase imagini! Imi place mult cea cu lebedele! :)
RăspundețiȘtergere"To be or not to be"... iar tu ai fost acolo, felicitari si calduroase salutari, Gina!
RăspundețiȘtergereAi avut o vara plina, scaldata in locuri unice!
Diverse,
RăspundețiȘtergerePe râușorul care își lărgește albia în timpul ploilor, Sunt o mulțime de lebede!
În dans lin , fără sunete!
Frumoasa excursia ta! minunate amintiri în imagini.
RăspundețiȘtergereO seara placuta! happy WW :)
Pescăruș,
RăspundețiȘtergereDa! Ziua de vizită în Stratford a fost absolut specială!
Locuri, oameni, străzi, biserica, și Shakespeare!
Cum să nu te bucure o astfel de postare şi astfel de imagini? Marele Will e nemuritor...
RăspundețiȘtergereGânduri bune, Gina, ce bine că n-ai ratat un astfel de moment...
Carmen,
RăspundețiȘtergereO zi în „patria „ celui mai adulat , dar și controversat poet, eseist, dramaturg englez, a fost un extraordinar moment de a cunoște lumea lui, bătând locurile cu piciorul.
Cris,
RăspundețiȘtergereEnglezii își „vând frumos„ imaginea!
Seară bună!
minunat!
RăspundețiȘtergereatât de aproape de un geniu!
seară frumoasă, Gina!
aaaaaaaa....pai,chiar frumos ca ne-ai aratat si noua :) multumesc ! seara faina sa ai !
RăspundețiȘtergereOttilia,
RăspundețiȘtergereAm avut o mare șansă!!
Seară bună!
rokssana,
RăspundețiȘtergereGânduri bune!
foarte frumos!
RăspundețiȘtergeremulţumesc.
Îţi mulţumesc că m-ai luat şi pe mine în vizita asta, atât cât s-a putut, pe calea blogului ! Mi-ar fi plăcut să fiu şi eu acolo. Poate, cine ştie, cândva voi reuşi. Frumoase locuri şi frumoase fotografii !
RăspundețiȘtergereDe toate pentru toţi. Fotografiile sunt foarte frumoase.
RăspundețiȘtergereServus Gina:
RăspundețiȘtergereMinunat post cu adierea epocii elizabethane - imagini superbe!
Important loc în istoria culturii universale.Ai simțit probabil o emoție specială să te aflii acolo!
RăspundețiȘtergereAi şi un ping la mine !
RăspundețiȘtergereUn oraș de poveste. Cultură, civilizație, frumosul la el acasă. Remarc de fiecare dată grija pentru detaliu care aduce un plus de originalitate postărilor tale.
RăspundețiȘtergereTe îmbrățișez cu mare drag!
Gina, nu-mi vine sa cred ca ai fost la Shakesperare acasa!
RăspundețiȘtergereIti multumesc pentru pozele postate!
@Anastasia,
RăspundețiȘtergereA fost o plăcere!
Zina,
RăspundețiȘtergereȚtii cum e- niciodată să nu spui niciodată..Se întâmplă, pur și simplu!
Ab,
RăspundețiȘtergereUn semn că locurile au NUME!!
Irina,
RăspundețiȘtergereEste Omagiul meu, adus Nemuririi!
tu1074 ,
RăspundețiȘtergereDa, a fost ceva special, greu de prins în cuvinte. Amintirile mele se ordonează, cumva, după stările pe care le am.
Mulțumesc!
Zina,
RăspundețiȘtergereVin imediat!
Geanina,
RăspundețiȘtergereEste un loc, unde ar trebui să stai , să mergi pe îndelete, să simți frumusețea fiecărui loc. Altfel, poate fi un locșor ca oricare altul.
Am vrut să prind în fotografii acel ceva care m-a ținut locului!!
O zi frumoasă vă doresc!
Gabi,
RăspundețiȘtergereS-a întâmplat!!
Ce pot să spun? am lăsat un picuț din mine în fiecare loc văzut, am luat câte un bulgăre de frumos!!!
O zi bună îți doresc!
Micuțul,
RăspundețiȘtergereCând a venit ideea cu „miercurea fără cuvinte„, mi s-a părut nu doar nostimă..apoi, știi cum este- de gustibus est coloribusnon disputandum..tot încerc să mă opresc, nu știu ce vor oamenii, eu fac exact ce simt că vreau să fac.
Am pus poze de dragul locurilor!
În privința (ne)cuvintelor, le simt adierea!
Și vibrația!!
Gina, am ajuns si ma bucur sa-l gasesc aici, la tine pe...Shakesperare! La el acasa!
RăspundețiȘtergereImagini graitoare, in care ai surprins esenta. Mi-ar placea sa urmaresc si una din pisele lui, jucata la el acasa! Oricum, sunt locuri sfinte, eu asa le spun si gata. Ma bucur ca impartasesti cu noi pagini din frumoasa ta excursie. :)
Sper sa ma ierti ca am sosit mai tarziu, abia am fost pe la toti vizitatorii mei, am muuullltttt de lucru! Dar e bine. Te imbratisez cu mare drag! :)
M-am interesat din ce familie provine acest om:
RăspundețiȘtergereIata ce am gasit:
Programul scolii, reconstituit de Frippm arata precum urmeaza: Baiatul trebuia sa fie la scoala – spalat si hranit – la orele 7 dimineata iarna, si la 6,vara. Faceau rugaciunea si invatau la Latina, pana laorele 11, cand erau trimisi acasa, la masa. Acasa,baiatul cel mare(asa cum era Will) ajuta la gospodarie, tragea ale-ul in urcior, punea si taia fripturasi painea pentru parinti. Manca si el, apoi strangea masa si ajuta la spalatul vaselor. Pleca repede lascoal, unde programul continua, fara intrerupere, dela 1 la 5 p.m cu: logica scolastica, retorica sigreaca. Aveau doua dupa-amieze libere pe saptamana si o luna jumatate de vacant ape an.Programul, peste masura de incarcat, nu era de natura sa favorizeze placerea studiului. Dar datoritablandetii parintilor, care-l crutau de corvezile casei si deseori inchideau ochii cand Will mai lasa deoparte cartea, preferand sa admire, cu privirile pierdute, formele schimbatoare ale norilor de pe Avon, baiatul n-a dus-o rau cu scoala si a profitat suficient.
Nu stiu daca erau scoli pentru romani pe la 1570-1580;apoi, chiar daca ar fi aparut un talent, ce public era pe aici? Vreau sa zic: in Anglia conditiile erau coapte...
Daurel
Mirela,
RăspundețiȘtergereLa intrarea în casa- muzeu, se dau filme- imagini din operele cele mai cunoscute. Am mai văzut asta și prin alte locuri, dar la casa lui a fost altfel- adică excepțional!
Mult succes în treburile tale îți doresc!
@Daurel,
RăspundețiȘtergereCă mă bucur pentru completările aduse este puțin spus!
La câte ciudățenii s-au spus despre el, vorbele dumneavoastră completează un mod special de viață!
Mulțumiri!
Fotografii de poveste din... realitate:) frumos.
RăspundețiȘtergereZi senina!
Frumoase fotografii dintr-o călătorie cu multe impresii. Îmi place să remarc grija "fotografului" de a surprinde aspecte esenţiale.
RăspundețiȘtergereO duminică frumoasă!
Alex, astăzi văd că ai trecut pe aici.
ȘtergereMulțumesc!
Instructiva revenirea! Pentru mine aceste fotografii sint sugestive. Iar faptul ca ele pot fi un exemplu si pentru noi, in promovarea oamenilor de cultura si reprezentativi din istoria Romaniei, este un gest evident de pretuit, de urmat. Frumoase si interesante dialogurile din cometarii, cu ceva mai deosebit cel al anonimului Daurel! A fost o bucurie si o instructie placuta ca am patruns in ''pagina'' aceasta cu frumuset
RăspundețiȘtergereStelian Paiu
Faptul că am văzut aceste locuri de o frumusețe liniștită, tăcută a însemnat mult pentru mine. Voiam să scriu mult, ceva, ca o poveste..deseori m-am gândit.
RăspundețiȘtergereAm în casă o carte despre Shakespeare. Trebuie să-mi găsesc liniștea de a citi.
Apoi, cred că o să povestesc.
Mulțumesc pentru interes!