luni, 31 octombrie 2011

între furci (caudine)

Față în față. 
Patru etaje,  ei, patru, noi.
Ei, două scări, noi, trei.
La parter, și-ntr-o parte și-n cealaltă, știi   genul ăla, fără vârstă,  ochii în toate colțurile, deget arătător, mereu în mișcare, cine le-o fi nimerit, numai Dumnezeu știe.
Interese absolut identice- știrile.
De orice fel. 
Mereu proaspete.
De când pe-a lor  a lovit-o gripa, a noastră- trening verde praz,  șorț de bucătărie  în pătrățele mov- este răspunzătoare cu tot ce mișcă.//
Vai de facultatea lui făcută la calculator- este vorba despre recenzor, auzi și dumneata- m-a prins  chiar la intrare, de fapt, mă pândea de când am plecat , cum să iasă fiecare apartament cu altă suprafață? cică el scrie ce-i spune omu
Dinoaica  de la patru l-a făcut praf, praf l-a făcut, cică  i-a spus fi-so din Spania să nu dea codu,  ea l-a spus din prima ,a stat lângă el, uite aci , pe banca asta,  cum lângă cine, lângă   Iulică, ăsta  cu hârtiile, a făcut facultate, auzi, pe internet,  foc nevoie să-i șteargă codu.
L-a șters. 
Două ceasuri l-a așteptat ieri  aici pe bancă, cu buletinu-n mână, să-l scrie iar, cică  ea n-are  bani de amendă, e, n-are, minte, că mereu o caută poștărița, ce, parcă  eu nu văd?
Toată ziua au fâțâit ușa, că o să se strice și interfonu, mata să nu crezi că eu pun pietroiu când vreau să aerisesc, baba, vecina mata, îl pune,   cum n-o știi, o știu, cum să n-o știu, îndrăznesc eu să scot o vorbă, bine că  a luat-o sor-sa, ați scăpat, vă era și frică să nu uite gazele aprinse, cum să nu vă înțeleg? I-a trecut ăleia  apartamentu, s-au mutat doi tineri, el e cântăreț la biserica nouă, aia cu turle de aramă, o fi student, are barbă, salută frumos, nu ie obraznic ca ăsta de la le unu, care  dă cu picioru-n ușă , când vine  noaptea, de unde vine nu știu, că servici n-are.
 Auzi , dumneata, s-o mări impozitu, d-aia ne-o fi  cerut  suprafața apartamentului, eu am zis-o  din burtă, n-am stat să măsor,  știi ce-mi spuse madam Ivan- cică  nici două apartamente nu seamănă  ca suprafață, ea a vrut să  scrie garsonieră, da recenzoru știa că la noi  sunt doar apartamente, a prins-o cu minciuna.
Aoleu, uitasem de ce v-am oprit- fata asta de la doi, Lili,  e-n luna treia, nemăritată,  la treișnouă câți are, ar fi trebuit să-și ducă copilu de mână la școală...păi ce , nu ie nimic de capu ei, dacă s-a încurcat cu pletosu, cică vinde mașini aduse din Germania, cum le-o fi aducând nu știu , că nici carnet n-are, nu mai vine, o văd mereu singură, s-a gălbejit de tot, de , n-are mamă, n-are tată, le-a făcut parastasu de doi ani, eu i-am făcut coliva, că mi-a fost milă, i-am pus scorțișoară de la mine, o  aveam  uitată  într-o pungă.
Hai că  v-am făcut capu mare, poate aveați treabă, mă duc să dau drumu la televizor. Îmi place rău de Mircea, cum îi mai zice, nu nebunu  cu presa, ăl de umbla în  caravană, nu știți a venit și la  noi în cartier,  hai că trebuie să știți, profesoara aia slabă , înaltă, supărată cu  polițistu, care i-a adus o căruță de trandafiri, au făcut și nuntă, că el abia terminase divorțu, frumoși rău, și ea, și el , vedeți că v-ați adus aminte?
Hai că-l știi, bre, așa, Mircea Radu..
p.s. tu de unde afli știrile?

20 de comentarii:

 1. Sarut mana, Gina!
  Derutant inceput. Credeam ca ai o firma de imobiliare. Mori de ras. Unde-ai gasit-o pe cotoroanta aia?

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte simpatică "vrăjitoarea" voastră! :D
  Am şi eu o sursă de informaţii, recunosc. Mai luăm oameni la muncă în gospodărie şi atunci, în timp ce ei stau la masă şi eu îi servesc, aud cele mai trăznite ştiri din câte există.
  Au fost pentru mine surse de inspiraţie de multe ori. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Victor,
  Imobiliare? Aș! Nu am pic de talent!

  Poza - mi-a dat-o gugăl..în realitate, n-am găsit-o, ea m-a încolțit pe mine.

  p.s. vulturul și-a luat zborul?

  RăspundețiȘtergere
 4. Diana,
  Ferească Dumnezeu să nu-i dai dreptate în vreo privință, să vezi atunci cât este de simpatică..are cea mai ascuțită limbă de șopârlă!

  Da, ai dreptate, la țară, când mai ”prindem ” la vreo treabă câte unul, mori de râs, la câte spune, așa am aflat că regelui de Costești i-au tras internet în cavou!! plus laptop, plus coli..

  RăspundețiȘtergere
 5. La noi a venit ieri, un tinerel amabil şi civilizat. Nu ne-a stresat, nu ne-a plictisit, a pus întrebări de bun simţ iar după vreo zece minute m-a pus să semnez şi a plecat. Am avut noroC ?

  CNP-ul? L-am dat fără să clipesc. Oricum, cine vrea să afle ceva în Ro, o poate face numai dacă vrea, aşa căăăă. :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Tibi,
  La urma urmei, totul este bine, dacă poate să se termine, nu?
  Ești unul dintre norocoși!

  RăspundețiȘtergere
 7. Waw! Mai tare ca "Libertatea" sau "Click"

  RăspundețiȘtergere
 8. @Mihai,
  Ce presă? exclus!
  acces direct la parter!

  RăspundețiȘtergere
 9. Gina, de halouin ne-ai "spariat" cu cotoroanta? ha,ha,ha!
  Eu nu aflu nimic de la nimeni,de fapt nici nu ma intereseaza,scurt. Daca traiam la bloc(si am trait candva) acolo auzeam, pe geamul de la bucatarie deschis, cotoroantele=casnicele care stateau toata ziulica pe banca si trascaneau din gura. Eu troscaneam la scoala destul, nu eram "nevorbita" deci ascultam un minut si deschidseam radioul sa nu le mai aud.
  Despre cnp,eu nu i-am dat fetei care venise la noi si nici nu s-a mai intors, ca, deh,vazusera si ei ce treaba proasta incepusera autoritatile dand din lac in put si cred ca,la marea majoritate scrisesera ei din burta completarile cum imi scrisese si mie pe o factura seria si nr de buletin (ca,,,,cand ma intreba m-am blocat,cum adica...iar sa dau niste numere personale? ) ,curierul de-mi aduse plita electrica.
  Of,Gina, sa vezi ce mancare dietetica voi face de acum.... :lol:

  RăspundețiȘtergere
 10. Elise,
  Se întâmplă să afli și fără să vrei!
  La mine cam așa se întâmplă. Chestia este că mă prăpădesc de râs, nu-mi explic cum de există asemenea ființe, care se hrănesc din tot ce se petrece cu lumea. Râsul devine și plâns atunci când constați că ar putea da o mână de ajutor cuiva, dar n-o fac..pur și simplu trăiesc viața ca un circ.
  Mâncare dietetică zici? Vin să iau notițe!

  RăspundețiȘtergere
 11. ce mi-a plăcut tabloul! extrem de vizual, parcă şi vedeam totul.
  din fericire sau din păcate, în blocul meu de pensionari, eu plec prima şi vin ultima. nu prea apuc să-i văd cu lunile. ştirile le aflu de la mama, atunci când reuşeşte să mă prindă cu urechile ciulite, nu blegite...

  RăspundețiȘtergere
 12. Oh Gina, mi s-a zbarlit parul, ca dupa un vis urat! Multi ani am intrat pe usa din spatele blocului, ca sa evit discutiile din fatza!!!
  Mare noroc ca aici, lumea-si vede lungul nasului:)

  ps.Stirile nu ma intereseaza! Viata merge inainte cu sau fara ele!

  Happy Halloween!

  RăspundețiȘtergere
 13. psi,
  Se zice că îți poți alege vecinii..este și nu este adevărat, mai ales dacă stai la bloc. Avem și o căsuță la țară, nici acolo nu mi i-am ales.
  Se mai zice că este bine să ai relații firești, chiar bune, cu ei, niciodată nu se știe..
  Vezi, multe se zic, unele pot fi adevărate, lumea este pestriță.
  Da, fac și haz de necaz..de știri nu prea am nevoie, se întâmplă să le primesc, atunci când nu am încotro.
  O seară bună!

  RăspundețiȘtergere
 14. Diana,
  Puține blocuri au două intrări.
  Asta ar fi o problemă. Alta este că, pe nicăieri pe unde am fost, n-am văzut lume cu mâinile ăn sân ca la noi..ai dreptate, este ceva care te întristează, oricât încerci să iei lucrurile în glumă. Civilizația vorbește. Mai precis- lipsa acesteia.
  Ce să mai spun?? sunt lucruri care, poate, nu se vor schimba nici în urmărorii douăzeci de ani..
  Seară bună, draga mea! Petreci?

  RăspundețiȘtergere
 15. Gina, asta e tare de tot! :D Deci regele de Costeşti are internet în cavou? :D
  Maaare e grădina Domnului!

  RăspundețiȘtergere
 16. Diana,
  Pentru conformitate,

  http://incertitudini2008.blogspot.com/2008/08/computerul-si-viata-de-apoi.html

  RăspundețiȘtergere
 17. Sunt si oameni care nu au ce face sau nu stiu si nu vor sa faca ceva! Atunci "le tin trena altora"!

  RăspundețiȘtergere
 18. Sunt cam in urma cu stirile,de aceea mai vin pe la voi:).Mai citesc una alta si ma mai imbogatesc si eu cu ceva.:)
  Tare bine ai surprins chiar si viata de la tara nu numai pe cea de la bloc.
  Seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 19. De peste tot aş spune, apropo de ştiri. Încerc să fiu la curent cu tot ceea ce se întâmplă, cu toate că mai sunt şi altele de făcut, de-a lungul unei zile. Dar nici nu poţi rămâne indiferent în faţa avalanşei informaţionale care ne şi bulversează, uneori...

  RăspundețiȘtergere
 20. Cris,
  La avalanșa de întâmplări, și să vrei, nu poți rămâne ..pe afară!
  O zi bună!

  RăspundețiȘtergere