miercuri, 6 noiembrie 2013

noiembrie... în ritmuri sud-americaneStropi reci, rafale prelungi, frunze moi- noiembrie își zburlește barba..
Ei , bine, nu prea m-am lăsat intimidată de  ifosele lui de bărbat țâfnos, mi-am luat umbrela și  și am dar fuga la concert- doi bănățeni făloși-Sorin Petrecu ,pian, Doru Roman, percuție și un flaut fermecat, Ion Bogdan Ștefănescu.
Trio Contraste!
Dincolo de ușa sălii cs, atmosfera a fost  electrizantă! 
muzică sud-americană,  da ce muzică!
dansuri columbiene(Mejia), tangouri argentiniene (Piazzolla),  cântece din Venezuela, (Moleiro), din Mexic ( Ponce),din Brazilia(Abreu), Bolivia, Peru, Chile, ..
În micile pauze  dintre piese, Sorin Petrecu, carismaticul pianist, a picurat din tolba lui de amintiri, așa ca pentru o seară de  relaxare și  amuzament, întâmplări  din turneul pe  care trupa  tocmai  l-a încheiat în exotica lume  plină de aventuri,  admirabil descrisă de   Garcia Marquez , de  Mario Vargas LLosa. 
Sau de Isabel Allende.
Zice el- și  aveam convingerea   asta- că  dansează columbienii pe rupte, nici nu este de mirare, la cât sunt ei de sentimentali, își aruncă picioarele, fără să se gândească dacă le  mai primesc înapoi..
Dansează, muncesc, se plimbă,  și nu sunt deloc străini de  filozofia lui Emil Cioran.

80 de minute la temperatura sufletului, o călătorie fantastică,  în ritm de tangou nebun sau  de mambo.. cu gândul și cu tresăriri calde, într-o lume fabuloasă-un univers al contrastelor, într-o lume misterioasă, peste care plutește vălul transparent al romantismului..
Amor, suspin, vis, soare, patimi, intrigi complicate, hazard , aventură- toate , într-o seară de noiembrie, cu  trei Domni speciali-Trio Contraste.
Un dar de suflet!

9 comentarii:

 1. Muzica şi dansul ni le-a dăruit Dumnezeu pentru a ne umple sufletele de bucurie ,frumuseţe şi armonie.
  Parcă văd cum îţi dansau picioarele sub scaun:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Angi, am mai spus-o..și poate că o să o mai spun- dacă iubesc ceva cu toată ființa mea, pe lumea asta, după copiii mei, acesta este dansul!!

  Da! mi-au trepădat picioarele sub scaun, și nu m-am jenat deloc, mai ales că cei trei Contraști( hi! hi!) asta au făcut toată seara- au stimulat acea părticică mereu vie din sufletul fiecăruia- starea de permanentă deschidere spre bucurie).

  Să-ți spun ceva: am avut o colegă de cancelarie, o tipă foarte năbădăioasă, ca să mă exprim eufemistic, asta mereu ne spunea„ Dragăăă, toate ca toate, dar să-ți rămână mereu mintea întreagă! ”. Eu adaug- și picioarele!! pân o fi să fie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă alătur cu mare plăcere grupului vostru mai...năbădăios.:))

   ...își aruncă picioarele, fără să se gândească dacă le mai primesc înapoi..
   Ce-mi place aceasta remarcă!

   Ștergere
 3. Spune și tu, Angi!!
  Cum să stai așa, de „lemn-tănase”??
  p.s. dacă o să citești cartea pe care ți-am recomandat-o, sigur vei găsi acolo motive multe și deosebit de frumoase să-i iubești pe sud-americani cu toate contrastele lor!

  RăspundețiȘtergere
 4. Angi, nu se poate, trebuie să-ți povestesc: aseară a fost un concert „suplimentar„, astă seară este..locul lui; fiind mai puțină lume, locul prietenei mele a fost ocupat de o doamnă ”puternică„, știi genul acela- înaltă, solidă.. i-a plăcut mult tot ce s-a întâmplat pe scenă, în sală, a strigat mereu: bravo! la un moment dat, s-a ridicat, era singura de pe partea unde stau eu- lângă ea , era un domn, ceva mai tânăr decât ea. Omul era uimit., nu-și putea explica reacția... doar eu și câteva persoane din jur zâmbeam complice!!
  muzica! asta este- ridică lumea în picioare!!( de nu știi dacă se mai întorc, vorba pianistului)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :)Parcă o văd pe doamna plină de...pasiune.

   Ștergere
  2. Angi, în seara asta, la concertul Maestrului Valentin Gheorghiu, am aflat că doamna în cestiune este medic stomatolog!

   Ștergere
 5. Muzica aduce zambetul pe buze si poate fi un ingredient important al iubirii. De orice fel! Sa cante muzica! :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Gabi, astă seară, l-am văzut pe Maestrul Valentin Gheorghiu, la 85 de ani, într-un concert de 80 de minute. Într-o formă excelentă!
  Muzica clasică sporește activitatea cerebrală, cum spunea Mozart!!

  RăspundețiȘtergere