marți, 3 iunie 2014

Ambasadorul bunăvoinței


Mă consider o  privilegiată , că, astă asta seara l-am  ascultat pe excepționalul violonist, Alexandru Tomescu, pentru a treia oară.  Cu arcușul lui vrăjit, vreme de aproape două ceasuri, a magnetizat  starea  publicului piteștean, din păcate,  mult prea sărac, venit la cea de-a șaptea ediție a Turneului Stradivarius.
În mâinile lui, vioara se însuflețește!
Fascinație,originalitate, nemărginită  fantezie, sensibilitate, candoare, complexitate, dar și simplitate, o muzică splendidă, atât de expresivă, că nu este nevoie de cuvinte pentru a o ...povesti.
 Ea ajunge undeva, în acel colț tainic de suflet, unde se topește în bucuria armoniei magice!
Începand cu 2008, vioara Stradivarius  a scâteiat în mâinile acestui Artist, care, deși celebru, este atât de firesc, de natural.
Ma gândeam  cu tristețe ascultându-l, că lumea  se înghesuie să îmbogățească anonimi, plătind bilete scumpe  la concerte lipsite, de cele mai multe ori, de valoare.
Sala mare a cs, plină ochi cu  doar doi ani în urma, când același mare artist aborda ~~Capriciile~~  de Paganini, astă seară  nu a fost ocupată nici măcar pe jumătate.
 Artistul, care este ovaționat pe marile scene ale lumii din Paris, Genova, Pamploca, Kloster Schontal, Los Angeles, NEw York, Amsterdam, când a evoluat alături  de mari   maestri, precum: Valery  Gergiev, Kurt Masurm Christoph Eschenbach, a strălucit astă seară!
 În numele Muzicii adevărate!
Dar și în numele UMANISMULUI-concertele Stradivarius sunt dedicate  gestului de a face o lume mai bună, implicându-se intr-o acțiune specială: aceea de a oferi  acoperiș și căldură copiilor fără familie.
Hope  and Homes Shildren Romania .(HHC Romania)

Prin multă muncă, pasiune, talent, seriozitate, toate dublate de bunătatea lui ca OM, Artistul demonstrează ca, doar uniți, putem face mult pentru BINELE lumii în care trăim.
Astă seară, Alexandru Tomescu a fost acompaniat  de  pianistul Eduard Kunz, cunoscut prin concertele sale, de pe scenele  marilor metropole ale lumii.
Serghei Prokofiev: „Sonata I op. 80 în fa minor pentru  vioara și pian„, Cinci melodii op. 35 bis pentru vioara și pian,„ „Sonata a II op 94a în Re major  pentru vioara și pian„.
Vioara, arcușul, Omul, talentul- pentru  o lume mai bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu