marți, 4 februarie 2014

Natura ne aseamana,

educatia ne deosebeste.
Confucius//
Jane Fonda,
Al treilea act  din piesa de teatru a vietii
 ( de la un prieten, pentru toti prietenii, de toate varstele)


~~După ce ați trecut de 60 de ani, pentru că nu mai aveți foarte mulți ani în față și pentru că nu puteți lua cu voi nimic atunci când vă duceți, n-are rost să mai fiți preocupați să economisiți. Așadar, cheltuiți banii pe care i-ați pus deoparte, faceți excursii, cumpărați ce vă face plăcere și dăruiți ce vă puteți permite. Nu vă gândiți să lăsați chiar tot ce-ați agonisit copiilor și nepoților, pentru că, nu-i așa? nu vreți să-i transformați în niște paraziți care așteaptă cu nerăbdare ziua în care veți muri. Nu vă faceți griji despre ce-o să se întâmple cu ei sau cum veți fi pomeniți, pentru că atunci când ne întoarcem în țărână nu mai auzim nici laudele și nici criticile. Timpul în care v-ați bucurat de viața pe pământ și de bunurile pe care le-ați agonisit cu atâta trudă se va sfârși. Nu vă frământați prea mult în legătură cu copiii, pentru că și ei au destinul lor și or să-și găsească, cu siguranță, drumul în viață. Nu fiți sclavul copiilor voștri! Țineți legătura cu ei, iubiți-i, ajutați-i când au nevoie, dar în același timp, bucurați-vă cât mai puteți de banii pe care i-ați strâns.Viața înseamnă mai mult decât muncă.
Pensionați-vă cât de devreme puteți și bucurați-vă de viață.
 Nu așteptați prea multe de la copiii voștri. Majoritatea își iubesc părinții, dar vor fi prea ocupați cu serviciul și alte angajamente ca să le fie de prea mare ajutor. Există însă și copii nepăsători, care s-ar putea să înceapă să se certe pe bunurile voastre cât sunteți încă în viață și chiar să-și dorească să muriți mai repede, ca să vă poată moșteni casa și bunurile. În general, copiii cred că li se cuvine să capete tot ce posedați, în timp ce voi n-aveți niciun drept să vă atingeți de banii lor. Prin urmare, după vârsta de 50-60 de ani, nu vă mai risipiți energia și nu vă mai periclitați sănătatea în schimbul unei averi și mai mari, muncind până intrați în mormânt. S-ar putea ca banii voștri să n-aibă nicio valoare în fața doamnei cu coasa.


Când să ne oprim să mai facem bani? Cât înseamnă destul? O sută de mii? Un milion? Zece milioane?
 De pe zecile de hectare de teren pe care le posedați mâncați câteva legume și o jumătate de pâine pe zi; din cele trei case pe care le-ați construit, n-aveți practic nevoie decât de câțiva metri pătrați: un dormitor, o cameră de zi, o baie și o bucătărie.
 Atâta vreme cât aveți o locuință și suficienți bani pentru hrană, îmbrăcăminte și utilități, stați foarte bine. 
Ar trebui să fiți fericiți.


Fiecare familie are problemele ei, indiferent de statutul social.
 Nu vă mai comparați cu alții în ceea ce privește potența financiară. 
Renunțați la competiția cine are mai multe posesiuni sau ai cui copii sunt mai dotați... material și se plimbă mai mult prin baruri sau prin străinătate. Mai degrabă puneți în balanță cine are mai mult timp liber, cine este mai fericit, mai sănătos și mai longeviv.
Păstrați-vă o stare de spirit pozitivă, faceți mișcare în fiecare zi, întotdeauna afară, la soare, mâncați multe alimente care conțin vitamine și minerale, și veți avea toate șansele să mai trăiți 30-40 de ani în deplină sănătate și vigoare. 
Bucurați-vă de ceea ce aveți și de tot ce vă înconjoară. 
 Și nu uitați de prieteni
Ei sunt una din bogățiile vieții. Faceți-vă prieteni trainici, respectând câteva reguli simple:
 Ascultați-i fără să-i întrerupeți; 
vorbiți-le fără să le reproșați ceva;
 faceți-le daruri fără să le pretindeți ceva în schimb;
 răspundeți-le fără să-i contraziceți; 
iertați-i fără să-i pedepsiți;
 promiteți-le fără să uitați. 
Așa, nu veți fi niciodată singuri.

Vă doresc o viață lungă și împlinită!~~11 comentarii:

 1. http://www.ziare.com/craiova/stiri-actualitate/o-viata-de-profesor-sfarsita-intr-o-rulota-4470503

  Un caz cutremurător, merita mai multă atenție din partea media decît învățătoarea șpăgară...

  RăspundețiȘtergere

 2. Jane Fonda-~`Al treilea act din piesa de teatru a vietii~~

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. hm...cu doua zile inainte am vazut "Descult in parc" cu Jane Fonda si R,Redfort.Stranii coincidente...mi se intampla deseori sa pomenesc sau sa ma gandesc la cineva si dupa nu mult timp sa reaflu despre....

   Ștergere
 3. mi se mai intampla si mie- este o stare foarte intersanta!!

  Atunci ma gandesc cat de misterios este totul..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Imi place mult Jane Fonda!
   Desteapta,frumosa,talentata.
   Si o vizionara,ea a militat pentru o anumita emancipare feminina prin anumite proiecte.Imi plac artistii care depasesc aria specifica profesiei.Care se implica social,au un cuvant de spus!De-ar cati mai multi astfel!!!!

   Ștergere
  2. Da! si mie imi place Jane Fonda!
   tocmai de asta am adus articolul- sa fie citit de cat mai multi!

   Ștergere
 4. Desi mai am cativa anisori pana sa ajung sa am o pensie,deja imi fac planuri sa-mi cumpar o rulota ca sa pot merge unde vreau eu,ca un melc.)
  Ce bine le zice fata asta!:)

  RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.