vineri, 21 august 2009

ce si de ce?

Andi mi-a trimis o leapsa. Nu una oarecare. Este foarte interesanta.Sunt presata de timp, dar, daca toata viata am dat altora teme, cerand rezolvarea lor, a trebuit sa ma conformez.
Intrebarile si raspunsurile sunt urmatoarele : 1. Ce carte ai recomanda (şi de ce) unui dezamăgit în dragoste? Maitreyi Devi« Dragostea nu moare »- , daca n-a citit-o, deja. Citind, va descoperi de ce i-am recomandat-o.
Nu iau dragostea in deradere- este partea noastra de viata cea mai frumoasa, cea mai dureroasa, cea mai complicata..cea mai cea ; dar stii ce zic ? pentru cine sufera iremediabil , poate n-ar fi rea lectura unei carti, asa , mai de specialitate- "Femeia trup si suflet »- autori- doi medici-Stelian Pana, tata si fiu !!!
2. Ce carte ai recomanda (şi de ce) iubitului/iubitei?« Mai presus de orice », de Erich Knight- as recomanda sa fie citita de cei doi ,in acelasi timp- este un superb roman , in care, dragostea inseamna, inainte de orice, sinceritate.
Si o rezerva_ »Limbajul trupului »,Allan Pease_( total diferita de ceea ce s-ar fi asteptat sa fie)

3. Ce carte ai recomanda (şi de ce) celui mai bun prieten?« Vremea intrebarilor », de Octavian Paler.
4. Ce carte ai recomanda (şi de ce) unui copil de 10 ani?Chiar astazi i-am recomandat cuiva-« Morcoveata », de Jules Renard .Este o carte lejera, placuta, care il ajuta pe copil sa se inteleaga. Cu toate ale lui.
5. Ce carte ai recomanda (şi de ce) unui mare aventurier călător?« Amintiri despre viitor »-Erich von Daniken, pentru ca este o carte fascinanta si ofera o perspectiva inedita asupra cunoasterii lumii.
6. Ce carte ai recomanda (şi de ce) unui duşman cunoscut? Sfantul Augustin-« Confesiuni ».Mie mi-a recomandat-o un prieten bun.I-as recomanda-o celui mai mare dusman , pe care il stiu, asta daca nu mai am si alti mari dusmani nestiuti,pentru ca , poate asa va ajunge sa se uite altfel in propriu-i suflet.
7. Ce carte ai recomanda (şi de ce) unei persoane care nu iubeşte lectura?« Ghidul lenesului », de Tom Hodgkinson. Se citeste de placere.Mai ales ca ofera toate solutiile de a trai bine. Fara munca. Fara stres.
8. Ce carte ai recomanda (şi de ce) unuia cu nasul pe sus?Il stiu pe asta cu nasu’ pe sus.Are turnul lui de fildes, de unde le da celorlalti cu tifla. I-as recomanda o carte , care mi s-a parut greu de inteles »Cei sapte stalpi ai intelepciunii », de T.E.Lawrence.Poate..cine stie ? coboara .Cu picioarele pe pamant.
9. Ce carte ai recomanda (şi de ce) celui care apare primul în lista ta de bloguri?Prima pe lista mea de bloguri este Anielle. Este la capatul vacantei. Odihnita. I-as recomanda o carte pe care am citit-o la varsta ei"Kristen Lawransdatter », de Singrid Unddset( stiu ca a primit un premiu Nobel), este o trilogie superba.
10. Ce carte ai recomanda (şi de ce) unuia care crede că le-a văzut pe toate în viaţă?Daca le-a vazut pe toate, ar trebui sa inteleaga solitudinea.I-as recomanda » Un veac de singuratate", de Garcia Marquez.

Predau leapsa tuturor cititorilor mei. Daca nu vor este treaba lor!!!

12 comentarii:

 1. Aceasta este una dintre cele mai interesante lepşe din ultima vreme... Poate că la un moment dat o voi prelua şi eu... Ceva mai târziu...

  RăspundețiȘtergere
 2. Gina draga, mi-ai trezit nostalgii prin evocarea lui Morcoveata -"Poil de Carotte", mezinul unei familii burgheze ignorat de tatal sau si persecutat de mama sa, doamna Lepic.
  Cat de importanta este lectura consumata la varsta potrivita!
  Am luat aminte de recomandarile tale pretioase, voi incerca sa procur cateva titluri din lista, ce m-au captivat deja.
  Sunt sigura ca in bagajul de calatorie ai asezat cu grija cateva capodopere literare, sa-ti tina tovarasie!
  Bonne Voyage pour demain!

  RăspundețiȘtergere
 3. Cris! da, este foarte interesanta, nici nu este o leapsa, mi se pare a fi o discutie buna, ca intre prieteni.
  O zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 4. Pescarus!
  Cum iti spuneam- nu pot sa nu trag cate un ochi pe aici, vezi ce inseamna prietenii? Doamne, am devenit dependenta de ferestrele astea..
  O sa-mi fie dor!!
  Ma bucur ca lecturile ti s-au parut interesante!
  Zile frumoase iti doresc!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Frumoase recomandări. Am primit-o şi eu şi sper să mă achit de sarcină. Încă mai petrec timpul prin alte sfere.

  RăspundețiȘtergere
 6. Ioan, multumesc !
  O seara frumoasa, in sferele tale!

  RăspundețiȘtergere
 7. Superbe recomandari. O sa caut ce nu am citit :)
  Multam

  RăspundețiȘtergere
 8. super leapşă! o iau şi eu... da peste o săptămână :-)

  RăspundețiȘtergere
 9. Multumesc,draga Gina pentru recomandare. O sa preiau leapsa cu placere.

  RăspundețiȘtergere