marți, 28 mai 2013

o să-ți placă!

Dacă vine vara ( cea adevărată),  ar trebui să luăm aminte pe aici:
http://costumepopulare.wordpress.com/

8 comentarii:

 1. Cred ca ai ramas fascinata! Sunt superbe!De ce nu va imbracati astfel! Eu nu am prea vazut asa ceva sa se poarte.Pacat.

  RăspundețiȘtergere
 2. Chiar că sunt superbe! Eu port și am purtat ie, chiar pentru examenul de licență mi-am cumpărat una superbă, o mai păstrez doar ca amintire, nu se mai poate folosi..
  n urmă cu două veri eram în Lisabona, îmbrăcată cu o bluză albă, brodată cu șabace. O tipă foarte înaltă,australiancă s-a apropiat și am început să vorbim. I-a plăcut mult de tot bluza mea. M-a întrebat despre țară. S-a apropiat și soțul ei, care era cercetător în folclor.
  Îți dai seama ce aflase el până atunci despre România? Știa despre Dracula.
  Când le-am vorbit despre Moldova, Maramureș, Oltenia, Muntenia, despre motivele noastre populare autentice, au hotărât să -și petreacă o vacanță la noi.
  Avem atât de multe de arătat lumii!
  din păcate, lăsăm să se vadă altceva..

  RăspundețiȘtergere
 3. MI-au placut foarte mult. Excelente. Preturile sunt putin cam mari, dar daca broderia si cusaturile sunt manuale, atunci merita.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ai dreptate, Gabriela, prețurile sunt cam piperate, dar , ce le-ar opri pe multe fete să -și facă ele însele astfel de rochii/bluze..?
   Dau sume exorbitante pe niște ”flendre„, pentru că se numesc „nu știu cum„..

   Ștergere
 4. Costumele tradiţionale sunt mai frumoase decât orice modă, atât de trecătoare... Din păcate, vom ajunge foarte repede să le admirăm doar în fotografii şi muzee... Şi e păcat, căci fără tradiţiile strămoşeşti, n ştiu ce va mai rămâne din acest popor...
  Este interesantă ideea de a valorifica aceste motive populare în vestimentaţia modernă.

  RăspundețiȘtergere
 5. Am găsit absolut din întâmplare site-ul cu asemenea articole vestimentare. Mie mi-au plăcut totdeauna, au ceva romantic, un fel de „pecete„ a vremii și a talentului.
  Oricât de schimbătoare ar fi moda, pentru că este, hainele în care se vor strecura motive populare vor fi mereu ceva special!

  RăspundețiȘtergere
 6. Sunt extraordinar de frumoase aceste rochiţe cu motive populare.
  Îmi amintesc că eu, până când am terminat clasa a XII-a, n-am mers la Biserică, decât îmbrăcată cu ie albă cu motive roşii fine, cusute de mămica pe pânză fină de bumbac ţesuta în casă manual tot de dânsa şi fustă roşie cu pliuri iar pe cap batic alb cu buline roşii. Mi-ar fi plăcut să îmbrac şi altfel de ţinute, ca şi alte fete însă mămica nu era de acord! Acesta era costumul pentru Biserică! Acum, doar la Rusalii şi doar uneori mai îmbrac ie.
  O seară căt se poate de frumoasă vă doresc, doamna Gina! :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Doamne, ce costum superb ai, Ștef!
  Trebuie să-l păstrezi! ce rochii, ce fuste, care se vântură prin magazine, pe stradă.. costumul tău este o comoară! Mă înclin în fața mamei tale!

  Gânduri bune, draga mea!

  RăspundețiȘtergere