vineri, 24 mai 2013

fără dovadă

În cartea pe care am citit-o săptămâna trecută, la pagina 175 scrie că turistul  nu crede în lucruri decât după ce  le-a  transfigurat  în poze.
 Da,  cred  și eu, dar   ce am văzut s-a întâmplat atât de repede , eram în mașină, și-apoi chiar nu  aveam cum să fac o poză.
 Ce vreau să spun este să mă crezi pe cuvânt.

Un sătean și-a  construit la intrarea în curte un   mic magazin. Găsești de toate-  pâine, sucuri  calde, ( frigiderul   se defectează  cam des) nasturi, sape,  umbrele, damigene, biscuiți, cuțite, sare, site, roșii ( cam feștelite) var, vopsea, șosete,  elastic,  borcane, caiete, ( subțiri de tot) bere, detergenți ( în pachete mici, explicația lui este că lumea nu prea se dă în vânt după bona, câtă vreme  în fiecare gospodărie se face săpun de casă..

În fața magazinului, omul  a montat o umbrelă, o masă și patru scaune.
Seară de seară,  toate scaunele sunt ocupate de tot atâția bărbați, care beau.
De Constantin și Elena, pe la prânz,  niciun bărbat.
 Cinci cumetre.
Fumau și beau  bere  direct din sticle.
 A cincea își adusese  scăunelul de acasă.


8 comentarii:

 1. Baremi odata si ele!...la puterea n+1! haha

  RăspundețiȘtergere
 2. Recunoaște și tu că ocupanta scăunelului propriu este sub „demnitatea puterii„!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu judec, dar respectivele persoane arătau jalnic..( mă întreb dacă le aștepta cineva acasă)

  RăspundețiȘtergere
 4. Postarea a imi aduce aminte de o alta postare, a mea cu o femeie de la tara, care mergea la carciuma si isi trimitea barbatul acasa. Ea sedea pe un scaun inalt si dadea peste cap cateva paharele de tuica, spunand de fiecare data, strambandu-se corespunzator:"oai, cum o pot be unii oamnimi".
  Scaunelul din dotarea era simbolul independentei. Vine cand vrea, sta cand vrea, pleaca atunci cand vrea, pentru ca nu o goneste nimeni. E femeie la locul ei. :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Gabi,
  M-ai făcut praf!Mor de râs!!„Scăunelul- simbolul independenței„!!!
  DA!!
  este nostim,dar și realist- dură lecție!
  Nu știu cum și de ce, în timpul Sărbătorilor Pascale, am văzut mai multe individe cherchelita( două tinere, frumoase, chiar)..Doamne, erau oribile!!
  Independente!

  RăspundețiȘtergere
 6. Femeile sunt urate la betie. Nu e de ele bautura. Nici barbatii nu sunt frumosi, insa unii sunt haiosi si chiar spirituali, pentru ca bautura ii dezinhibeaza. Nu degeaba se spune "in vino veritas". Cu femeile e altceva. Ele nu au trairi ascunse si neexprimate iar consumul de alcool le urateste si fizic. Imi amintesc de o colega care obsnuia sa bea. Avea 26 de ani si arata de 40. Si totul incepuse de la o iesire pe terasa, cu o prietena.

  RăspundețiȘtergere
 7. Da.
  Să vezi ..și să (nu) crezi!! hi! hi!
  http://incertitudini2008.blogspot.ro/2009/04/sa-ramana-intre-noi.html

  RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.