sâmbătă, 25 mai 2013

il Molleggiato

O  să spui  că l-ai văzut la timpul potrivit. 
Sau  nu ai vreme.
 Așa  credeam și eu.
Dacă astăzi ai alte treburi,  oferă-ți mâine un mic dejun de poveste cu Adriano Celentano , într-un  spectacol regizat și  gândit în toate amănuntele de către Marele Artist !
 Producătoarea  este  soția lui, frumoasa actriță  din În genunchi mă întorc la tine, Claudia Mori, pe atunci partenera lui Giani Morandi, invitat și el în concert.
  Spectacolul, grandios  prin simplitate, rafinament și  eleganță firească,  dominat  de  vocea  aceea  inconfundabilă, căreia generația mea  îi datorează respectul și  dragostea pentru muzica adevărată, a adunat   un  public  numeros de toate vârstele, prieteni și  colegi, cineaști celebri, artiști și cântăreți, pentru  a salva  cultura, natura, civilizația, ARTA! 
Un spectacol- manifest în fața căruia parcă și timpul  se supune răbdător!
Aici: 
 http://www.youtube.com/watch_popup?v=lH55WnskIxA

Fotografia  pentru decor am împrumutat-o dintr-o revistă cu nume agresiv

8 comentarii:

 1. Si mie mi-a placut Adriano Celentano, in tinerete. Acum la noi lumea nu il mai asculta, publicul fiind orientat, spre alte genuri muzicale. Am avut insa, placerea de a-l urmari, la posturile italiene, acum trei ani, cand eram in Italia. Am remarcat ca ialienii tin la el si il invita destul de des, la emisiuni. Dar, asa cum spuneai e un tip foarte modest.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Concertul pe care sigur îl voi reasculta zilele astea este unul cu mesaj profund, tulburător. El îi cheamă pe artiști către ei, ca simboluri ale luptei pentru păstrarea frumosului autentic în viață , prin artă!
   Merită să-l urmărești în întregime.

   Ștergere
 2. Daca nu intelegi limba respectiva e mult mai greu cand vine vorba de o muzica cu mesaj social.Muzica lui se bazeaza si pe calitatea textului.Nu sunt un fan Celentano,ii recunosc totusi stilul care se pare ca l-au prelucrat ulterior si altii.
  Atmosfera grandioasa cu un Collosseum arhiplin!Candva pentru lupte sangeroase , distractie,aici pentru a imartasi bucuria muzicii!Fantastica stare de spirit marea arta poate induce oamenilor de pretutindeni.

  ps.Am urmarit doar partial.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da!
   Nici eu știu italiană,înțeleg parțial, am un dicționar pe undeva, așa că o să revăd categoric concertul cu „cartea în mână„.
   Îmi place mult! Este ceva ca o chemare a unor vremuri date uitării. Am revăzut cu ochii minții cum TIMPUL nu iartă, am încercat tot felul de sentimente.
   Oricum, este un concert uriaș, cum Unic este artistul!
   L-am revăzut pe Giani Morandi, ei doi , alături, Doamne cum se duc toate..
   p.s. să mă scuzi pentru întârziere, n-a fost moft.

   Ștergere
 3. Bună ziua, doamna Gina,
  Abia astăzi am reuşit să mă delectez cu povestea lui Adriano Celentano, care pur şi simplu m-a fascinat din toate punctele de vedere!
  Vă multţumesc din tot sufletul petru că aţi împărtăşit cu noi! Vă îmbrăţişez cu mult drag.
  O duminică minuntă vă doresc, doamna Gina şi-o noua săptămână binecuvântată numai cu bucurii! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur mult, Ștef , că te-ai putut rupe din aglomerarea mereu mai puternică a zilei.
   Să-mi scuzi întârzierea răspunsului, te rog!
   Zile bune îți doresc!

   Ștergere
 4. Mă bucură regăsirea cu prietenii adevărați!
  Fii mereu bine-venit!

  RăspundețiȘtergere