-
pactul între ieri, astăzi, mâine, despre cum se pun de acord oamenii în privința succesiunii evenimentelor, care au schimbat destine de țări și de popoare, despre cât se repetă , se recompune sau se reia pe scena mereu schimbătoarei lumi, nu îndrăznesc să scriu ..
Sunt specialiști care fac asta.
Mie îmi plac miturile!
Majestatea Sa Maria, Regină a României, consoarta regelui Ferdinand: 29 octombrie 1875, Eastwell Park, Anglia/ 18 octombrie 1938, Sinaia, Regatul României
- Țării mele și poporului meu!
Când veți ceti aceste slove, Poporul meu, eu voi fi trecut pragul Tăcerii veșnice, care rămâne pentru noi o mare taină. Și totuși, din marea dragoste ce ți-am purtat-o, aș dori ca vocea mea să te mai ajungă încă odată, chiar de dincolo de liniștea mormântului. [...] Eu am ajuns la capătul drumului meu. Dar înainte de a tăcea pentru veșnicie vreau să-mi ridic, pentru ultima dată, mâinile pentru o binecuvântare.. - Te binecuvântez, iubită Românie, țara bucuriilor și durerilor mele, frumoasă țară, care ai trăit în inima mea și ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă țară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veșnic îmbelșugată, fii tu mare și plină de cinste, să stai veșnic falnică printre națiuni, să fii cinstită, iubită și pricepută.
- Am credința ca v'am priceput: n'am judecat, am iubit...
http://incertitudini2008.blogspot.ro/2011/09/o-zi-cat- o-viata.html
joi, 18 iulie 2013
despre
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Orasul Balcic nu ar fi avut nicio rezonanta, daca parfumul de violete si crinii imperiali ai inimoasei Missy nu ar fi poposit prin nemuritorul mit al Cuibului Linistit !
RăspundețiȘtergereSunteti printre putinele persoane care au adus in memoria afectiva spiritul Reginei Maria! Magna cum laudae pentru neuitare!
Brindusa Frunza
Din cartea mea de istorie au lipsit Regii noștri.
RăspundețiȘtergereCopil fiind, pe unul dintre pereții„ odăii”,( camera pregătită mereu de sărbătoare)vedeam o icoană mare și decorațiile bunicului, primite pentru meritele lui la Mărăști, Mărășești, Oituz.
Nu am uitat semnătura Regală, cu o caligrafie pe care niciodată, nu am văzut-o, nicăieri altundeva.
Pentru pierderea lor- nu știu când și unde au dispărut- am plâns ca după ruperea a ceva ce făcea parte din frumusețea copilăriei..
În urmă cu două veri, am ajuns la Balcic- am stat doar o zi..a fost o experiență extraordinară!
Cum puteam uita mirajul întâlnirii cu misterul unor locuri care poartă amprenta uneia dintre cele mai fascinante DOAMNE care ne luminează drumul prin istorie?
Mulțumesc frumos pentru frumoasele gânduri!
Amintirile sunt cel mai de preţ lucru. :)
RăspundețiȘtergere„Nimeni nu e judecat pe drept cât trăieşte: abia după moarte este pomenit sau dat uitării. Poate de mine vă veţi aminti deoarece v-am iubit cu toată puterea inimei mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt: mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare.„
RăspundețiȘtergereRegina Maria
păstrez printre visele neîntâmplate încă savoarea balcicului și îți datorez aceasta. niciodată, absolut niciodată nu am trăit emoție mai mare citind despre balcic ca atunci când l-am descoperit la tine și acela a fost momentul meu în care am decis: cândva, cumva, voi ajunge și eu acolo. îl știam din povești, din scrieri, dar nu din emoție. și îți mulțumesc, poate că nu am făcut-o atunci, la ceasul cuvenit.
RăspundețiȘtergerefrumos darul tău de amintire a marii noastre regine despre care cărțile de istorie ne spun atât de puține și de la a cărei mare trecere au trecut, iată, 75 de ani.
Este vremea vacanțelor -împlinește-ți visul, chiar nu este greu de loc!
RăspundețiȘtergereRealitatea îți va părea, sigur,mai aproape de suflet!
p.s.aștept povestea visului văzut cu ochii!
să ştii că mă gândesc la aceasta. de sfânta maria... numele ei! să vedem! :)
RăspundețiȘtergereMă bucur mult pentru tine! Ai ales o dată superbă!
RăspundețiȘtergere