marți, 9 iulie 2013

trei !

Că adună laolaltă: bucurie/tristețe/veselie, liniște, că este tovarăș de zi sau de noapte, că este aritmetică a sunetelor, limbaj al sufletului sau răspuns la  întrebări nerostite, pentru mine, muzica este acea ( extraordinară ) stare, pe care o simt lipindu-mi-se de suflet. 
Iubesc clipa dintre somn și trezire, când, primindu-i mângâierea, o simt liniștitoare, peste oboseala neliniștirii, mai consolatoare decât oricâte vorbe s-ar aduna în cel mai iscusit discurs! 
 Când te contopești cu muzica sufletului tău, nu mai contează câte cărți ai citit, câte probleme ai de rezolvat,  câți bani ți-au rămas în portmoneu, cine te mai întreabă de sănătate..sunetele surâd, plâng, se îmbrățișează, se aliniază ori se împrăștie, învăluindu-te. 
Nu știu dacă tu poți explica starea în care te simți transpus de muzică, nu știu ce gen de muzică  preferi, la urma urmei, de ce ar conta toate acestea?
 Că unii iubesc doar simfonia, că refuză să recunoască plăcerea de a asculta romanțe( plângând chiar), asta este treaba lor. 
Muzica ușoară este prea ușoară pentru unii.
 Eu cred că ambițiile sunt atitudini prea agitate, prea obositoare. 
Mie îmi place! 
Mă ajută să-mi fie dor! un dor venind din suflet.
Din fuga timpului, din misterul vieții. 

La mulți ani pentru trei doamne, ale căror voci ne amintesc mereu că suntem un amestec frumos de nuanțe,impulsuri, pasiuni- mereu schimbătoare minuni ale imaginației!
 La mulți ani, Margareta Pâslaru, Angela Similea, Mirabela Dauer!

// ........ ......... // ........................... .......................... ........................... // un dar de la Ștef

14 comentarii:

 1. "Nu exista decat un fel de muzica,muzica buna!"-Beethoven

  Angela Similea ramane in opinia mea cea mai Frumoasa voce din muzica usoara romaneasca.Dupa 90 vocea ei a suferit am remarcat unele schimbari,a pierdut ceva.(ar avea o rivala la capitolul frumusete,distinctie, pe Eva Kiss!)
  Margareta Paslaru,o admir ,are Stil si un talent deosebit in calitate de compozitor!
  Mirabela Dauer,o gasesc cea mai nonsalanta,spontana,directa,sincera.Si da ,ea este chiar o Voce!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În concert, le-am văzut, pe fiecare, doar câte o singură dată: pe Margareta Pâslaru, când era foarte tânără- eu eram studentă.Participam într-un grup extins de redactori- șefi ai revistelor studențești, la un curs de pregătire , la București. Într-una din seri am primit invitații la Sala Palatului. În program , printre altele, am acut privilegiul de a o vedea pe acea minune albă plutitoare, balerina Magdalena Popa, și să o ascult pe Margareta.
   A fost o seară UNICĂ!
   Pe Angela Similea, am ascultat-o și am văzut-o într-un concert, la Pitești, era iarnă, o iarnă superbă, ea purta o rochie verde și a cântat divin.
   Câțiva ani mai târziu, într=o sală imensă, Sala Sporturilor, am ascultat-o ( la ea acasă, căci este piteșteancă) pe spontana, cum spui tu, Mirabela Dauer.
   Trei doamne diferite, dar atât de speciale!

   Ștergere
  2. Chiar diferite,foarte diferite!!!
   Asta imi placea atunci,astazi multe se miaunesc parca,...Mihaiela Mihai spunea fr bine cand afirma ca astazi este vb de o alta tehnica vocala.Influente de dincolo,muzica negrilor,si altele.In muzica usoara timbrul vocii este esential...

   psDin generatia de dupa ,imi place Monica Anghel...dar zau nu inteleg de ce nu mai canta.

   Ștergere
  3. Eu nu ascult muzica „nouă„..
   MA are o emisiune la radio, o ascult din când în când- în special râde..da, are un râs simpatic..emisiunea , deh! ce să zic, nu zic nimic.

   Ștergere
  4. De ce nu asculti muzica usoara "noua"?
   Pai parca erai cu Paula Selling,nu?

   Ștergere
  5. Paula Seling este un nume. Când spun muzică„ nouă„, mă refer la fetele astea care se rătăcesc printre dansatoare.( și dansatori)

   Ștergere
 2. Frumos articol!
  Ma alatur si eu,urandu-le celor trei doamne LA MULTI ANI!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sorin,
   Cred că suntem privilegiați că ne putem bucura de farmecul lor- voci foarte frumoase, apariții distinse!

   Ștergere
 3. Mirabela este deci pitesteanca!...ea sa stii ca o are ca idol pe Margareta Paslaru!

  RăspundețiȘtergere
 4. Da.
  Ziceai de o schimbare în atitudinea Angelei Similea, da, eu cred că și viața, problemele personale ( de altfel, fiecare dintre cele trei doamne poartă experiențe deloc ușoare)impun schimbarea stilului..așa cred.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu ma refeream la stil,,,ci la emisia vocala,la voce,a devenit usor mai iritanta pe alocuri,a pierdut ceva din frumusetea acutelor calde, catifelate,pline de altadata...dar asta se intampla cu vocea uneori.Sofia Vicoveanca spre exemplu nu avea vocea asa grava ca astazi in tinerete,dupa ce a nascut a suferit unele modificari ,a capatat o terta in plus...caz fericit uneori...

   Ștergere
 5. Uite că mi-ai amintit. la concertul de la Sala Palatului, am ascultat-o și pe Sofia Vicoveanca.

  p.s. mie îmi plac vocile catifelate..și hi! hi!A. Rieu!( căruia aș vrea să-i aud vocea)

  RăspundețiȘtergere
 6. Mie îmi plac aproape toate genurile muzicale, doamna Gina, îmi creează acea stare euforică, însă trebuie să recunosc că muzica clasică e mai aproape de sufletul meu, sunetele instrumentelor muzicale clasice, sunt febleţea mea.
  Nu mi-e ruşine şi nici nu mă feresc s-o spun, ascult şi muzică uşoară şi folclor autentic şi jazz şi hip hop şi rock şi hard rock...
  Iar înainte de-a intra pe pagina dumneavoastră ascultam această melodie care-mi mângâie sufletul şi mă face să-mi fie dor de acasă!
  http://www.youtube.com/watch?v=Co7kxD5jY04

  Le doresc şi eu celor trei doamne ale muzicii uşoare româneşti, La mulţi ani!, multă sănătate şi fericire, tare ne mai mângâie sufletele cu vocea lor.

  Vă îmbrăţişez cu mult drag, doamna Gina! :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Fain de tot, Ștef! Îmi place mult!
  Mulțumesc frumos!
  Seară bună să ai!

  RăspundețiȘtergere