vineri, 16 octombrie 2009

tu ce zici?De ce trebuie ca oamenii sa gandeasca la fel spre a se intelege?

17 comentarii:

 1. "Înţelegerea este consimţirea de a te pune în pantofii altuia de dragul aprecierii experienţei acelei persoane faţă de lume" - Tom Rusk

  RăspundețiȘtergere
 2. Gina,
  Daca ieri imi dadusera lacrimile de tristete, azi m-au cuprins fiori de bucurie vazand cu ce muzica ne intampini si am primit-o ca pe o dedicatie pentru un frumos inceput de weekend.

  RăspundețiȘtergere
 3. Chiar daca pantofii sunt, ori prea mari, ori prea mici?
  Adica un compromis, de dragul experientei.
  Sau, dupa cum inteleg eu, ambii participanti sa incerce sa faca schimb de pantofi, din respect pentru experienta?

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu spre exemplu, locuiesc acum in Sibiu intr-un apartament, cu o colega cu doi ani mai mica decat mine si vreau sa spun ca suntem firi total opuse; avem ca si punct comun interesul profesional si lucrurile morale, de bun simt, in rest ne plac lucruri cam la capete opuse.

  Nu cred ca trebuie sa gandim la fel pentru a ne intelege, cred ca avem nevoie de capacitatea de a discuta lucrurile asa cum sunt ele pentru fiecare in parte si acceptare. Atata timp cat il putem accepta pe celalalt si putem impartasi gandurile deschis fara a crea polemici, eu cred ca e suficient.

  RăspundețiȘtergere
 5. Anielle, in parte.
  Ma gandeam la rolul unui mare dirijor de a putea transpune o creatie magistrala ,sub bagheta lui , aliniind o mare orchestra, intr-un moment de inaltare sublima.
  Asta daca ar avea har.
  Si vointa.
  Si credinta.

  RăspundețiȘtergere
 6. Ce mult imi place punctul tau de vedere, Anckhiy!
  Asa zic si eu- cata vreme respecti opinia celui de langa tine, in limtele bunului simt, desi nu impatasesti aceleasi preferinte/pasiuni/interese , te poti face inteles. Poate exista o buna comunicare.

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu cred ca "trebuie" sa gandim la fel, pt a ne intelege. Cu o conditie. Aceea de a ne defini fiecare pt sine, ce...intelegem prin "a intelege".
  Daca el inseamna "a fi de acord asupra", atunci nu prea are sanse sa se produca, cata vreme avem opinii/orientari, mod de-a gandi divergente.
  Dar, chiar daca nu suntem de acord cu celalalt, il putem intelege, si astfel accepta si respecta pt ceea ce este. Din nou, cu o conditie, chiar doua: ca acelasi lucru sa-l facem si cu noi insine; si a doua, sa existe si reciprocitate.
  Ne putem astfel intelege si, in acelasi timp, pastra si respecta drumul pe care mergem fiecare.
  Compromisul nu inseamna, in opinia mea, intelegre. Ci doar o suportare temporara a unei stari de fapt, care tocmai pt ca nu-i o situatie autentica, la un moment dat rabufneste.

  RăspundețiȘtergere
 8. Bine te-am regăsit, draga mea!

  Reascult de fiecare dată cu plăcere acestă simfonie, mai mult, am folosit-o ca fundal muzical într-un proiect.

  Te îmbrăţişez cu toată dragostea!

  RăspundețiȘtergere
 9. Da, e nevoie de înţelegere. O melodie pe gustul meu.

  RăspundețiȘtergere
 10. Ruxi, cred ca ' a intelege' inseamna a te tranpune in locul celuilalt, pentru a afla de ce face/actioneaza/ pretinde ceva. El are libertatatea prpriilor acte, da? In limitele bunului simt si ale respectarii libertatii tale.
  Tu de asemenea.
  Despre compromis. Eu as folosi un alt termen- toleranta prin negociere. Pentru ca nimeni nu este detinatorul adevarului absolut.
  Decizia ar trebui sa nu lesese morala.
  O seara buna!

  RăspundețiȘtergere
 11. Geanina, ma bucur ca ti-am oferit un prilej de bucurie, la sfarsit de saptamana!

  RăspundețiȘtergere
 12. Frumos spus si intru totul de acord! O seara frumoasa iti doresc si eu! :-)

  RăspundețiȘtergere
 13. O intrebare foarte grea.
  ma gandesc ca poate e mai bine sa nu gandim la fel de fiecare data,ar fi prea plictisitor.
  O seara linistita!

  RăspundețiȘtergere
 14. Am sa-ti spun un mic amanunt. Stii de ce pe un CD (compact disc) incap exact 74 de minute de muzica in HI-FI (inalta fidelitate)?

  Inventatorul CD-ului si-a propus ca acest suport, nou acum 30 de ani, sa "gazduiasca" perfect Simfonia a-9-a, interpretata de orchestra filarmonica din Berlin, varianta condusa de Herbert von Karajan.

  Este un detaliu exact, pe care putina lume il cunoaste. Poti pune si pariuri, vei castiga fara indoiala.

  RăspundețiȘtergere