miercuri, 10 iulie 2013

pentru cine vrea să audă

- Sunteţi un mare actor, profesor, poet, măr­tu­risirile de acum arată publicului o altă faţă a omului Dorel Vişan. Toată această experienţă personală de vindecare a pornit din dorinţa de a trăi. Dincolo de fap­tul că v-aţi re­câştigat sănătatea, ce altceva aţi mai învăţat în aceşti ani?

- Am ajuns la concluzia că poţi muri din lumea asta, fără să ştii cine eşti, adică fără să ştii unde-i popa cu crucea. Or, se ştie că omul care trăieşte în confuzie nu poate fi un om sănătos, pen­tru că nu judecă bi­ne. Primul câştig es­te că am ajuns să mă cunosc foarte bine şi că am înţeles că poţi să te ajuţi singur, da­că-ţi disciplinezi min­­tea. Am fost în lumea întreagă pen­tru a învăţa din înţe­lep­ciunea medicinii tradiţionale de pre­tu­tindeni. Am călă­torit în Noua Zee­lan­dă, Australia, Chi­na, Congo, India, Vietnam, Mexic, Uruguay, Pa­ra­guay, Argentina, Tibet, Thailanda, Peru, Cambodgia, Japonia, Canada, nici nu mai ştiu pe unde n-am fost şi peste tot pe unde am umblat, am văzut cât de mult preţuiesc oamenii simplitatea, naturalul, tra­iul în aer liber, aproape de pământ, în concordanţă cu ciclurile mari ale anotimpurilor. Eu mi-am modi­ficat total viaţa. Trăiesc acum într-o casă ţărănească, lângă Cluj, lucrez zilnic în grădină, am plantat pomi, viţă-de-vie, am stupi, flori, straturi de castraveţi, cea­pă şi mor­covi, usturoi; fac zilnic exerciţii fizice, am ajuns la câte 100 de abdomene pe zi, fac automasaj, gim­nastică, de la o oră şi jumătate, până la trei ore pe zi. Ninge, plouă, picură de rouă, numai asta am de făcut şi asta fac. Când a fost baiul mare, am respectat o dietă severă, acuma e mai relaxată, am adoptat o cale de mijloc. E drept însă, câteodată, tot într-o parte mă trage şi mai mănânc şi ce nu-i potrivit. Altfel, n-am încetat să învăţ să trăiesc cât mai simplu şi învăţ cât de multe pot despre corpul meu. 
Cunosc, de exem­plu, cele 5 forme de respiraţie, înţeleg cum se poate con­duce energia în corp, unde sunt meridianele, unde locurile de blocare a energiei, cum se poate educa şi stăpâni voinţa, cum să scap de cele trei otrăvuri mari ale lumii: ura, pofta şi iluzia. Oi, Doamne, câtă zoală, câte exerciţii, cât studiu, până am ajuns să înţeleg, cât de cât, ce-i cu mine pe lumea asta! Până am în­ţe­les că trupul singur are tot ce-i trebuie ca să se vin­de­ce şi să se refacă. Alopatia, medicina clasică, vindecă partea, dar omul trebuie să vindece întregul. Un corp uzat nu trebuie reparat pe ici, pe colo, ci "refăcut" în totalitate prin hrănirea cu energie naturală, aceea pe care o primeşte şi copilul la naştere. Această forţă de refacere a sănătăţii au intuit-o şi popoarele primitive care au folosit însă şi puterea poveştilor şi a miturilor, a artei, în general, pentru întoarcerea la lucrurile an­ces­trale şi, mai ales, la Lumina dintâi sub care Dum­ne­zeu i-a dăruit omului din energia Lui vie şi vinde­cătoare.
Mai multe, afli aicihttp://www.formula-as.ro/2013/1074/asul-de-inima-45/dorel-visan-am-invatat-sa-vorbesc-cu-corpul-meu-16546//
Tu ce spui?

10 comentarii:

  1. Admiraţie! Pentru maestrul Dorel Vişan, dar şi pentru tine, draga mea Gina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Recunosc că nu sunt cititoare a „Formulei AS„,totuși, mă documentez și eu,ca tot omul.
    Informațiile descoperite în articolul de față sunt foarte interesante.
    Ca și tine, am un sentiment de admirație pentru omul și actorul Dorel Vișan.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit tot articolul,foarte interesant.Formula As o citeam intr-o vreme,deosebita publicatie...de ar exista un post de televiziune asemeni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am apelat de cand ma stiu la imaginatie,vizualizare pentru vindecare,asta inainte deci de a avea habar de tot soiul de tratamente complementare,de medicina alternativa.Nici vorba pe atunci de ele.Deci cred ca poti ajuta vindecarea prin puterea mintii tale.Ce povesteste Dorel Visan este o marturie in plus,si exista atatea alte cazuri.
    DAR....am multe semne de intrebare ca atare cu privinta la teorii crestine.Nu prea se impaca conform rationamentelor mele cu asa ceva..iar deruta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Să știi că informații despre cum ar trebui să ne fie traiul, furnizează vreo câteva posturi tv, doar că mereu se „aprind„ discuțiile..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii,si in formula As exista cateva randuri de can-can pe ultima pagina,dar doar asa de coloratura,amuzament poate,in rest articole bine gandite si scrise , si stiintific prezentate lucrurile dar si cu multiple nuante de suflet impresurate si bineinteles talent scriitoricesc.Jurnalisti buni,profesionisti.Bravo lor!
      Emisiunile tv(exceptand fireste unele de specialitate)au dominanta divertisment,barfa si ici colo cateva emisiuni de suflet,remarcabile,interesante.S-a rasturnat raportul firesc,asta e problema!
      Ma rog, poate s-a mai schimbat ceva,eu nu ma uit de fr mult timp decat accidental.

      Ștergere
  6. Nu pot să spun că n-am citit chiar deloc „Formula AS, doar că am abandonat așa, pur și simplu.
    Articolul de astăzi m-a convins să revin.

    RăspundețiȘtergere
  7. te citisem mai pe dimineaţă, dar cum aveam de alergat, mi-am spus că nu se cade să las doar un semn că am fost, aşa că am revenit tihnit.
    vom învăţa vreodată reîntoarcerea către sine şi desprinderea de material? nu ştiu... dar când citesc aşa ceva, mă pun pe gânduri.
    "cele tri mari otrăvuri ale lumii: ura, pofta şi iluzia" aceasta îmi iau la ceas de după amiază de gândit, de reflectat...

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu cred, dragă psi, că fără iluzii nu putem trăi, ele sunt analgezicul nostru, atunci când avem tentația să zicem că nu se mai poate, iluziile ne hrănesc..nu cred că putem fi niciodată total realiști.
    Pofta? se zice că Dumnezeu le-a dat bogătașilor mâncarea, iar săracilor pofta.
    Cât despre ură, îmi vin în minte vorbele cuiva: iubim în pripă, urâm până la moarte.. ( pe câte cineva)
    Cred că sunt (și)multe excepții.

    RăspundețiȘtergere