vineri, 20 noiembrie 2009

mult zgomot
Am urmarit „confruntarea”. Politete simulata.Ce simt? Dezamagire. Ca dupa un spectacol lipsit de traire.O drama in trei personaje. Un actor obosit. Foi risipite. Un rol dintr-o alta piesa. Gloante . Replici invatate in pripa.Sufleori.Trandafiri rosii pentru doamne. Subiect gras pentru presa.Oboseala inutila. Ii ascult pe ziaristii- comentatori . Citesc cateva postari de pe bloguri. Alte confruntari. Intre sustinatori. Opinii diferite. Nervi. Tradari. Se va mai fi facand undeva atata risipa de vorbe? Fara acoperire? Mi-au placut trei personaje. Domnul Neagu Djuvara. Pentru ca exista. Doamna Maria . Pentru limbajul non-verbal. Si domnul Robert Turcescu. Nu pentru ca este pitestean. Pentru ca este un profesionist.

12 comentarii:

 1. fortunanoua.wordpress.com21 noiembrie 2009, 00:35

  Daca te afli la o emisiune si nu esti intrebat nimic sau nu ti se da dreptul la replica , e bine sa stii sa taci....
  Robert Turcescu, desi e ziarist , este un domn, nu stiam ca e piteestean de-al tau ...

  RăspundețiȘtergere
 2. Gina, din toata confruntarea feroce dintre cei trei prezidentiabili mi-a placut cel mai mult raspunsul lui Crin Antonescu la intrebarea vizand enumerarea unei fapte frumoase, cu care se mandreste.
  Esenta era ca n-a parasit pe nimeni alaturi de care a plecat alaturi in viata. O dovada de responsabilitate, stabilitate si consecventa.
  Prin comparatie, raspunsurile celorlalti au palit si au avut iz de gafe.
  In rest sunt la unison cu toate parerile exprimate de tine. A fost un spectacol de uzura nervoasa pentru "catindati", ca un maraton extenuant, avand traseul pe teren accidentat.
  La ultima ta remarca as mai face o completare.
  Mi-a placut gestul de final al lui Mircea Geoana, prin care a oferit superbe buchete de trandafiri rosii sotiilor potentiale prime doamne, vrand parca sa scuze absenta sa la dezbaterea antologica de la Cluj.
  Un week-end inmiresmat si inspirat!

  RăspundețiȘtergere
 3. Fortunanoua, dupa toata galagia asta, am ramas si eu su un motiv de ' mandrie'- Robert Turcescu nu se dezminte. Are stil. Personalitate.
  Pacat ca imprejurarile nu i-au pus , suficient, in lumina, munca si talentul.
  In rest..

  RăspundețiȘtergere
 4. Asa este, Pescarus, cu toate ca si acolo ar mai fi ceva de spus.
  Pe mine m-a izbit raspunsul lui , la o alta intrebare, foarte interesanta.Dumnealui, este, inainte de a fi prezidentiabil, profesor de istorie. A demonstrat, cu sau fara voie, lipsa de respect pentru o mare personalitate . Care il sustine.Ii era alaturi.
  A preferat un nume, prin care sa-si exprime efervescenta, elanul . Iubesc tinerii. Pentru ca-mi iubesc copiii.Invatam de la tineri cutezanta. Poate pentru ca ne inspira chiar nonconformismul lor. Modele , insa, ne sunt inaintasii. Mai ales, cand ii avem alaturi.Cred in valorile noastre liberale.
  Gestul cu florile? Elegant. Ca in diplomatie.
  Cum ramane cu batrana care traieste doar pentru ca are zile de la Dumnezeu?

  O zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 5. Dintre personaje, am optat pentru Nataşa...

  RăspundețiȘtergere
 6. Am urmărit emisiunea, am urmărit şi dezbaterile ulterioare. Nimic nu m-a convins să merg la vot...

  RăspundețiȘtergere
 7. Ela, comediile ascund , de multe ori, drame.
  O zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 8. Cris, cred ca este o greseala.
  Alegem raul cel mai mic. Asta este soarta noastra..
  O zi buna!

  RăspundețiȘtergere
 9. Am urmarit emisiunea, schimbandu-mi unele impresii, formandu-mi altele.Apreciez ca toti se arata preocupati de invatamant dar nu tin cont si de realitatea din teren.Sunt inarmati cu principii si atat, nu cunosc cu adevarat situatia profesorilor, atat de umiliti si de ignorati de legislatiile tuturor guvernelor.

  RăspundețiȘtergere
 10. Maria, stiu. Toti spun cat de mult iubesc scoala.Fara sa poate demonstra.
  Cat de mult ii respecta pe profesori.In vorbe.Fara sa-i ia ca modele. Poate tocmai de aceea au ramas mai multi ani prin cataloagele facultatilor.

  Realitatea se vede. La fata locului.

  Mi-ar fi placut sa fiu profesoara , pe cand Spiru Haret era ministrul' scoalelor".
  O zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere