marți, 10 noiembrie 2009

alt fel de ipostaze

A fi inteles. Multi isi doresc asta. Poate ca toti vrem, in diverse imprejurari, sa fim intelesi. Daca nu se intampla, suferim. As zice ca este imposibil sa ne intelegem unii pe altii, asa cum isi doreste fiecare sa fie inteles. Nu vreau sa fiu inteleasa. Vreau sa fiu luata in seama.Pentru ca eu, la randul meu, iau lucrurile in serios. Nu suntem la fel. Nicidecum. Totusi, exista o suma de lucruri/atitudini/concepte/situatii/fenomene..care ar trebui sa aiba pentru toti aceeasi importanta. Bunaoara o conventie. Scrisa. Parafata. Cu semnaturi. Bani. Onoare. De ce sa fie luata in seama doar de partea care a solicitat respectiva actiune? Cealalta aduce, cand vrea, argumente. Pe care eu le pot intelege.Pana la un punct. Asta nu inseamna ca trebuie sa le si accept. Nu am incotro.Caut un compromis. Sa ma simt luata in seama. Incerc sa fac ceea ce ar fi trebuit sa faca specialistul. Cel cu care am incheiat conventia. Scrisa. Parafata..etc.Sa ma gandesc la rezultat?Deocamdata nu. Este mult prea devreme.. Nu sunt pesimista. Nu mai sunt nici trista. Sunt indignata. Pentru ca am luat conventia drept realitate. Am crezut in ea. Sa fie un defect?

8 comentarii:

 1. tine minte...nimic nu e la intamplare pe lumea asta...totul are un scop...acel scop...fie ne distruge...fie ne face mai puternici...depinde de noi...sa stim cand sa spunem...STOP

  RăspundețiȘtergere
 2. Ne dorim să fim înţeleşi... Nu ştiu dacă reuşim întotdeauna să îi înţelegem pe cei din jurul nostru. Poate că ar trebui să depunem eforturi constante din acest punct de vedere...

  RăspundețiȘtergere
 3. beyond me, multumesc!
  Cred in a doua varianta!

  RăspundețiȘtergere
 4. Cris, cine mai stie? Stiu chestia asta cu staruinta de multa vreme. Intrebare este- cu mine cum ramane?
  Si sa stii ca nu sunt deloc egoista. Vreau doar ce mi se cuvine.
  Sau gresesc?

  RăspundețiȘtergere
 5. Pentru a fi luat in seama, trebuie ca celalalt sa te vada. Nu fizic, ci ca om: cu situatia, nevoile, asteptarile tale, in situatia respectiva.
  Si sa te si inteleaga. Sa inteleaga, in cazul asta concret, ca prin acea conventie incheiata se creeaza anumite asteptari. Asteptari si obligatii (ale ambelor parti) ce trebuie asumate si respectate. Omul respectiv pare un nesimtit si-un pungas. Si nu cred ca se vede nici pe el in aceasta postura a propriei micimi (pt ca a fi "smecher" este acum o valoare, nu?), daramite pe tine!
  Iti inteleg revolta in asemenea situatii. Mai ales daca au tendinta de-a se repeta destul de des...

  RăspundețiȘtergere
 6. Ruxi, in anumite ipostaze, ca sa raman ie tema, sunt o vesnica debutanta. Eu pornesc de la a avea incredere. Si o acord. Mi se intampla sa descopar ca nu putini sunt cei care incalca, fara jena, orice tip de intelegere.
  Scopul scuza mijloacele ramane , nu doar un slogan, ci un deziderat. Pentru multi. din nrfericire.
  O seara frumoasa1Multumesc pentru sustinere!

  RăspundețiȘtergere
 7. fortunanoua.wordpress.com11 noiembrie 2009 la 01:19

  Ti s-a incalcat conventia si nu esti luata in seama cand te plangi de asta? Incearca si tu sa nu respecti conventia , deranjeaza si tu .Asta nu inseamna sa raspunzi cu aceeasi moneda, sau poate inseamna, dar cum altfel i-ai putea sensibiliza pe cei insensibili decat punandu-i pe ei in aceeasi situatie in care te afli tu?
  Pacala, Ivan Turbinca si Nastratin Hogea aveau o vorba : cine se supara i se taie nasul.
  Deranjeaza-i si tu pe ei ! Sper din toata inima sa ai posibilitatea sa-i deranjezi. Mama lor de nesimtiti !!!
  Offfffff, o conventie e un scut prea firav intr-o lume fara scrupule !!!
  Stim, capul plecat sabia nu-l taie , dar il ameninta si il streseaza ...
  Nu accepta prea mult timp o situatie stresanta, legitima aparare e o necesitate nu o scuza si se aplica in conditiile cand legea e prea tardiva sau prea ocupata sa te apere!!!
  Si nu uita sa-ti plantezi propriul cui al lui Pepelea in orice conventie, macar de acum incolo !!!

  RăspundețiȘtergere
 8. Draga mea fortunanoua!
  Este atat de reconfortant ce-mi spui. Ma dinamizezi.
  Nu pot eu sa aplic intocmai lectia ta, dar ma straduiesc.
  Sper sa si reusesc.
  Iti multumesc mult pentru incurajarare!
  O seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere