luni, 4 iunie 2012

cauți mereu


ce n-ai pierdut.
Nici n-am intrat bine  în parc, că am  dat  nas în nas cu primarul. Și dacă tot ne-am văzut, am schimbat două vorbe /trei.  Vădit emoționat,   a fost nespus de amabil,  așa o fi de fel sau  să  fi  observat  că  din partea opusă  venea un  batalion  de verde- baloane,  tricouri,  eșarfe, reviste !

Cineva, îi știu numele, că doar  este scris pe toate  pliantele , zice că  va  face gratuit   reabilitarea   termică a orașului- 80 de milioane de euro, 50% de la bugetul de stat,  cealaltă jumătate de la primărie.  
Plouă cu daruri-
refacerea teraselor blocurilor, a subsolurilor, refacerea fațadelor. 
Cine s-a grăbit va primi compensații.
Minune mare! Doar să faci alegerea potrivită!
 Aleile parcului  Trivale  sunt neîncăpătoare- role, biciclete,  cărucioare,  sandale,  bermude,  pălăriuțe,  trotinete,  îndrăgostiți,   maidanezi, mai sfioși ca în alte rânduri,  turtă dulce,  fum de la grătarele restaurantelor  nou- nouțe,  muzică, fără manele, nici nu-ți vine să crezi!
Pădurea s-a gătit și ea.
În verde, bineînțeles.
 Cor păsăresc  pe toate vocile! 
Și țânțari,căpușele nu se văd..
Și fiindcă veni vorba-  zice că  aceia  dintre cetățeni care au pe corp mai mult de cinci bucăți sunt obligați să le pună botnițe; 
-profitând de invazie, un   producător   de jucării  ( străin) va lansa la București Căpușa Barbie;
- în sfârșit,  zic optimiștii,  după 22 de ani, au apărut primele căpușe adevărate, care atacă oameni , și nu întreprinderi de stat.
pe la tine ce se aude? 

12 comentarii:

 1. :)Doar Labus a venit cu una acasa,dar au avut grija baietii s-o striveasca pe loc...in rest si pe la noi ca peste tot,unii ies ca melcul tau la plimbare sa se faca mai vazuti/cunoscuti,ca pana acum au stat frumos in "casutele" lor.
  E linistea dinaintea furtunii.
  O noapte buna sa ai!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Angi,
   Bunicii aveau oi.Multe. Îmi amintesc, vag, că vara , undeva într-un loc umbos din curte, se trecea la descăpușare.. cuvântul îmi producea spaimă, nu mă apropiam, știam că este ceva dureros și neplăcut.
   Ce a fost pe la noi mi-a prococat tot spaimă. Și multă îngrijorare, nu , neapărat de frica invaziei, ci de ignoranță, răutate, manipulare, și de ce să nu spun- un fel de pierdere rapidă a respectului pentru informația despre tema respectivă, venită prin diverse surse..

   Zile frumoase îți doresc!

   Ștergere
 2. Ar fi de râs cu lacrimi, un râs pe care l-ar auzi și eschimoșii de la polul nord...daca toate acestea n-ar fi adevărate...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vera, asta doar așa din ce afli pe ici , pe colo, dar să vezi tot timpul..

   Ștergere
 3. Eu, unul, nu duc grija căpuşelor. Parcuri nu am în zonă, iar bruma de iarbă care mai creştea prin jurul blocurilor a fost făcută una cu pământul de muncitorii de la REABILITARE. Preventiv, i-am pus totuşi căţelului meu o cureluşă anti. Nu se ştie de unde sare... puricele, că de pisici şi de maidanezi nu ducem lipsă. De promisiuni mă izbesc, însă, la tot pasul, care de care mai... promiţătoare, dacă pot spune aşa. Mai sunt câteva zile, trec alegerile şi o să scap şi de astea. Să vedem cum vor fi cele din toamnă. Promisiunile, nu căpuşele!
  Să aveţi o zi bună, plină de... promisiuni!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am motive să mă laud- în careul dintre blocuri este un mic părculeț, în mijlocul căruia mesteacănul meu drag este adevărat domn..atâtea flori, multă iarbă!
   Pădurea este o minunăție..toate ar fi bune și frumoase, dar că omul este, de cele mai multe ori, un mare dușman al echilibrului- m-am plimbat mult ieri-cam la fiecare două/trei bănci, în fața celor veniți să respire aer proaspăt mormanele de coji „vorbeau„ aceeași limbă- nu-i spun numele.

   Cât despre alegeri, zău că din dilema descoperită și la dumneavoastră și la domnul Hari, parcî nu prea pot ieși. Dilema personajului lui Caragiale, fără să fi avut parte de „ dăi- cu bere, dă-i cu vin„.
   Pur și simplu, nu găsesc niciun răspuns.

   Ștergere
 4. Sunt o multime care impart brosuri si spun ca o sa se faca, ca o sa se dreaga... Lumea ii respinge cu sila, ca pe niste capuse.

  RăspundețiȘtergere
 5. M-am distrat, sincer, dar stii de ce? Pentru ca nu locuim in acelasi oras, iar aici, la mine, nu sunt capuse...
  Redevenind seriosi, as spune ca e bine ca oamenii fac haz de necaz, campania electorala aduce mii si mii de promisiuni, si, evident, oamenii incearca sa-i descopere pe impostorii politici. Tocmai de aceea, va doresc succes. Votati destept!

  RăspundețiȘtergere
 6. La tine este multă verdeață, Gabi1
  Nu știu după ce criterii vă alegeți voi primarii, dar eu, deși, de o vreme, port ochelari progresivi, nu prea reușesc să-i descopăr pe unii de alții..
  Mă străduiesc să votez ”deștept„?
  Chestia este dacă o să am inspirație.

  RăspundețiȘtergere
 7. Buna seara, doamna Gina!
  Si la noi, ca si la dumneavoastra, aceeasi atmosfera. Reprezentati ai candidatilor la primarie, impart: pixuri, sacose din plasic si pliante, umbrele, tricouri, brichete... Si aceleasi promisiuni.
  Pe langa reabilitarea termica gratuita care si la noi se promite de zor, in plus, se promite teren intravilan, gratis, pentru tineri pentru construirea unei locuinte. Asta au mai facut-o si acu' patru ani, inca nimeni n-a primit un cm de teren.
  Sincer va spun, cand ii intalnesc pe strada mie mi-e rusine de rusinea lor. Cand stiu ca fac promisiuni pe care nu le pot onora.
  Eu, am sa votez doar pentru ca trebuie un primar, in rest nu i-au in considerare nicio promisiune, a nimanui, pentru ca oricum nu se tin de ea.
  O seara minunata va doresc, doamna Gina! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ștef,
   Îmi place atitudinea ta- demnă, categorică, fără echivoc!

   Seară frumoasă îți doresc!!

   Ștergere