vineri, 18 decembrie 2009

ziua nu-i ca noaptea

Iarna isi tese fanteziile. In sclipiri albastre. Orasul a inflorit. In sageti poleite. Figuri vesele. Mers usor. De emotii. De teama. In sala este cald. Multa, foarte multa lume. Filarmonica isi incheie anul in ritmuri usoare. De opereta. Voci cunoscute. Calde. Optimiste:Florin Budnaru, Tina Munteanu, Stefan Popov, Mediana Vlad, Catalin Petrescu. Arii din operete celebre. Uvertura la Orfeu in infern, Secretul lui Marco Polo, contesa Maritza, La calul balan,Vaduva vesela, Liliacul, Victoria si al ei husar, Cantaretul mexican, Lysistrata, Sylvia. Iubiri, tradari, cochetarie, dans armonii. In culori. Miscare. Vals. Confetti. Bagheta romanticului dirijor Tiberiu Oprea. Dupa doua ceasuri, orasul alb este un castel in lumini colorate. Dimineata treburi urgente m-au dus pe aceleasi strazi. Nici urma din vraja de aseara. O mana rea a lovit cu varguta.O alta lume. Grabita. Stramba. Sacose grele.Inghesuiala inutila. Undeva , niste muncitori, cu obraji murdari, desfunda un canal. O masina de deszapezire este postata , chiar nu inteleg de ce si-a ales un asemenea loc, in dreptul primariei. Pe langa biserica din centru - maini intinse . Si multi porumbei. In stoluri. Fiecare grup cu motivari precise.. O batrana salta un sac . Vorbeste tare. Fara sa i se raspunda. Nu stie de unde sa ia autobuzul spre satul ei. Lume. In toate directiile. Priviri in jos. Ornamentele din vitrine isi fac somnul tarziu.

7 comentarii:

 1. Reuşeşti de fiecare dată să creezi texte care produc la rândul lor imagini... Nu citeşti, doar... Citeşti şi vezi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Pentru ca nu pot fi nepasatoare. De dimineata , am ' vazut' o rana urata in obrazul strazii. Aseara era' fardata'.
  O seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 3. fortunanoua.wordpress.com18 decembrie 2009 la 20:48

  Intotdeauna vor fi diferente mari intre viata de zi si cea de noapte a orasului, intre saraci si avuti, intre inculti si intelectuali. Diferentele astea nu se pot, chiar nu se pot schimba.
  Ceea ce se mai poate schimba este diferenta dintre amatorii de cultura care-si pot permite sa savureze cultura si cei care nu-si pot permite. Acestia pot face intre ei o compensatie: cei care gusta evenimentele pot sa povesteasca celor care nu-s acolo , iar blogul tau e o asemenea compensatie. Multumesc !!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Fortunanoua, ai dreptate!
  Noaptea are privilegiul poeziei. Al unei magii, care , chiar daca n-ar exista, se inventeaza. Discrepantele sunt dureroase. La lumina zilei vezi realitatea. Daca ai timp. Si rabdare.

  Poti trece pe langa lucruri fara sa le iei in seama. Sa fii atat de preocupat de ale tale..
  Cand le vad, imi dau seama ca ar trebui sa fiu mai buna.
  Ar fi multe de spus. Pana si iarna- pentru unii este o binefacere, nu? Pentru altii este o pedeapsa...

  O seara lina!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
  Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

  Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

  RăspundețiȘtergere