luni, 21 martie 2011

călători

 cum suntem pe această lume, de voie sau de nevoie, între neant și neant  sau între totul și totul , suntem  doar  niște drumeți care nu trebuie să acorde prea multă importanță inconfortului din timpul călătoriei sau hurducăturilor de pe drum-Ferdando Pessoa.//
Fără să știe că mă tot străduiesc să las în urmă  povara a două zile grele, o prietenă mi-a trimis un mesaj care cuprinde patru legi.
S-ar zice că ele explică mult din ceea ce ni se întâmplă.
 ...Persoanele pe care le întâlnești  sunt  persoanele   potrivite. Cu alte cuvinte, nimeni nu intră în viața noastră din întâmplare, toate persoanele cu care interacționam se află alături de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta să învățăm lecțiile de viață care apar și să continuăm drumul personal.  
...Ceea ce ni se întâmplă este singurul lucru care ni se putea întâmpla. Nimic, absolut nimic, din ceea ce se produce în viața  noastră, nu  ar fi putut să se întâmple   în   alt mod, nici măcar  detaliul cel mai nesemnificativ. Nu există- dacă aș fi făcut cutare  lucru..s-ar fi produs alt cutare lucru.Toate și fiecare în parte dintre situațiile care se produc sunt perfecte, cu toate că mintea și egoul nostru nu le acceptă ..
 ... Orice moment în care se începe ceva  este momentul corect. Totul începe în momentul potrivit, nici înainte, nici după momentul când sperăm că suntem pregătiți. 
... Când ceva se termină, se termină. Dacă ceva a luat sfârșit în viața noastră, este pentru propria noastră evoluție,deci cel mai bine este să închizi capitolul și să mergi înainte îmbogățit cu acea experiență.
p.s. după vreo oră, citind aici că sunt cam tristă, mi-a trimis câteva imagini.
Supărarea mi-a fugit, ca prin minune!!
tu ce zici?  14 comentarii:

  1. Eu zic că dacă aşa stau lucrurile , suntem nişte bieţi roboţi. Programaţi să facem nişte fapte gata pregătite pentru noi, în amănunt. Unde e libertatea noastră atunci?
   Dumnezeu ne-a creat fiinţe libere, cu opţiuni, cu posibilitatea de a alege.
   Eu aleg să fiu liberă. Şi sper să fac alegeri bune. :)

   RăspundețiȘtergere
  2. Arcadia,
   Și eu îmi propun să fac alegeri bune, doar că , nu totdeauna socoteala de acasă nu se potrivește cu aceea din târg.
   Este altfel?

   RăspundețiȘtergere
  3. Poate ca e asa, eu nu prea sunt de acord.
   mai degraba e un fel de scuza pentru greselile noastre.
   Nu sunt vesela nici eu si ma simt foarte obosita.

   RăspundețiȘtergere
  4. Gabi,
   Chiar și după ce ai văzut imaginile astea simpatice, tot supărată ești?

   RăspundețiȘtergere
  5. Bună seara, Gina, am ajuns şi eu, chiar dacă mai târziu decât în alte dăţi. Fotografiile sunt una şi una, nici nu ştii la care să te uiţi mai întâi. Aş pune bebeluşii pe primul loc, iar pe urmă, bineînţeles, urşii panda.

   "Cu alte cuvinte, nimeni nu intră în viața noastră din întâmplare, toate persoanele cu care interacționam se află alături de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta să învățăm lecțiile de viață care apar și să continuăm drumul personal."

   Şi eu cred că nimic nu este întâmplător, iar oamenii pe care îi întâlnim în decursul călătoriei noastre prin viaţă (lungă, foarte lungă sau foarte scurtă, de multe ori) lasă de fiecare dată ceva... în noi. Din fiecare întâlnire pot fi trase multe concluzii, indiferent dacă este vorba despre empatie sau despre dezamăgire...

   O seară bună îţi doresc, gânduri bune tuturor musafirilor tăi!

   RăspundețiȘtergere
  6. Gina, lectiile de viata se pare ca le primim toti, si noi, cei care muncim, care incercam sa facem ceva deosebit, in limitele unor posibilitati dictate de restrictii, dar si ei, cei care le au pe toate fara sa miste un deget, pana in ziua cand nu mai au nimic, nici identitate...Dar nu asta voiam sa spun, ci ca sunt convinsa ca lectiile de viata nu sunt la fel de dure. Si in cazul acesta, de ce unii primesc numai cate o mica mustrare? Cu ce drept? Ei, Gina, zei am fi sa putem raspunde! Poate imi spui tu, ceva. O seara placuta! :)

   RăspundețiȘtergere
  7. Regulile in chestiune par bune & intuitive.
   Singurul lucru discordant in acest grup e faptul ca realitatea isi vede de ale ei. ...:o)...

   RăspundețiȘtergere
  8. Cris,
   Am , pe undeva, o notiță , aparținând lui Garcia Marquez-esența era-Dumnezeu o fi voit să cunoaștem multe persoane nepotrivite, înainte de a cunoaște persoana potrivită, pentru ca, în sfârșit, să fim recunoscători!

   RăspundețiȘtergere
  9. Mirela,
   Suntem diferiți. și nu doar atât- ne aflăm , fiecare în parte, în alt loc, relaționăm în moduri diferite, cu persoane diferite.
   Ceea ce este special și unic- cred - este faptul că avem o mare oportunitate- putem merge în direcția aspirațiilor, chiar dacă nu le atingem atunci când voim.
   Ceilalți?
   Fiecare, în felul lui..poți schimba ceva pentru altul? Eu cred că în foarte mică măsură..
   O zi bună!

   RăspundețiȘtergere
  10. Irina,
   Clar!
   Putem visa orice dorim!
   Cu gândul putem pleca oriunde vrem.Ajungem, fără să știm dacă chiar acolo ne-am propus..În realitate, suntem, cred, unde nu ne dorim tot timpul să fim.
   O zi bună îți doresc!

   RăspundețiȘtergere
  11. Te invit sa preiei o leapsa:
   http://www.gabrielaneagu.info/2011/03/22/muzici-bune-din-filme-la-fel-de-bune/
   O seara muzicala!

   RăspundețiȘtergere
  12. Gabriela,
   Preiau leapșa- este foarte plăcută1
   Mulțumesc!

   RăspundețiȘtergere
  13. Inainte sa am nepoti n-as fi luat in seama cele patru legi, principii...
   Acum as vrea sa am (si eu) talentul sa le pot reda convingator...
   Mi se pare bizar sa doresc sa fiu ca altcineva;
   ...nici n-as face schimb de "bilete cu ingrijorari"


   PS. Sunt poze relaxante; cred ca le voi imprumuta la o ocazie.

   RăspundețiȘtergere
  14. Daurel,
   Poate că nimic dintr-o viață nu se compară cu norocul de a ajunge să te bucuri de nepoței, rătăcindu-te voit în lumea lor inocentă, din care, cândva , am plecat fără să conștientizăm clipa.
   Ai mai fi TU dacă ai trăi în locul altcuiva, dacă i-ai prelua bilețelele cu îngrijorări?
   Eu cred că așa cum este ea croită, viața merită să fie trăită, cât mai intens cu putință!
   Fiecare clipă poartă în ea o frumusețe absolută, chiar dacă , numărate de -ar fi, tristețile sunt mai bogate.
   Simpatice foc fotografiile!!
   Mă bucur că vă plac!
   p.s. în total sunt 10, celelalte sunt ceva mai „decoltate„, eroii sunt bărbați, surprinși în ipostaze ne prea măgulitoare, haioase rău, ar spune cel mai mic dintre nepoțeii mei!

   RăspundețiȘtergere