Sfântul Teodor Studitul
Să
nu-mi ceri, te rog, să spun dacă am ajuns cu lectura la pagina în care Cartea Cărților dezvăluie celui interesat și informații pentru păstrarea sănătății
fizice, că nu am răspuns.
Ceea ce
urmează, n-am descoperit personal, cineva mi-a trimis un mail, din care
am aflat o rețetă simplă a unui preparat gustos și hrănitor, cam prea dulce, totuși, pentru gustul meu.
Se spune- este dreptul tău să crezi sau nu- că,
dacă vei consuma constant mâncarea pe care eu tocmai am
pregătit-o, ai toate șansele să scapi de o mulțime de
necazuri: dureri de inimă, calculi renali și biliari,
pete hepatice, acnee, psoriazis, herpes, insomnie, plus
că ajută la înfruntarea cancerului și
împotriva infecțiilor cu candida.
Este, de fapt, un fel de salată de fructe uscate, una dintre mâncărurile folosite ca desert la Cina cea de taină, aflu din mailul primit.
Este, de fapt, un fel de salată de fructe uscate, una dintre mâncărurile folosite ca desert la Cina cea de taină, aflu din mailul primit.
Dacă ți-ai propus
să postești în toată perioada care a rămas până la Înviere sau doar în zilele de
miercuri și de vineri, sigur o să-ți facă bine mâncărica asta ,
atât de bogată în vitamine.
Ai nevoie de: un
măr tocat ( cred că poți să-l treci pe răzătoare), câteva nuci, stafide, curmale,
toate strivite ( eu am tăiat curmalele, după ce le-am scos
sâmburii), scorțișoară și miere.( am pus trei lingurițe)
Vineri o pregătesc pentru micul -dejun.
O să pun și lămâie.
Dacă nu ai altă invitație, te aștept cu plăcere la o porție virtuală de charoset!
Tu ce noutăți culinare ai pentru post?
p.s. tocmai am aflat că fructele alese trebuie să fie crude!
Ca bonus, iată câteva fotografii din Israel, văzute prin ochii unuia dintre fiii mei!//
Tu ce noutăți culinare ai pentru post?
p.s. tocmai am aflat că fructele alese trebuie să fie crude!
Ca bonus, iată câteva fotografii din Israel, văzute prin ochii unuia dintre fiii mei!//
Deja imi miroase a cozonac cu nuca!...
RăspundețiȘtergereFrumoase imagini de la locurile sfinte.
ps.E o reteta speciala pentru tine daca ma gandesc bine la marul acela.Ti-a surus sa o prepari cred.
Te-ai prins! hi! hi!
RăspundețiȘtergereDa, când am primit rețeta în care era și un măr, mi-am zis că o pregătesc imediat.
Nu aveam toate ingredientele,m-am dus să le cumpăr,și, deja, am gătit de două ori!
Este un preparat deosebit!
Aș fi vrut să găsesc mere roșii..
Pai la ce ingrediente are,nici nu are cum fi rau! Un desert pentru orice varsta...si consistent nu gluma.
ȘtergereNuca e recomandata zilnic cate 5 miezuri!Diminueaza riscul de diabet si atacuri cerebrale...
Ce mere iti plac cel mai mult?
Îmi plac merele domnești, dar și golden.
RăspundețiȘtergereAvem o livadă, nu tratăm pomii, de aceea merele nu țin prea mult, așa că le cumpăr din piață.
Mere domnești nu mai sunt, chiar și „golden„ sunt mici.Nu cumpăr mere străine.
Peste două săptămâni nu vor mai fi..
Îmi plac nucile! mai ales către începutul toamnei, îmi place să le „culeg„, să văd coaja plesnind.
Buna seara, doamna Gina!
RăspundețiȘtergereVa multumesc mult pentru reteta, Charoset, am s-o incerc si eu, cred ca este foarte delicioasa.
Foarte frumoase si cu o mare incarcatura spirituala sunt fotografiile!
N-am fost niciodata in Israel si nici macar nu sper sa ajung vreodata pe acolo, desi imi doresc!
O seara minunata va doresc, doamna Gina, cu mult drag! :)
O să-ți placă, sunt sigură, dragă Ștef!
RăspundețiȘtergereNici eu n-am fost în Țara Sfântă, sper, cum spuneam, fotografiile sunt făcute de fiul meu cel mic.
Eu spun că dacă îți dorești,trebuie să ajungi acolo și îți doresc să se întâmple asta!
Să ai seară frumoasă!
Eu m-as delecta cu un asemenea meniu!
RăspundețiȘtergereBaietii mei mi-ar cere mancare.:)
Imaginile sunt foarte frumoase!
Angi dragă, eu nu am gătit pentru „băieți„, am fost egoistă, adică eu gătesc, eu mănânc! hi! hi!
RăspundețiȘtergereCred ca preparatul e foarte gustos...,seamana mai mult a desert. Imi surade ideea de a-l incerca!
RăspundețiȘtergereKristin,
RăspundețiȘtergereGustos și răcoritor este, îți garantez!
Dacă este să-i ascultăm pe nutriționiști, fructele nu sunt recomandate ca desert.
Asta înseamnă că preparatul ar trebui consumat la cină sau la micul dejun.
Pare foarte bun, dar cam dulce pentru gustul meu. Cred că am să-l încerc totusi.
RăspundețiȘtergereRețetă de post mai specială ți-am scris odată una, nu știu dacă ai încercat-o, cu praz și cu ciuperci.
Camelia,
RăspundețiȘtergereȘi pentru mine este prea dulce, așa că am pus mai puține curmale și doar două lingurițe de miere. Mă gândesc să adaug și lămâie.
Vezi că este un produs„ medicamentos„.
p.s. luni pregătesc rețeta ta! mulțumesc frumos că mi-ai reamintit!
Hmm, suna bine, sigur o sa incerc si eu preparatul. Retete speciale nu am nici eu, mai fur de ici, de colo cate o idee. De curand am pregatit in premiera niste supa de linte. Poate va face cu ochiul vreo reteta de la Adelina http://zbor-catre-vis.blogspot.ro/.
RăspundețiȘtergerePost usor si binecuvantat, d-na Gina! :)
Crenguțá,
RăspundețiȘtergereSună bine încercarea ta!
Sigur o pun în practică!
Să ai zile senine!
p.s. vine Simfonia!
Daaa, am aflat! Altadata nu ratam nicio editie, de ceva timp, insa, nu mai e chiar asa! Sa va bucurati si sa ne bucurati cu imagini! :)
ȘtergereCrenguța,
Ștergerenici eu n-am văzut Simfonia de data asta..câtva imagini am adus!
Sunt multe rețete de charoset,cat numărul comunităților evreești din diasporă !!!
RăspundețiȘtergereAm tradus o rețetă Italiană,iat-o:
6 mere
8 curmale(taiate marunt)
1 pahar de migdale(taiate marunt)
10 nuci(taiate marunt)
Jumatate de pahar de stafide
2 linguri de faina de pasca
2 linguri de suc de lamai
2 linguri de suc de struguri sau vin rosu
poftă bună
Sunt foarte frumoase fotografiile fiului tău !
Bună seara!
RăspundețiȘtergereMii de scuze pentru întârziere..am lipsit de aici.
Mulțumesc mult pentru rețetă! Chiar o pregătești? pare un pic mai complicată decât cea pe care o știu . Dar este atrăgătoare! Cred că o încerc în câteva zile, normal ar trebui s-o pregătesc mâine, pentru că este onomastica mea..mai văd.
Mă bucur că apreciezi fotografiile fiului meu! Săptămâna viitoare mi-a promis altele, dintr-o altă parte a lumii.
Îți doresc o seară frumoasă, în sclipirile unui pahar de vin roșu!!
Te mai aștept!
Acum am o certitudine: Te-a scos Domnul in calea mea. Multumesc Domnului ca existi si nu oricum! Cu respect, pastel.
RăspundețiȘtergere