joi, 12 septembrie 2013

sonorități autumnale

Cu parfum de tufănele proaspăt  îmbăiate, toamna piteșteană și-a pus fulgarin transparent peste bluza de mătase, brodată  cu frunze de castan.
Grăbită, a lăsat  în urmă  orașul cu  multele lui probleme și s-a oprit tocmai în sala de concert, unde s-a întâlnit cu vechile-i cunoștințe.
Domnul Tiberiu Oprea, dirijorul filarmonicii, a primit-o cu  un program special, din care nu au lipsit cei doi titani sărbătoriți în acest an :Richard Wagner-Preludiu la actul III din Lohengrin, Giuseppe Verdi-Uvertura la Forța Destinului.
   Sala arhiplină a aplaudat  frenetic prezența  deosebit de  plăcută, nu doar pentru  două voci  foarte frumoase- soprana Mediana Vlad , soția dirijorului , și baritonul  bulgar, Ștefan Popov-
Bună ziua, fericire- duet din Contesa Maritza, Aria Adelei din actul al III-leadin Liliacul„, Wien, Wien, nur du allein, Aria lui Danilo din Văduva  veselă, Aria Arsenei din actul al III-lea din Voievodul țiganilor, Duetul „Calypso, din Lysistrata, de Ghersase Dendrino , un Cântec popular rusesc.
O seară frumoasă, colorată, cu multă veselie,  în adieri sentimentale,  presărate cu valsuri semnate Johan Strauss și Franz Lehar, încheiată în ritm de can-can.

2 comentarii:

  1. A fost o seara de incantare a sufletului in acordurile unei muzici minunate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabriela,
    Mie îmi plac mult toamnele!

    ”Seara de aseară„ a fost, cu adevărat, frumoasă, o frumusețe specială-dincolo de farmecul muzical,a existat și o poveste nespusă,melancolică, mister, adevăruri de viață!

    RăspundețiȘtergere