luni, 16 septembrie 2013

cred

 Cred într-o școală adevărată!
 Cred în pasiunea  profesorilor  adevărați!

Să ai curajul să spui Da, să ai curajul să spui Nu
 Și-n fiecare clipă grea, să fii mereu același TU. 
Să știi să crezi, când alții te înșală,
Să te ridici, când alții te doboară ,
Să poți păstra, ce alții vor s-alunge 
Să știi să râzi ,când sufletul îți plânge 
Și cald tu să rămâi, chiar dac-afară ninge.
Aceasta-i arta de-a învinge !"Rudyard Kipling

JURĂMÂNTUL EDUCATORILOR
Îmi voi exercita profesiunea cu conştiinţă şi demnitate.
Voi vedea în elevii mei nu atât şcolari, cât copii şi nu voi uita niciodată că, pentru partea care îmi revine, sunt răspunzător pentru destinul lor.
Voi menţine prin toate mijloacele de care dispun onoarea profesiei didactice.
Colegii mei vor fi prietenii mei.
În colaborare cu ei, mă voi strădui să ameliorez în mod constant mijloacele pe care şcoala le pune în mişcare ca să asigure recunoaşterea efectivă a dreptului la educaţie şi la justiţia socială în educaţie.
Fac aceste promisiuni în mod solemn, liber, pe onoare.

(propus de pedagogul elveţian Robert Dottrens)//

 și tu crezi într-o școală bună, așa-i?

9 comentarii:

 1. Poate părea paradoxal ce spun, dar eu cred că trebuie să credem în menirea școlii, mai ales acum, când ne plângem de milă și de supărare, că mulți dintre absolvenții diverselor școli nu sunt conștienți de cât ar fi trebuit să știe și nu știu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mulţumim! Texte potrivite pentru această zi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Îi respect pe colegii mei care pun în munca lor pasiune, migală, răbdare, profesionalism,dăruire, atribute absolut obligatorii în meseria de profesor.
  Cred că doar ei pot schimba școala și atitudinea confuză pe care societatea o are față de cea mai frumoasă dintre componenentele vieții- educația.

  Mult succes îți doresc, Cami!

  RăspundețiȘtergere
 4. Cred intr-o scoala buna, asa cum cred ca o societate care nu acorda importanta educatiei, e o societate pierduta. Nu stiu ce sa spun despre Romania, nu mai am radacini acolo, copiii mei au terminat de mult scoala, si facultatile le-au absolvit aici, in Irlanda, asa ca... nu ma pronunt!
  Iti doresc un an scolar de exceptie, tie si elevilor tai, cu impliniri multe, Gina!

  RăspundețiȘtergere
 5. Am idee cum este pe la tine- fiul cel mare a fost o vreme detașat acolo- educația ocupă locul ei binemeritat în societate.

  Sunt o optimistă moderată.
  Vreau să cred că va veni și aici vremea ca școala să fie ceea ce trebuie să fie.

  Seară bună, Gabi!

  RăspundețiȘtergere
 6. Zilele acestea mi-au dat speranta ca in Romania lucrurile se vor schimba. Mai am speranta ca alte generatii vor face din nou scoala adevarata si ca vor trai intr-o societate in care vei fi promovat pe criteriul valorii educationale, profesionale si nu pe alte criterii. Mi-e dor de zilele de scoala, de parfumul lor unic, de misterul cartilor noi, abia primite, de parfumul bibliotecii, de cel al merelor si strugurilor din livezi si vii cand ne duceam la munci agricole. Mi-e dor de toti dascalii si colegii mei. Ce poti face cand iti este dor de copilarie?

  RăspundețiȘtergere
 7. Ce poțí face??
  Eu zic că trebuie să te bucuri! cu majuscule! câtă vreme, zburdă copilul din suflet , este semn că viața își are frumusețea ei!

  Eu am încredere în tineri.Mă gândesc că și aceia care nu au învățat, după ce se vor lovi cu capul de pragul de sus, se vor așterne la lucru. Poate că este utopic gândul meu, dar vreau să cred că va fi!

  RăspundețiȘtergere