Se știe că:
1. Japonezii consumă foarte puține grăsimi și suferă mai puține atacuri de cord decât romanii.
2. Mexicanii consumă multe grăsimi și suferă mai puține atacuri de cord decât românii .
3. Chinezii beau foarte puțin vin roșu și suferă mai puține atacuri de
cord decât romanii.
4. Italienii beau mult vin rosu și suferă mai puține atacuri de cord decât românii.
5. Nemții beau foarte multă bere, consumă foarte mulți cârnați, multe grăsimi și suferă mai puține atacuri de cord decât românii.
în concluzie??
1. Japonezii consumă foarte puține grăsimi și suferă mai puține atacuri de cord decât romanii.
2. Mexicanii consumă multe grăsimi și suferă mai puține atacuri de cord decât românii .
3. Chinezii beau foarte puțin vin roșu și suferă mai puține atacuri de
cord decât romanii.
4. Italienii beau mult vin rosu și suferă mai puține atacuri de cord decât românii.
5. Nemții beau foarte multă bere, consumă foarte mulți cârnați, multe grăsimi și suferă mai puține atacuri de cord decât românii.
în concluzie??
Se stie asadar...si nu prea se stie!!!
RăspundețiȘtergereCercetarile medicale astazi afirma ceva,maine cu totul altceva,,,sunt o gramada de parametrii ce difera de la subiect la subiect,de la o natiune la alta,si care nu sunt luati in consideratie pentru o justa evaluare medicala...asadar panaceu universal nu exista!
Cred ca nivelul de stres la noi este mai mare!
@Modart,
RăspundețiȘtergereȘtiu că toate-s relative, nici nu cred în statistici- de îndată ce apare ceva, afli că, deja, era depășit.
Totuși, cum spui și tu, la noi este mai rău decât pe la alții.
Mulțumesc!
Poate ca nu se consuma ca romanii. Stiu si eu?
RăspundețiȘtergere@Mihai,
RăspundețiȘtergereS-ar putea să aveți dreptate- avem, cumva, un fel de a dramatiza lucrurile, fără a le duce, însă, în profunzime.
Cineva, nu mai știu cine, referindu-se la abordarea genurilor literare, spunea că la noi nu s-a scris nicio tragedie, doar câteva drame.
Francezii beau mult mai mult vin rosu si nu sufera de atac de cord precum alte natii(care??? ). Perceptia ca vinul rosu creste tensiunea arteriala este total gresita.
RăspundețiȘtergereS-a constatat ca bolile vin din absenta unor elemente din alimentatie si nu din prea-multul altora. Sa nu uitam sa mancam...http://cuelisa.com/2011/12/18/alimente-bogate-in-magneziu/#more-14088
Elise,
ȘtergereFrancezii lipsesc din ..statistică!!Dacă mă întrebi pe mine, din ce am văzut, ei beau vin roșu- cât , nu pot să-ți spun. Nici dacă beau mai mult decât trebuie.
Știu și eu de la un medic, consumator de vin roșu că , tocmai, reglează tensiunea arterială.
Mulțumesc pentru link.Am citit , am luat și notițe!
Cred că și musafirii mei s-au documentat.
Daca suntem romani facem atac de cord oricum...daca mancam sau nu,daca bem sau nu:).
RăspundețiȘtergereModul nostru de viata e mai aparte decat a multor natiuni:(,suntem mai putini atenti la ce mancam ,cum mancam,ce bem ,cum bem.
Angi,
ȘtergereCam așa ar rezulta.
Tu zici că suntem neatenți?
Sau neinstruiți?
Noi suntem mai energigi , doar că nu ştim să ne canalizăm potenţialul şi acesta rămâne în inima cea mândră . Da , cu siguranţă !!
RăspundețiȘtergereSarut mâna !
SoriN,
ȘtergereNu se zice despre român că are șapte vieți în pieptu-i de aramă?
Tot as alege obarsia romana daca ar mai fi o data de ales. In pofida celor de mai sus...un pic de trade-off...nimeni nu e perfect...
RăspundețiȘtergereAsta ar fi concluzia mea...:o)....
Irina,
ȘtergereCuvântul tău mângâie!!
Mulțumesc frumos!
Concluzia mea, la prima vedere, este că românii nu fac atac de cord din cauza mâncării sau a băuturii. Grijile, necazurile, stresul, sunt cauza principală. Se adaugă la acestea un mod de viață nesănătos, mâncatul pe apucate, culcatul la ore târzii, fumatul în exces, poluarea mediului în orașele mari etc.
RăspundețiȘtergereZine,
ȘtergereCred că ai dreptate!
Sarut mana buna dimineata, Gina! nu pot sa intru. Laura e treaza Pleaca mai tarziu la facultate Iti spun atunci.
RăspundețiȘtergerePlec la fereastra.
RăspundețiȘtergereMultora nu le pasa ce mananca,fiindca dispun de bani sa cumpere orice,altii abia au cu ce-si duce ziua de maine,asa ca mananca cee apuca.
RăspundețiȘtergereCand eram copil,in vecini traia o batranica,nana Bura,venita tocmai din munti.Imbatranind ,s-a mutat de la munte,la Remetea.A trait aproape 90 de ani,dar avea un mod de alimentare tare sanatos.Isi cumpara doar paine,in rest manca ce avea in ograda:oua,gaini,verdeturi ,dar nu-i lipsea laptele de capra.Era activitatea zilnica,mergea cu cele 3 capre pe tarina.Prima data a mancat castraveti de la noi.A zis ca-s buni:).
Poate ceea ce consumam nu e sanatos.
Angi,
RăspundețiȘtergereUna dintre bunicile mele, maica Fănica, era vegetariană, când am început eu să pricep cum este cu felul de a te hrăni. A fost perfect dreaptă până în ultima clipă- 90 de ani.
Cu mintea limpede , harnică și cu mult umor!
Ce mai pot spune?
O zi frumoasă îți doresc!
Buna idee Gina draga, subiectul nu-mi displace, ma pasioneaza chiar. Nu inteleg ce gasesc ei in bautura. Ca ii ajuta sau nu, eu cred ca da atata timp cat nu se consuma excesiv. La noi se inneaca amarul prea mult...un pic de amar nu strica, te trezeste uneori la viata, daca ai vointa bineinteles. Spor in toate!! Viorica
RăspundețiȘtergereViorica,
RăspundețiȘtergereAșa cum îți spuneam, abia astăzi a intrat comentariul tău.
Îți mulțumesc pentru gândurile bune și te aștept cu drag!