marți, 5 martie 2013

cu felinarul

motto:
De ce scriu? Ca să-i tulbur pe oameni, să le reamintesc că sunt oameni. Geo Bogza

Nu fac politică. 
Într-o vreme, îmi doream, nu mi-am schimbat  crezul,  mi-am pierdut doar încrederea în  cei care, jurând cu mâna pe Biblie,  promiteau că își pun viața în slujba neamului .
Au trecut anii,  mulți, atunci  deopotrivă cu mine, cu tine, astăzi   par doar figuri decupate din  cărți cu fabule.
Deunăzi, am văzut un reportaj, poate că  l-ai văzut și tu.
M-am privit în oglinda timpului..
http://incertitudini2008.blogspot.ro/2011/01/eternitati-de-o-clipa.html 
 Suntem europeni.
http://www.realitatea.net/copilarie-in-bezna-povestea-impresionanta-a-13-copii-din-comuna-brasoveana-holbav_1124977.html
p.s.Mi-am amintit un text  din Cartea de citire, cred că  era scris de de Geo Bogza- Laudă electricității- trebuie să-l caut..

6 comentarii:

 1. Imginea mă face să îmi doresc o vacanţă. Of, mai am mult până să o iau.

  RăspundețiȘtergere
 2. Dacă ți-aș spune unde a fost făcută fotografia, sigur ți-ai dori să ajungi acolo!

  RăspundețiȘtergere
 3. E trist ca in ziua de azi mai exista copii care nu au curent in locuinta. Nu au acces la informatie si sunt privati de multe Dar pe cine sa intereseze? oamenii politici au ei alte mari batai de cap si sunt toate legate de impartitul banilor si a puterii. Ne putem noi revolta, ne putem agita pentru ca e zadarnic. Aclo sus, unde e lumina, oamenii sunt surzi si au orbul gainilor.

  RăspundețiȘtergere
 4. De i-ai fi văzut, Gabriela.. niște copii frumoși, deschiși, singuri pe un drum greu prin pădure, în drum greu către școală. Nu exagerez, am avut atunci în minte Golgota.
  Da, are dreptate Modart, lumea este prea strâmb croită.

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna seara, doamna Gina!
  Din pacate cei de la conducerea tarii, trateaza cu indiferenta satele situate in zone defavorizate, iar locuitorii de acolo cu totii, de la mic la mare, au de suferit.... fara curent electric, fara apa potabila. Sunt si la noi sate unde oamneii duc apa de baut de la o distanta de peste doi km. Nimeni nu se implica. Multi ar pleca, dar n-au unde... fara serviciu, fara bani.... e trist. Multi s-au obisnuit si-si duc cu demnitate destinul.
  Chiar daca sunt copii isteti si ambitiosi, din cauza conditiilor sociale precare sunt nevoiti sa renunte la scoala si e pacat.
  Ce este ciudat, nedrept si deranjant cand unui edil ii place un anumit teren anume, indiferent cat de greu accesibil ar fi terenul si indiferent care este distanta pana la primul stalp de inalta tensiune sau distanta pana la reteau de apa si canalizare, imediat vezi in teren buldozere, escavatoare, se traseaza drumuri se toarna chiar asfalt, se duc utilitatile pana la imobilul pe care si l-a ridicat pe teren... Nu stiu... dar toate astea ma dezgusta!

  O seara minunata va doresc, doamna Gina, cu mult drag! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Când auzi asemenea lucruri, poți crede că sunt povești. Când le vezi, te cutremuri.
   Este revoltător că nu se face nimic pentru asemenea copii, pentru că, așa cum spui, dragă Ștef, dacă locurile respective sunt dorite ca decor, drumul,canalizarea, lumina nu mai sunt probleme.

   Dezgust, greață, revoltă..și vremea trece.
   Ce poți face??

   Ștergere