joi, 12 ianuarie 2012

dacă se (mai) poate drege ceva..

  Se știe că:
1. Japonezii consumă foarte puține grăsimi și suferă  mai puține atacuri de cord decât romanii.
2. Mexicanii consumă multe grăsimi și suferă  mai puține atacuri de cord decât românii .
3. Chinezii beau foarte puțin vin roșu și suferă  mai puține atacuri de
cord decât romanii.
4. Italienii beau mult vin rosu și suferă  mai puține atacuri de cord decât românii.
5. Nemții beau foarte multă bere, consumă foarte mulți cârnați, multe  grăsimi  și suferă  mai puține atacuri de cord decât românii.


în concluzie??

20 de comentarii:

  1. Se stie asadar...si nu prea se stie!!!
    Cercetarile medicale astazi afirma ceva,maine cu totul altceva,,,sunt o gramada de parametrii ce difera de la subiect la subiect,de la o natiune la alta,si care nu sunt luati in consideratie pentru o justa evaluare medicala...asadar panaceu universal nu exista!
    Cred ca nivelul de stres la noi este mai mare!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Modart,
    Știu că toate-s relative, nici nu cred în statistici- de îndată ce apare ceva, afli că, deja, era depășit.
    Totuși, cum spui și tu, la noi este mai rău decât pe la alții.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate ca nu se consuma ca romanii. Stiu si eu?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mihai,
    S-ar putea să aveți dreptate- avem, cumva, un fel de a dramatiza lucrurile, fără a le duce, însă, în profunzime.
    Cineva, nu mai știu cine, referindu-se la abordarea genurilor literare, spunea că la noi nu s-a scris nicio tragedie, doar câteva drame.

    RăspundețiȘtergere
  5. Francezii beau mult mai mult vin rosu si nu sufera de atac de cord precum alte natii(care??? ). Perceptia ca vinul rosu creste tensiunea arteriala este total gresita.
    S-a constatat ca bolile vin din absenta unor elemente din alimentatie si nu din prea-multul altora. Sa nu uitam sa mancam...http://cuelisa.com/2011/12/18/alimente-bogate-in-magneziu/#more-14088

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elise,

      Francezii lipsesc din ..statistică!!Dacă mă întrebi pe mine, din ce am văzut, ei beau vin roșu- cât , nu pot să-ți spun. Nici dacă beau mai mult decât trebuie.
      Știu și eu de la un medic, consumator de vin roșu că , tocmai, reglează tensiunea arterială.
      Mulțumesc pentru link.Am citit , am luat și notițe!
      Cred că și musafirii mei s-au documentat.

      Ștergere
  6. Daca suntem romani facem atac de cord oricum...daca mancam sau nu,daca bem sau nu:).
    Modul nostru de viata e mai aparte decat a multor natiuni:(,suntem mai putini atenti la ce mancam ,cum mancam,ce bem ,cum bem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Angi,
      Cam așa ar rezulta.
      Tu zici că suntem neatenți?
      Sau neinstruiți?

      Ștergere
  7. Noi suntem mai energigi , doar că nu ştim să ne canalizăm potenţialul şi acesta rămâne în inima cea mândră . Da , cu siguranţă !!

    Sarut mâna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SoriN,
      Nu se zice despre român că are șapte vieți în pieptu-i de aramă?

      Ștergere
  8. Tot as alege obarsia romana daca ar mai fi o data de ales. In pofida celor de mai sus...un pic de trade-off...nimeni nu e perfect...

    Asta ar fi concluzia mea...:o)....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Irina,
      Cuvântul tău mângâie!!
      Mulțumesc frumos!

      Ștergere
  9. Concluzia mea, la prima vedere, este că românii nu fac atac de cord din cauza mâncării sau a băuturii. Grijile, necazurile, stresul, sunt cauza principală. Se adaugă la acestea un mod de viață nesănătos, mâncatul pe apucate, culcatul la ore târzii, fumatul în exces, poluarea mediului în orașele mari etc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sarut mana buna dimineata, Gina! nu pot sa intru. Laura e treaza Pleaca mai tarziu la facultate Iti spun atunci.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multora nu le pasa ce mananca,fiindca dispun de bani sa cumpere orice,altii abia au cu ce-si duce ziua de maine,asa ca mananca cee apuca.
    Cand eram copil,in vecini traia o batranica,nana Bura,venita tocmai din munti.Imbatranind ,s-a mutat de la munte,la Remetea.A trait aproape 90 de ani,dar avea un mod de alimentare tare sanatos.Isi cumpara doar paine,in rest manca ce avea in ograda:oua,gaini,verdeturi ,dar nu-i lipsea laptele de capra.Era activitatea zilnica,mergea cu cele 3 capre pe tarina.Prima data a mancat castraveti de la noi.A zis ca-s buni:).
    Poate ceea ce consumam nu e sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  12. Angi,
    Una dintre bunicile mele, maica Fănica, era vegetariană, când am început eu să pricep cum este cu felul de a te hrăni. A fost perfect dreaptă până în ultima clipă- 90 de ani.
    Cu mintea limpede , harnică și cu mult umor!
    Ce mai pot spune?

    O zi frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna idee Gina draga, subiectul nu-mi displace, ma pasioneaza chiar. Nu inteleg ce gasesc ei in bautura. Ca ii ajuta sau nu, eu cred ca da atata timp cat nu se consuma excesiv. La noi se inneaca amarul prea mult...un pic de amar nu strica, te trezeste uneori la viata, daca ai vointa bineinteles. Spor in toate!! Viorica

    RăspundețiȘtergere
  14. Viorica,
    Așa cum îți spuneam, abia astăzi a intrat comentariul tău.
    Îți mulțumesc pentru gândurile bune și te aștept cu drag!

    RăspundețiȘtergere